SVT > Sport

Monday, 30 March, 08:16

SVT - 16 okt 11 kl. 17:54

Läkaren självkritisk i Javeblads fallThomas Javelblads läkare Yelverton Tegner, är fortfarande Luleås läkare idag. Han är självkritisk när det gäller synen på hjärnskakningar..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Javeblads, Javelblads, Yelverton Tegner, Luleås

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läkaren, självkritiski , Javeblads, fall
BT - 16 sep 18 kl. 08:58

Läkaren självkritisk: ”Vi kunde ha gjort det bättre”

Maria borde ha tagits om hand bättre på sjukhuset. Det säger Serney Bööj, verksamhetschef på Säs kvinnoklinik, som beklagar att det gick fel..

SVT - 07 maj 19 kl. 11:02

Stockholms tingsrätt dömer barnläkaren

Stockholms tingsrätt dömde under onsdagen barnläkaren för fyra fall av grov våldtäkt mot barn och för 46 fall av grova sexuella övergrepp mot barn huvudsakligen begångna vid läkarundersökningar..

Skånskan - 17 maj 16 kl. 16:21

Läkaren: ”Jag kunde inte själv säga stopp”

Skurup ”En hel hög” med flyktingar kunde samtidigt komma och kräva recept på tunga opiater.
Den välvillige läkaren skrev då ut medicinerna – utan att ibland ens träffa patienterna.
– Det var svårt att säga nej, säger han till Skånska Dagbladet.

YLE - 03 maj 17 kl. 15:58

När vård och kunskap inte räcker till - ett fall av borrelia

Ett obemärkt fästingsbett gav Emilia Mattsson varierande symptom som feldiagnosticerades gång på gång. Efter ett halvt år, med inflammtioner i hela kroppen och förlamning i ansiktet, togs hon på allvar och fick vård. Emilia Mattsson är bosatt i Borgå, men vistas tider av året i Åbolands skärgård.

YLE - 30 mar 17 kl. 09:15

Hovrätten skärpte domen mot bluffläkaren Esa Laiho

Hovrätten har skärpt domen mot bluffläkaren Esa Laiho. Han dömdes nu till fem års ovillkorligt fängelse, och ska omedelbart fängslas. Hovrätten skärpte tingsrättens dom med ett halvt år.

YLE - 07 jan 16 kl. 05:38

Tusentals felmedicineringar under ett år - flera allvarliga fall

Antalet anmälningar om felmedicineringar eller nära ögat-situationer vid medicinering ökade inom Helsingfors- och Nylands sjukvårdsdistrikt (HNS) i fjol. Enligt patientsäkerhetschefen är det ett bra tecken. Under de senaste åren har antalet felanmälningar om medicinering inom HNS varit över 5 000 per år.

YLE - 05 jun 17 kl. 16:25

Olli Rauste: Inget invecklat fall för Cas

Vicehäradshövdingen Olli Rauste som specialiserat sig på juridik inom idrotten tycker Therese Johaugs fall rent juridiskt är ganska enkelt. Skiljedomstolen Cas ska slå fast vilket ansvar idrottaren har, uppger han. – I behandlingen tar man ställning till om en idrottare har en plikt att granska förpackningen och jämföra med listan på förbjudna medel innan medicinen används.

YLE - 18 apr 17 kl. 05:32

Flera unga väntar hellre än går till tandläkaren regelbundet

Allt fler unga behöver avdelningsvård och kirurgiska ingrepp till följd av svåra infektioner i tänderna, meddelar Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt. Yle Åboland frågar åtta personer i 20-34-års åldern när de senast satt i tandläkarstolen. - Förra hösten.

YLE - 04 okt 13 kl. 05:04

HIV eller influensa? Berätta för tandläkaren!

Om du är på väg till tandläkaren finns det skäl att berätta om du har någon smittsam sjukdom - både för din och för tandläkarens säkerhets skull. I vanliga fall använder tandläkaren handskar, andningsskydd och glasögon för att skydda sig själv mot eventuella smittor, men om patienten har en sjukdom som smittar lätt kan det finnas skäl att plocka fram hävare skyddsutrustning. - Baserat på sjukdomen och vilken väg smittan sprids, så kan det ibland bli nödvändigt med en extra jacka eller ett visir, berättar Marina Merne-Grafström, övertandläkare i Åbo.

