SVT > Videos

Wednesday, 01 April, 02:46

SVT - 16 okt 11 kl. 16:54

Revolutionerande forskning på WångenTravhästar ges ofta kraftfoder i tron att de presterar bättre. Men det behöver inte vara så. Det visar dom första resultaten från en unik studie på travskolan Wången. medverkande: Jan Halberg, sportchef Wången.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Wången, Halberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Revolutionerande, forskning, Wången
YLE - 01 maj 17 kl. 10:53

Det våras för nationalsången

När ishockey-VM nalkas blir det som vanligt fritt fram att anamma de nationella symbolerna och bli meddragen i den karneval-artade euforin kring evenemanget. Yle Sporten har pratat med forskare Kaj Ahlsved, som ser mycket intressanta aspekter i den banala nationalismen som nu frodas. Ahlsved har i sin doktorsavhandling forskat en hel del kring musik och konstruerandet av nationell identitet.

Cornucopia - 01 sep 14 kl. 14:43

Riksdagspartiernas politik i frågan om zombieundergången

Glöm finansieringen av Migrationsverkets ytterligare behov av 48 miljarder kronor. Nu har riksdagspartierna (utom (m) och (sd)) svarat på frågan om hur de avser att förbereda sig på och hantera zombieundergången.

Det är bloggen Zombieöverlevnad, som ställt fyra frågor till riksdagspartierna, och till skillnad i frågan om de 48 miljarderna faktiskt fått svar!

BT - 01 dec 13 kl. 09:01

Medicinsk forskning kan minska sjukvårdskostnader

Idag är 19 procent av invånarna i Västra Götaland, 298 000 personer, över 65 år gamla. Det kan jämföras med 14 procent eller 180 000 personer år 1968. Motsvarande siffra för landet är i dag 19 procent och beräknas stiga till över 25 procent år 2060.

Politologerna - 23 feb 14 kl. 08:00

Sveriges mest inflytelserika statsvetare i media, forskning och politik

Tidningen Dagens Samhälle rangordnade häromdagen svenska akademiker utifrån hur ofta de synts i media det senaste året. Toppade den uppmärksammade listan gjorde Ulf Bjereld och Jonas Hinnfors, både professorer i statsvetenskap vid Göteborgs universitet. Statsvetare utgjorde 20 av 50 på listan (jag och mina medpolitologer Henrik Ekengren Oscarsson och Katarina Barrling var tre av dem) och var alltså väl representerade, somliga skulle säkert säga överrepresenterade.

Sydsvenskan - 14 apr 16 kl. 20:33

Forskning om islam en känslig fråga. Fortfarande.

I Bryssel häktades på torsdagen den tidigare Malmöbon Osama Krayem, misstänkt för delaktighet i terrordåden den 22 mars som krävde över 30 liv.Innan Krayem sommaren 2014 gav sig av till Syrien var han under ett års tid anställd på kommunens arbetsmarknadssatsning Jobb Malmö. Där tycks ingen ha fattat några misstankar.

YLE - 09 aug 16 kl. 18:34

Ny forskning: Surfplattan kan ge lika bra nattsömn som en bok

Att stirra på en surfplatta eller mobiltelefon innan man går och lägger sig behöver inte påverka nattsömnen mer än att läsa en bok. Forskare vid Uppsala universitet tror att tillräckligt solljus under dagen kompenserar för eventuella negativa effekter av surfplattornas blåa ljus. Tidigare studier har visat att det både blir svårare att somna och att nattsömnens kvalitet lider om man stirrar på sin surfplatta, dator eller smarttelefon med full ljusstyrka sent på kvällen.

Nyhetsverket - 22 dec 12 kl. 14:18

Alkoholism / schizofreni, forskning - vilse i terrängen!

Neurobiologiska orsaksfaktorer till kognitiva dysfunktioner vid psykotiska sjukdomstillstånd http://www.pharmguse.net/pharm/lennart-svensson-forskning.

HBL - 07 feb 14 kl. 09:22

Hård kamp om pengarna till forskning

Summan som Finlands Akademi har att dela ut har sjunkit till 310 miljoner. Konkurrensen är ytterst hård om forskningsanslagen. Trots att en ansökan får högsta poäng av den utländska panelen kan ett projekt bli utan pengar.

SR - 10 aug 15 kl. 05:00

Företag lägger mindre resurser på forskning

Utgifterna för forskning och utveckling, FoU, sjönk under förra året i Sverige och det är företagen som står för nedgången. Jämfört med 2013 la företagen 4 miljarder mindre på forskning och utveckling..

Skånskan - 17 jun 19 kl. 20:30

Hon vill dela med sig av sin forskning

PUBVETENSKAP. – Vi forskare har ett ansvar att vara tillgängliga, så att folk ser att vi har något att bidra med. Så är vi ju också finansierade av allmänheten.

Skånskan - 03 sep 18 kl. 20:00

Inspirerande författaröde från Möllevången

Gästkrönika Fakta:
Mer information om föreläsningen och K3s 20-årsjubileum finns på se kalendariet på https://mau2018.se/events/k320-march-with-malmo/I ett hus i Västra hamnen har Johan Falkman uppfört ett stort konstverk som avbildar personer med anknytning till Malmö, och särskilt dess hamn.
Några av dem är kända, som kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh och poeten och akademiledamoten (på den tiden då det var någonting att skryta med) Anders Österling.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.