Aftonbladet > Nyheter

Wednesday, 01 April, 07:30

Aftonbladet - 16 okt 11 kl. 20:15

Bildt slår tillbaka mot anklagelsernaCarl Bildt sa att Lundin Petroleum inte finns i Etiopien ? Dagens Nyheter hävdar i dag motsatsenNu försvarar sig utrikesministern på sin blogg..
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Bildt, Lundin Petroleum, Etiopien, Nyheter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bildtslår tillbaka mot , anklagelserna
Nyheter 24 - 06 okt 11 kl. 22:19

Bildt: Lundin Petroleum har inget med saken att göra


Nu växer kritiken mot Carl Bildt ickeagerande i fallet Etiopiensvenskarna. Miljöpartiet är kritiska till Bildts inblandning i fallet Etiopiensvenskarna. Ett flertal miljöpartister skriver i en motion att det hade varit bättre om Fredrik Reinfeldt hanterat ärendet istället för Carl Bildt.

Dagens PS - 01 dec 16 kl. 11:07

Ledare: Bildt kan ha begått folkrättsbrott

I måndags berättade Dagens PS att Lundin Oils styrelseordförande Ian Lundin och vd Alex Schneiter är misstänkta för grovt folkrättsbrott i Sudan under tiden 1997-2003. Bolaget – som då hette Lundin Petroleum – anklagas för att ”ha gett ekonomiskt stöd till militär som under pågående inbördeskrig drev bort befolkningen som bodde på området, kallat ‘block 5A’, där bolaget ville ha sin verksamhet”, berättade Aftonbladet och uppgav att 12.000 människor fick sätta livet till och att 160.

Nyheter 24 - 25 apr 12 kl. 15:49

Carl Bildt - skandalernas man


DEL 1. Nyheter24 tittar närmare på en av Sveriges mest fascinerande och spännande politiker. STOCKHOLM.

Sydsvenskan - 22 okt 11 kl. 06:30

Pressad Bildt sitter ändå säkert

Carl Bildt är gammelmoderat. Fredrik Reinfeldt är nymoderat. I början av 1990-talet ville statsminis?

Nyheter 24 - 22 feb 12 kl. 16:07

Wikileaks trovärdighet sågas efter attacken mot Bildt


Den kontroversiella sajten kommer med tunga anklagelser mot utrikesminister Carl Bildt (M) - men har Wikileaks kvar någon trovärdighet eller vill de bara smutskasta Sverige för att underlätta för sexbrottsmisstänkte Julian Assange? STOCKHOLM/LONDON. Wikileaks hävdar att de har dokument som bekräftar att utrikesminister Carl Bildt (M) varit "informatör" åt USA sedan 1970-talet, bland annat genom sin nära vänskap med George W Bushs förre rådgivare Karl Rove.

Kristianstadsbladet - 06 sep 13 kl. 12:58

Bildt rasar mot Ryssland


"Brutalt tryck" och "ekonomisk krigföring" är bara några av anklagelserna som utrikesminister Carl Bildt (M) riktar mot Ryssland för den senaste tidens påtryckningar gentemot de forna Sovjetrepubliker som nu ingår i EU:s så kallade "östliga partnerskap". - Det här är brutala ryska påtryckningar av ett slag som vi inte skådat på länge i Europa, säger Bildt med anledning av Rysslands agerande för att få bland annat Armenien, Moldavien och Ukraina att hellre gå med i en ryskledd tullunion, än att skriva frihandelsavtal med EU. - De gör det till viss del bara för att resten av världens uppmärksamhet riktas mot Syrien så därför är det så viktigt att vi tar upp det här nu, säger Bildt inför EU:s utrikesministermöte i Litauen,

BT - 06 sep 13 kl. 13:00

Bildt rasar mot Ryssland

"Brutalt tryck" och "ekonomisk krigföring" är bara några av anklagelserna som utrikesminister Carl Bildt (M) riktar mot Ryssland för den senaste tidens påtryckningar gentemot de forna Sovjetrepubliker som nu ingår i EU:s så kallade "östliga partnerskap". - Det här är brutala ryska påtryckningar av ett slag som vi inte skådat på länge i Europa, säger Bildt med anledning av Rysslands agerande för att få bland annat Armenien, Moldavien och Ukraina att hellre gå med i en ryskledd tullunion, än att skriva frihandelsavtal med EU.- De gör det till viss del bara för att resten av världens uppmärksamhet riktas mot Syrien så därför är det så viktigt att vi tar upp det här nu, säger Bildt inför EU:s utrikesministermöte i Litauen, där frågan ska diskuteras..

GöteborgsPosten - 15 mar 13 kl. 12:04

Bildt ska ha läckt känsliga uppgifter till USA

Carl Bildt ska under sina år som politisk sekreterare på 70-talet ha läckt hemlig information till USA, uppger Aftonbladet. Utrikesministern tillbakavisar anklagelserna och kallar uppgifterna för "fullständigt oskyldiga"..

GöteborgsPosten - 15 mar 13 kl. 12:04

Bildt ska ha läckt känsliga uppgifter

Carl Bildt ska under sina år som politisk sekreterare på 70-talet ha läckt hemlig information till USA, uppger Aftonbladet. Utrikesministern tillbakavisar anklagelserna och kallar uppgifterna för "fullständigt oskyldiga"..

Helsingborgs Dagblad - 06 sep 13 kl. 13:00

Bildt rasar mot Ryssland

"Brutalt tryck" och "ekonomisk krigföring" är bara några av anklagelserna som utrikesminister Carl Bildt (M) riktar mot Ryssland för den senaste tidens påtryckningar gentemot de forna Sovjetrepubliker som nu ingår i EU:s så kallade "östliga partnerskap"..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.