SVT > Sport

Friday, 10 April, 14:24

SVT - 16 okt 11 kl. 17:01

Läkaren själkritisk i Javeblads fallThomas Javelblads läkare Yelverton Tegner, är fortfarande Luleås läkare idag. Han är självkritisk när det gäller synen på hjärnskakningar..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Javeblads, Javelblads, Yelverton Tegner, Luleås

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läkaren, själkritiski , Javeblads, fall
SVT - 07 maj 19 kl. 11:02

Stockholms tingsrätt dömer barnläkaren

Stockholms tingsrätt dömde under onsdagen barnläkaren för fyra fall av grov våldtäkt mot barn och för 46 fall av grova sexuella övergrepp mot barn huvudsakligen begångna vid läkarundersökningar..

Skånskan - 17 maj 16 kl. 16:21

Läkaren: ”Jag kunde inte själv säga stopp”

Skurup ”En hel hög” med flyktingar kunde samtidigt komma och kräva recept på tunga opiater.
Den välvillige läkaren skrev då ut medicinerna – utan att ibland ens träffa patienterna.
– Det var svårt att säga nej, säger han till Skånska Dagbladet.

YLE - 03 maj 17 kl. 15:58

När vård och kunskap inte räcker till - ett fall av borrelia

Ett obemärkt fästingsbett gav Emilia Mattsson varierande symptom som feldiagnosticerades gång på gång. Efter ett halvt år, med inflammtioner i hela kroppen och förlamning i ansiktet, togs hon på allvar och fick vård. Emilia Mattsson är bosatt i Borgå, men vistas tider av året i Åbolands skärgård.

YLE - 30 mar 17 kl. 09:15

Hovrätten skärpte domen mot bluffläkaren Esa Laiho

Hovrätten har skärpt domen mot bluffläkaren Esa Laiho. Han dömdes nu till fem års ovillkorligt fängelse, och ska omedelbart fängslas. Hovrätten skärpte tingsrättens dom med ett halvt år.

YLE - 07 jan 16 kl. 05:38

Tusentals felmedicineringar under ett år - flera allvarliga fall

Antalet anmälningar om felmedicineringar eller nära ögat-situationer vid medicinering ökade inom Helsingfors- och Nylands sjukvårdsdistrikt (HNS) i fjol. Enligt patientsäkerhetschefen är det ett bra tecken. Under de senaste åren har antalet felanmälningar om medicinering inom HNS varit över 5 000 per år.

YLE - 05 jun 17 kl. 16:25

Olli Rauste: Inget invecklat fall för Cas

Vicehäradshövdingen Olli Rauste som specialiserat sig på juridik inom idrotten tycker Therese Johaugs fall rent juridiskt är ganska enkelt. Skiljedomstolen Cas ska slå fast vilket ansvar idrottaren har, uppger han. – I behandlingen tar man ställning till om en idrottare har en plikt att granska förpackningen och jämföra med listan på förbjudna medel innan medicinen används.

YLE - 18 apr 17 kl. 05:32

Flera unga väntar hellre än går till tandläkaren regelbundet

Allt fler unga behöver avdelningsvård och kirurgiska ingrepp till följd av svåra infektioner i tänderna, meddelar Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt. Yle Åboland frågar åtta personer i 20-34-års åldern när de senast satt i tandläkarstolen. - Förra hösten.

YLE - 04 okt 13 kl. 05:04

HIV eller influensa? Berätta för tandläkaren!

Om du är på väg till tandläkaren finns det skäl att berätta om du har någon smittsam sjukdom - både för din och för tandläkarens säkerhets skull. I vanliga fall använder tandläkaren handskar, andningsskydd och glasögon för att skydda sig själv mot eventuella smittor, men om patienten har en sjukdom som smittar lätt kan det finnas skäl att plocka fram hävare skyddsutrustning. - Baserat på sjukdomen och vilken väg smittan sprids, så kan det ibland bli nödvändigt med en extra jacka eller ett visir, berättar Marina Merne-Grafström, övertandläkare i Åbo.

