Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 10 April, 04:49

Helsingborgs Dagblad - 16 okt 11 kl. 19:56

al-Shabaab varnar kenyanska trupperIslamistiska al-Shabaab varnar de kenyanska trupper som har korsat grnsen till Somalia fr att anfalla al-Shabaabs baser med att de kommer att f knna "smrtan av kulor". Den kenyanska regeringens talesman Alfred Mutua sade p sndagen att landets trupper har gtt in i sdra Somalia i jakt p al-Shabaab, som de hller ansvariga fr den senaste tidens attentat och kidnappningar i Kenya..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: al-Shabaab, varnar, kenyanska, trupper
BT - 16 okt 11 kl. 13:42

Kenyanska trupper går in i Somalia

Kenyanska trupper har gått över gränsen till Somalia för att anfalla baser som tros tillhöra den militanta islamistiska al-Shabaab-rörelsen.
- Den hålls som ansvarig för de kidnappningar och attacker som genomförts i vårt land, sade den kenyanska regeringens talesman Alfred Matua på söndagen.
Enligt vittnen fanns omfattande styrkor understödda av helikoptrar och stridsflyg vid gränsen.

Sydsvenskan - 16 nov 11 kl. 23:26

Somaliska al-Shabaab varnar Kenya

Efter att ha anklagats för granatattacker i Somalia varnar islamistiska gerillan al-Shabaab Kenya för att "helveteseld" väntar om de inte lämnar Somalia. Granatattackerna dödade ett barn och skadade nio andra.
MOGADISHU.

Sydsvenskan - 16 nov 11 kl. 23:25

al-Shabaab varnar Kenya

"Helveteseld" väntar om de inte lämnar Somalia.
MOGADISHU. Efter att ha anklagats för flera granatattacker i Somalias huvudstad varnade islamistiska gerillan al-Shabaab Kenya för att "helveteseld" väntar om de inte lämnar Somalia.

Sydsvenskan - 16 okt 11 kl. 14:01

Kenyanska trupper in i Somalia

Arkivbild: Farah Abdi Warsameh
Ska anfalla islamistisk rörelses baser.
? Rörelsen hålls som ansvarig för de kidnappningar och attacker som genomförts i vårt land, sade den kenyanska regeringens talesman Alfred Matua på söndagen.

BT - 16 okt 11 kl. 21:26

Trupper attackerar al-Shabaabläger

Kenyanska trupper har gått över gränsen till Somalia och tillsammans med somaliska trupper attackerat läger som tillhör de islamistiska al-Shabaab.
En somalisk befälhavare uppgav sent på söndagen att militanta al-Shabaabanhängare hade drivits bort från två läger inne i Somalia.
- Det har genomförts räder med stridsflyg mot baser som tillhör al-Shabaab nära Afmadow.

Sydsvenskan - 30 nov 11 kl. 06:30

Grannarna hjälper till att krossa al-Shabaab

Även etiopiska och kenyanska trupper deltar nu i inbördeskriget i Somalia. Krigsplanerna har finslipats på ett toppmöte i Nairobi. - Vi har diskuterat hur vi kan befria Somalia från al-Shabaab, säger Somalias biträdande premiärminister Abdiwahab Ugaas Hussein.

NT - 16 okt 11 kl. 21:25

Trupper attackerar al-Shabaabläger

Kenyanska trupper har gått över gränsen till Somalia och tillsammans med somaliska trupper attackerat läger som tillhör de islamistiska al-Shabaab..

UNT - 24 nov 14 kl. 01:38

Kenyanska räder i Somalia

Kenyanska trupper har dödat ett hundratal medlemmar av den somaliska islamiströrelsen al-Shabaab, uppger Kenyas vicepresident..

BT - 02 okt 11 kl. 18:54

Kenya vill förhandla med al-Shabaab

Kenya vill inleda förhandlingar för att få en fransk kvinna fri, som kidnappats från en kenyansk turistö.
De somaliska islamistrebellerna al-Shabaab misstänks ligga bakom bortförandet.
Beväpnade män kidnappade den rullstolsburna 66-åriga fransyskan vid hennes hem på en strandtomt på ön Manda i lördags.

Sydsvenskan - 15 jun 15 kl. 11:24

al-Shabaab-befälhavare dödad

En lokal befälhavare från al-Shabaab har dödats av den kenyanska armén i samband med strider under helgen. Även två kenyanska soldater och ett tiotal somaliska militanta extremister — bland dem tros det finnas en britt — dödades när gruppen attackerade en militärbas i norra Kenya.Al-Shabaab har bekräftat dödsfall, men inte ett antal.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Tre män döms – hade ett ton stulen metall

Tre män som greps i Östhammars kommun i Uppland efter en kort polisjakt i mars döms för stöld. I deras bil fanns 275 kilo metall i baksätet, och senare hittades ytterligare 800 kilo metall, skriver Upsala Nya Tidning. Männen döms för att ha stulit metal.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Oljepriset faller i väntan på avtal

Trots att Opecländerna och flera andra oljeländer sade sig ha kommit överens om minskad oljeproduktion har ett slutgiltigt avtal ännu inte rotts i land. Beskedet får det låga världsmarknadspriset på råolja att falla ytterligare. Sent på torsdagskvällen.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Edmonton ber för Cave: ”Vi behöver ett mirakel”

Mitt i coronakrisen kämpar NHL-laget Edmontons Colby Cave för sitt liv. Centern ligger fortsatt i koma efter en hjärnblödning tidigare i veckan. – Det är fruktansvärt.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Alkoholstoppet kan ha stoppat brott

Allvarliga våldsbrott har minskat drastiskt i Sydafrika sedan landet införde hårda virusrestriktioner, tillsammans med ett förbud mot försäljning av alkohol. Under de första nio dagarna dödades endast 94 personer, jämfört med 326 mord samma period förra.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Millitär utrustning till sjukhus

Totalförsvarets Skyddscentrum i Umeå har levererat material till sjukhus i Västernorrland, Jämtland och Västerbotten. Det rör sig bland annat om 3 000 så kallade C-vätskeskydd, en skyddsdräkt som är tänkt att användas mot kemiska stridsmedel, liksom sky.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

FN-chefen: Enas kring pandemin

FN:s generalsekreterare António Guterres uppmanar FN:s säkerhetsråd att visa enighet i kampen mot coronaviruset. – Att från rådets sida skicka en signal om enighet och beslutsamhet skulle betyda mycket i denna oroliga tid, sade Guterres när de 15 medlem.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Dödstalet fortsätter öka i New York

De dagliga dödsfallen i covid-19 stiger i den amerikanska delstaten New York. Det senaste dygnet har 799 personer registrerats, meddelar guvernör Andrew Cuomo. Det är ännu en gång den högsta dödssiffran hittills som rapporteras.

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Person misstänkt skjuten i Norrköping

En person har förts till sjukhus med misstänkta skottskador i Norrköping, uppger flera medier. Skottlossning har hörts vid Ingelstaområdet, där en stor polisinsats pågår. Norrköpings Tidningar rapporterar att en personbil med krossade rutor står innanfö.

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

En man gripen för grov misshandel på svartklubb

Slog jämnårig med kvast..

Helsingborgs Dagblad - 5 timmar sedan

Vita huset virustestar alla journalister

Inför president Donald Trumps dagliga pressträff om kampen mot viruspandemin har Vita huset infört en nyordning. Alla i pressrummet måste ta ett snabbtest för coronaviruset. Resultatet väntas bli klart innan pressträffen inleds, rapporterar BBC..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.