TA > Ekonomi

Monday, 30 March, 07:59

TA - 10 okt 11 kl. 13:23

Sargent och Sims delar på prisetThomas Sargent och Christopher Sims är båda amerikanska medborgare och är 68 år. De får priset "för deras empiriska forskning om orsak och verkan i makroekonomin". De får därmed dela på prissumman 10 miljoner kronor som betalas ut av Riksbanken.
Läs mer på TA
Läs mer om:
Sims, Sargent, Christopher Sims, Nobels, Riksbanken, BNP, Alfred Nobel, Alfred Nobels, Nobelprisen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sargentoch , Simsdelar på , priset
Kristianstadsbladet - 10 okt 11 kl. 13:19

Sargent och Sims delar på priset

Thomas Sargent och Christopher Sims är årets mottagare av ekonomipriset till Alfred Nobels minne. De får priset "för deras empiriska forskning om orsak och verkan i makroekonomin". Båda är amerikanska medborgare.

BT - 10 okt 11 kl. 13:12

Sargent och Sims delar på priset

Thomas Sargent, Christopher Sims är årets mottagare av ekonomipriset till Alfred Nobels minne.
Båda är amerikanska medborgare och är 68 år.
De får priset "för deras empiriska forskning om orsak och verkan i makroekonomin".

UNT - 10 okt 11 kl. 14:09

Sims och Sargent delar på priset

Thomas Sargent, Christopher Sims är årets mottagare av ekonomipriset till Alfred Nobels minne. Pristagarnas arbete, som inleddes redan på 1970-talet, har anammats av såväl forskare som beslutsfattare världen över..

DI - 10 okt 11 kl. 13:04

Nobelpriset i ekonomi till Sargent och Sims

Thomas J Sargent och Christopher A Sims är årets vinnare av Sveriges riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne..

GöteborgsPosten - 10 okt 11 kl. 13:10

Sargent och Sims får ekonomipris

Thomas J. Sargent, Christopher A. Sims är årets mottagare av ekonomipriset till Alfred Nobels minne..

DN - 10 okt 11 kl. 14:10

?Priset är ett verktyg för att fatta beslut i krisläge?

Thomas J Sargent och Christopher A Sims får årets Ekonomipris för deras empiriska forskning inom makroekonomi. DN:s samhällsekonomiske reporter Johan Schück ger sin syn på årets pris och hur det kan hjälpa oss att förstå den ekonomiska krisen..

Sydsvenskan - 11 maj 19 kl. 18:05

Manusförfattaren Alvin Sargent är död

Den tvåfaldigt Oscarsbelönade manusförfattaren Alvin Sargent som ligger bakom filmer som "Paper Moon", "En familj som andra" och "Spider-man 2" har dött. Han blev 92 år. Sargent avled i sitt hem i Seattle på den nordamerikanska västkusten.

Helsingborgs Dagblad - 11 maj 19 kl. 18:05

Manusförfattaren Alvin Sargent är död

Den tvåfaldigt Oscarsbelönade manusförfattaren Alvin Sargent som ligger bakom filmer som "Paper Moon", "En familj som andra" och "Spider-man 2" har dött. Han blev 92 år. Sargent avled i sitt hem i Seattle på den nordamerikanska västkusten.

SR - 15 okt 18 kl. 06:30

Europa före katastroferna: John Singer Sargent på Nationalmuseum

Den amerikanske målaren John Singer Sargent (1856-1925) är berömd för sina porträtt av samhällseliten kring förra sekelskiftet. Nu visar nyöppnade Nationalmuseum den första Sargentutställningen i Norden..

GöteborgsPosten - 11 maj 19 kl. 18:05

Manusförfattaren Alvin Sargent är död

Den tvåfaldigt Oscarsbelönade manusförfattaren Alvin Sargent som ligger bakom filmer som "Paper Moon", "En familj som andra" och "Spider-man 2" har dött..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.