YLE - 02 feb 16 kl. 04:13

"Tänkande" superdator hjälper läkaren att vårda prematurer

Artificiell intelligens har börjat användas i vården i Finland. På intensivvårdsavdelningen vid Barnkliniken i Helsingfors hjälper ett kognitivt datasystem läkarna att förebygga blodförgiftning hos för tidigt födda spädbarn. Barnkliniken tar hand om ungefär 140 för tidigt födda varje år och cirka var tionde får blodförgiftning.

YLE - 02 feb 16 kl. 04:13

Artificiell intelligens hjälper läkaren att vårda prematurer

En "tänkande" superdator har börjat användas i vården i Finland. Ett sådant här kognitivt datasystem hjälper läkarna att förebygga blodförgiftning hos för tidigt födda spädbarn. Det ska också testas i cancervården och i att analysera patientjournaler.

Dalarnas tidningar - 10 jan 17 kl. 15:20

Fallet om Faluläkaren som dömdes för flera sexuella övergrepp uppmärksammas i kvällens Kalla Fakta

Faluläkaren som under lång tid begick övergrepp mot barn är ett uppmärksammat fall i kvällens avsnitt av TV4:s program Kalla Fakta. Läkaren dömdes förra året för omkring hundra fall av grovt sexuellt utnyttjande av barn för sexuell posering, grovt barnpornografibrott, kränkande fotografering och sexuellt övergrepp mot barn..

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Leeds-legendaren på sjukhus med coronavirus

En av Englands VM-guldhjältar från 1966, Leeds-legendaren Norman Hunter, 76 år gammal, behandlas på sjukhus med anledning av coronaviruset. Det bekräftar Leeds på lagets hemsida. ”Fortsätt kämpa Norman, våra tankar är hos dig”, skriver klubben..

SVT - 1 timme sedan

Dopningsbossen: ”Fuskarna sitter och ler just nu”

Antalet dopningstester i idrottsvärlden har minskat på grund av coronakrisen. Travis Tygart, ordförande i den amerikanska antidopningsbyrån Usada, känner oro inför situationen. – Fuskarna sitter och ler just nu, säger han till AP..

SVT - 1 timme sedan

Fischer besviken efter petningen

Nilla Fischer har varit tongivande i landslaget under många år. Men efter skadebekymmer fick hon inte följa med vid förra landslagslägret i Algarve. – Jag blev besviken och det är så klart stressande.

SVT - 3 timmar sedan

AIK spelar träningsmatch mot grannen Vasalund

AIK kommer att spela en träningsmatch mot Solna-kollegan Vasalund den 18 april..

SVT - 3 timmar sedan

Så har allsvenska lagen värvat – här är alla övergångar

Coronapandemin har tvingat fram en senare start av fotbollsallsvenskan. Här är läget i samtliga lag inför premiären – när den nu blir av..

SVT - 4 timmar sedan

Oktober deadline för att genomföra F1-VM

F1-säsongen krymper ihop allt mer och nu skissas det på hur den ska räddas. – Om man tittar på en absolut sista starttid är det oktober, säger F1:s brittiske sportchef Ross Brown till BBC..

SVT - 5 timmar sedan

Tour de France arbetar med en plan B

Tour de France har börjat planera för att skjuta på klassikern en månad. – Det är bättre att ha Tour de France i augusti än att inte ha det, säger en borgmästare..

SVT - 6 timmar sedan

Andy Murray i Madrid Opens e-turnering

Allt fler sporter har tillfälligt under coronapandemin sadlat om till virtuellt. Madrid Open i tennis kommer att genomföras som e-sport och Andy Murray byter ut racketen mot en spelkonsol..

SVT - 7 timmar sedan

Edmonton ber för Cave: ”Vi behöver ett mirakel”

Mitt i coronakrisen kämpar NHL-laget Edmontons Colby Cave för sitt liv. Centern ligger fortsatt i koma efter en hjärnblödning tidigare i veckan. – Det är fruktansvärt.

SVT - 14 timmar sedan

Vändningen: UFC skjuter upp alla galor tills vidare

UFC skjuter upp alla galor tills vidare..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.