YLE - 02 feb 16 kl. 04:13

"Tänkande" superdator hjälper läkaren att vårda prematurer

Artificiell intelligens har börjat användas i vården i Finland. På intensivvårdsavdelningen vid Barnkliniken i Helsingfors hjälper ett kognitivt datasystem läkarna att förebygga blodförgiftning hos för tidigt födda spädbarn. Barnkliniken tar hand om ungefär 140 för tidigt födda varje år och cirka var tionde får blodförgiftning.

YLE - 02 feb 16 kl. 04:13

Artificiell intelligens hjälper läkaren att vårda prematurer

En "tänkande" superdator har börjat användas i vården i Finland. Ett sådant här kognitivt datasystem hjälper läkarna att förebygga blodförgiftning hos för tidigt födda spädbarn. Det ska också testas i cancervården och i att analysera patientjournaler.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Pengaregn över svenska skiddamer – Öberg överlägsen

Hanna Öberg är den skidsvensk som dragit in överlägset mest prispengar den gångna vintern. Damdominansen är total, hela 17 av de 20 som tjänat mest prispengar är damer visar SVT:s kartläggning. – Det finns många starka tjejer, jag är glad för att det finns många som lyckas, säger Hanna Öberg tlll SVT Sport..

SVT - 1 timme sedan

Öberg: ”Glad att min idrott är väldigt jämställd”

Hanna Öberg drog in över 1,9 miljoner i prispengar den senaste vintern. Öberg själv är mest tacksam att hon tillhör en sport där de bästa damerna tillskillnad från många andra sporter tjänar lika bra som de bästa herrarna. – Jag är väldigt glad och tacksam att jag håller på med en sport som är väldigt jämställd, säger Öberg till SVT Sport..

SVT - 1 timme sedan

RF-basen: Idrotten kan behöva mer stödpengar

En halv miljard kronor är på väg. Men svensk idrott kan behöva mer stödpengar om coronakrisen fortsätter. – Det är viktigt att markera redan nu, säger Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson..

SVT - 9 timmar sedan

Brynässpelarens ögonoperation flyttad

Brynässpelaren Marcus Ersson skulle ha opererat ögat i veckan – men operationen har skjutits upp i minst två veckor, rapporterar Aftonbladet..

SVT - 11 timmar sedan

Kane överväger att lämna Tottenham: ”Vill vinna titlar”

Tottenhams Harry Kane kan lämna klubben om det inte sker förbättringar. – Jag vill att vi utvecklas som lag och jag stannar inte bara för sakens skull, säger Kane..

SVT - 11 timmar sedan

Kane

Tottenhams Harry Kane kan lämna klubben om det inte sker förbättringar. – Jag vill att vi utvecklas som lag och jag stannar inte bara för sakens skulle, säger Kane..

SVT - 11 timmar sedan

F1-legendaren Ronnie Petersons grav skändad

Tre gravar har vandaliserats på Almby kyrkogård i Örebro. En av dem tillhör formel 1-legendaren Ronnie Peterson. – Det är verkligen att skända, säger församlingsherden Brita Wennsten till Nerikes Allehanda..

SVT - 12 timmar sedan

Johan Esk om coronavirusets påverkan: ”Ser en social katastrof framför mig”

Det är inte bara elitidrotten som far illa av coronapandemin. Även barn- och ungdomsidrotten kan drabbas hårt. I Sportspegeln berättade Dagens Nyheters krönikör Johan Esk om sin oro.

SVT - 13 timmar sedan

Förre olympiske mästaren syr ansiktsmasker

Den förre olympiske guldmedaljören Iker Martinez ville hjälpa till. Han tillverkade ansiktsmasker till sitt lokala sjukhus i kampen mot coronasmittan. ”Jag visste inte ens hur man skulle fästa tråden i symaskinen, berättar Martinez i sin video..

SVT - 13 timmar sedan

Lag-VM i bordtennis skjuts upp – igen

Lag-VM i bordtennis läggs på is ännu en gång. Internationella bordtennisförbundet (ITTF) har skjutit upp alla internationella tävlingar som skulle ha spelats före den 30 juni. – Det är inte så mycket att säga om det under rådande omständigheter, säger Svenska landslagets förbundschef Thomas Buza till TT..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.