SvD > Utrikes

Friday, 03 April, 06:13

SvD - 16 okt 11 kl. 17:48

Schibbye och Persson taggade inför rättegångLånga fängelsestraff hotar de båda terroranklagade svenska journalisterna i Etiopien..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Persson, Etiopien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Schibbyeoch , Persson, taggadeinför , rättegång
Aftonbladet - 08 jan 13 kl. 15:32

Gunilla Persson regisserade skandalrättegång

Sa till väninnan att svimma i vittnesbåset.

GöteborgsPosten - 22 sep 19 kl. 15:28

Persson Giolitos rättegångsdrama gör succé över hela världen

"Jag var en sådan där arg tonåring"..

GöteborgsPosten - 14 sep 12 kl. 06:00

Schibbye och Persson landar på svensk mark

Journalisterna Johan Persson och Martin Schibbye landar på Arlanda på fredagsmorgonen. Klockan 13.15 håller de presskonferens om gripandet, rättegången och det dryga året i etiopiskt fängelse..

Expressen - 03 maj 13 kl. 15:59

Persson och Schibbye om fallet Dawit Isaak

4 220 dagar. Så länge har den svenske medborgaren Dawit Isaak suttit fängslad utan rättegång i Eritrea. På fredagen blev hans fall uppmärksammat på "Pressfrihetens dag", arrangerad av tidningen Svartvitts chefredaktör Kurdo Baksi.

BT - 01 jan 15 kl. 17:07

Rättegång mot journalister tas om

I över ett år har de tre al-Jazirajournalisterna suttit fängslade i Egypten. Men nu ska rättegången, som beskrivits som farsartad, tas om på begäran från båda sidor. - I slutändan kommer de att släppas fria, det finns inga andra alternativ, säger journalisten Martin Schibbye.

SVT - 15 jun 14 kl. 12:15

Svensk hjärtläkare fängslad utan rättegång

En av Sveriges främsta hjärtläkare sitter sedan maj förra året fängslad i Etiopien. Han har inte fått någon rättegång och är enligt läkarkollegor och familj helt oskyldig. De anklagar nu UD för att inte ge honom samma stöd som de svenska journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson fick..

News55 - 27 okt 15 kl. 12:44

Spaningsledaren inför Lisa Holm-rättegången: Vi tar hand om familjen

I morgon klockan 09.00 börjar rättegången mot den 35-årige man som åtalats misstänkt för mordet på 17-åriga Lisa Holm. Vid 14-tiden är det sagt att rätten ska bege sig till Blomberg och Martorps gård för att bland annat inspektera mordplatsen samt platsen där Lisa Holms kropp hittades.

Skånskan - 16 jul 16 kl. 16:00

Intressant och lyckad rättegångsthriller

Recension/litteratur BOK
Störst av allt
Författare: Malin Persson Giolito
Förlag: Wahlström & WidstrandDöm om min förvåning när jag, efter att ha läst ut Malin Persson Giolito´s nya rättegångsthriller Störst av allt, googlar henne och inser att hon är dotter till kriminologen Leif G.W Persson. Att detta undgått mig under hela läsningen kan skyllas på sommarslummer, men också ren ovilja att veta för mycket om en författare på förhand.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Rättegången mot 28-åringen inledd – här är åklagarens bevisningGick på matchen

Under måndagen inleddes rättegången mot den 28-årige man som står åtalad för dödsmisshandeln av den 43-årige Djurgårdssupportern i mars. Under de tre dagar rättegången pågår kommer störst fokus läggas på om 28-åringen agerade i självförsvar, vilket han själv hävdar.28-åringen påstår att Djurgårdssupportern höjde ett ölglas mot honom och att han då instinktivt slog till 43-åringen – eftersom att han trodde att han själv skulle bli slagen med ölglaset.

News55 - 25 jan 16 kl. 10:08

Nu börjar rättegången mot Anitra Steen

Det var i mitten av oktober som ett Katrineholmspar lämnade in en stämningsansökan mot Göran Persson och hans fru Anitra Steen. Det enskilda åtalet beskriver hur den före detta statsministern och hans fru ska ha gått in på deras tomt utan tillstånd. Göran Persson har avskrivits från åtalet och Anitra Steen tar på sig ansvaret men menar inte att hon gjort någonting fel.

Expressen - 27 nov 17 kl. 06:30

Eritreas krav för att ge Dawit Isaak en rättegång

 ASMARA, ERITREA. Sverige borde fokusera på att få Etiopien att följa internationell lag och dra sig tillbaka från de områden de ockuperar i Eritrea. Då kan den fängslade journalisten Dawit Isaak få en rättegång.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.