NSD > Nyheter

Tuesday, 31 March, 15:35

NSD - 16 okt 11 kl. 18:21

Spökvandring lika kusligt som det låterHistorisk spökvandring i ett nedsläckt försvarsmuseum. Det är tänkt att bli lika kusligt som det låter.- Lite skräck som blandas med kunskap är aldrig fel, säger Annelie Bäck, från gruppen Trollpack..
Läs mer på NSD
Läs mer om:
Annelie Bäck, Trollpack

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spökvandring, lika, kusligtsom det , låter
Skånskan - 23 maj 17 kl. 01:00

Värsta ter­ro­risterna un­der Trumps radar

ERWP.fif(2)Do­nald Trump har be­sökt Sau­di­ara­bi­en som sitt första be­sök som ame­ri­kansk pre­si­dent. Den prio­ri­teringen för­vånar, även om in­get som Trump gör läng­re borde för­våna
Än mer upp­se­en­de­väc­kan­de var det att han inte med ett ord nämnde det bru­tala för­trycket av så­väl kvin­nor som alla som inte sla­viskt följer den ex­trema form av is­lam som kung­a­huset på­bjuder.

BT - 19 dec 14 kl. 11:06

Kusligt och psykologiskt om brottning

En blytung, dyster atmosfär vilar över Bennett Millers (Capote, Moneyball) nya film Foxcatcher. Med dämpat tonfall och tre suveräna skådespelarinsatser har den Oscarnominerade regissören formulerat ett kusligt psykologiskt drama, modellerat efter den sanna, högst märkliga historien om den excentriske mångmiljonären John Du Pont. Som arvtagare till familjens anrika namn och stora förmögenhet, bland annat från krigsindustrin, köpte Du Pont in sig i idrottens finrum som sponsor för ett brottningslag och siktet inställt på Seoul-OS 1988.

Helsingborgs Dagblad - 29 aug 15 kl. 04:00

Kusligt lättillgängliga låtar spökar i kulisserna bredvid Ghosts sminkloge.

Alla metalfans, utom kanske folk som lyssnar på brutal­teknisk extrem­döds, kan nog enas om att de gillar en bra låt. En bra låt kan vara vilket spår som helst på "Meliora", tredje albumet med svenska Ghost. För att skapa det har de anlitat Andy Wallace (eventuellt rock­världens dyraste mixare) och producenten Klas Åhlund, som skrivit låtar åt Robyn, Britney och Katy Perry.

Sydsvenskan - 29 aug 15 kl. 04:00

Kusligt lättillgängliga låtar spökar i kulisserna bredvid Ghosts sminkloge.

Alla metalfans, utom kanske folk som lyssnar på brutal­teknisk extrem­döds, kan nog enas om att de gillar en bra låt. En bra låt kan vara vilket spår som helst på "Meliora", tredje albumet med svenska Ghost. För att skapa det har de anlitat Andy Wallace (eventuellt rock­världens dyraste mixare) och producenten Klas Åhlund, som skrivit låtar åt Robyn, Britney och Katy Perry.

Skånskan - 17 okt 19 kl. 13:43

Både kusligt och magiskt

KONST
Carlos Garaicoa … en gränslös verklighet som evighetens trädgårdar
Lund konsthall/Skissernas museum
Till och med 2 februari 2020Konst/recension Den kubanske konstnären Carlos Garaicoa är ett hett namn på den internationella konstscenen men på våra breddgrader har han blivit föga uppmärksammad. Desto mer välkommet att Lunds konsthall och Skissernas Museum nu (för första gången på 20 år) gått samman för att kunna ägna hans politiskt insiktsfulla och estetiskt välformulerade konstnärskap sin odelade uppmärksamhet. Garaicoa är född på Kuba.

Skånskan - 22 okt 15 kl. 04:00

Er­fa­ren­het ef­ter­lyses

Opinion Två ve­te­raner i riks­dagen, Björn von Sydow (S), 70 år, och Barb­ro Wes­ter­holm (FP), 82 år, kri­ti­serade i går­dagens Dagens Nyheter att så få pen­sio­närer är riks­dags­le­da­möter. Bara nio av 249 le­da­möter är 65 år el­ler äld­re (knappt tre pro­cent), jäm­fö­rt med 25 pro­cent av hela be­folkningen.
Även om ung­domar ock­så är un­der­re­pre­sen­te­rade i riks­dagen pre­mieras i dagens po­li­tiska mil­jö ung­dom hög­re än ål­der­dom (och vis­dom?

Helsingborgs Dagblad - 19 jun 15 kl. 20:11

Fortfarande lika rasande aktuella

Metal är musik som gärna vill ge intryck av att vara farlig, det märker man så fort man närmar sig Copenhell-området. Från sidan av den gamla B&W-hallen blickar en gigantisk vargmålning hotfullt över festivalen, där eldkastare påannonserar band som vrålar om världens samlade hemskheter. Stämningen är förstås inget annat än gemytligt inbjudande – alla dödskalletröjor, demontatueringar och ordlekar med ordet "hell" signalerar i första hand metalgemenskap – men det finns en implicit överenskommelse om att genren vi älskar är utmanande och omstörtande.

BT - 17 dec 14 kl. 14:25

Alla människors lika värdighet

Enligt min mening borde vi använda oss av alla människors lika värdighet, i alla fall som komplement till lika värde. Värdighet som människa skulle bli lite mer högtidligt och allvarsamt, och starkare förbundet med vår innersta identitet, kärnan i detta att vara människa, skriver Eskil Franck. Alla människors lika värde.

YLE - 29 aug 13 kl. 09:59

Det fula möter det sköna

FN-steels nedlagda stålverk i Koverhar i Hangö har under sommaren dokumenterats. Museipraktikanten Paulina Rökman har fotograferat det gamla fabriksområdet.Spela upp klipp på Arenan Bilderna ska användas till en utställning i Hangö museum år 2017.

Kristianstadsbladet - 22 mar 14 kl. 14:00

Annorlunda och kusligt verklig

Foto: Kalle Assbring
Tony Samuelsson fortsätter i sin nya roman att vandra i ett samhälle som påminner om vårt, men i själva verket är ett kontrafaktiskt bygge. Kulturskribent ÅM Hellman dras in i en berättelse som ger både obehagskänslor och nya perspektiv.
”Kafkapaviljongen” är en fristående fortsättning på Tony Samuelssons ”Jag var en arier” från 2009.

SmålandsPosten - 27 nov 14 kl. 06:25

Få pedagoger äter med barnen

Mycket få pedagoger i Älmhults förskolor äter med barnen sedan beslutet att slopa avgiftsfria pedagogiska måltider.
– Och barnen äter inte lika mycket. Speciellt grönsaker, säger Sofia Herbertsson, kostchef.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.