Sydsvenskan > Nyheter

Friday, 10 April, 04:47

Sydsvenskan - 16 okt 11 kl. 16:25

TV: Full gas mot översvämningar
Thailand kämpar mot översvämningarna: i dag sattes tusen motorbåtar in för att driva bort regnvatten.
.
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: TV Full, gasmot , översvämningar
YLE - 16 okt 12 kl. 18:01

Forskare: Höstöversvämningar blir vanligare

Det blir allt vanligare med höstöversvämningar på grund av häftiga regn, tror miljöforskarna. De samlades i dag i Helsingfors till ett seminarium för att diskutera Finlands beredskap när det gäller översvämningar. Trots att Finland enligt forskarna är bäst i EU-klassen på en hel del kriterier i fråga om översvämningsberedskap har vi ännu en bit att gå.

YLE - 06 apr 18 kl. 10:55

Isen sågas i Kyro älv för att förhindra översvämningar

Under de närmaste dagen sågas isen i Kyro älv för att på förhand kunna bekämpa översvämningar. Issågningarna börjar på fredag och om väderförhållanden är gynnsamma avslutas de på tisdag..

YLE - 06 apr 18 kl. 10:55

Isen på Kyro älv sågas för att förhindra översvämningar

Under de närmaste dagen sågas isen på Kyro älv för att på förhand kunna bekämpa översvämningar. Issågningarna börjar på fredag och om väderförhållanden är gynnsamma avslutas de på tisdag..

YLE - 30 jan 17 kl. 17:55

Kommunerna dåligt förberedda på extremväder - kan överraskas av översvämningar och värmeböljor

Finland ser ut att klara EU:s utsläppsmål fram till år 2020, men när det kommer till klimatanpassningen finns det mycket att förbättra. Hur åldringsvården ska klara av värmeböljor och hur städerna klarar översvämningar är ännu stora frågetecken i de flesta kommuner. För Finlands del kommer klimatförändringen i första hand att synas i en allt extremare väderlek.

Supermiljöbloggen - 03 mar 14 kl. 13:10

Översvämningar förväntas öka kraftigt i Europa till 2050

Klimatförändringarna kan komma att innebära att väldigt extrema översvämningar som vanligtvis bara sker var femtionde år inträffar var trettionde år istället. En ny studie i Nature Climate Change slår fast att översvämningarna i Europa förväntas öka kraftigt de kommande decennierna, med allt kortare avstånd mellan de kraftiga översvämningarna. Som följd av detta kan kostnaden för översvämningar i Europa komma 4 miljarder euro om året till över 23 miljarder euro år 2050 tror studien.

YLE - 11 apr 13 kl. 15:41

Myndigheter har lärt sig av höstens översvämningar

På torsdagen samlades representanter för räddningsverket, kommunerna och Närings- trafik- och miljöcentralen för att fundera på vad de kan göra annorlunda nästa gång någon form av katastrof inträffar. Satu-Mikaela Burman.Satu-Mikaela Burman, översättare och informatör på NTM-centralen YLE/Anna Ruda Spela upp klipp på Arenan - Jag tror vi lärde oss en hel del av höstens översvämningar.

Expressen - 08 jun 13 kl. 16:56

Hela byar evakuerade efter översvämningar

Europa plågas fortfarande av översvämningar till följd av tungt regn. 20 personer har rapporterats döda och tusentals tvingas från sina hem. Bara i Tyskland uppmäts skadorna till nära 113 miljarder kronor..

YLE - 21 dec 15 kl. 15:54

Plan för att minska översvämningar i Österbotten

Nu är översvämningsplanerna för Lappfjärds å, Kyro älv, Toby-Laihela å och Lappo å klara. För varje å och älv presenteras mellan 40 och 50 åtgärder som ska se till att översvämningsskadorna minskas avsevärt fram till år 2021. Gemensamt för samtliga åar och älvar som får en åtgärdsplan är att man beaktar översvämningsrisker i planläggningen.

Cornucopia - 02 sep 14 kl. 09:57

Översvämningar Malmö: Slarv, dålig stadsplanering eller klimatförändringar?

Med anledning av de rejäl översvämningarna i Malmö kan och bör man fråga sig om det handlar om slarv i drift och underhåll av dagvattensystemen, dålig stadsplanering eller om det handlar om klimatförändringar? Oavsett bör åtgärder för att undvika liknande händelser igen vara de samma.
Med klimatförändringarna förväntas Skandinavien får allt mer nederbörd, men det går inte att säga att vare sig den torra och rekordvarma juli eller de senaste veckornas rekordregn beror på klimatförändringar.

Sydsvenskan - 04 aug 14 kl. 00:07

Bränder och översvämningar i åskans spår

Ett flertal larm har kommit in till SOS om översvämningar och bränder sedan åskovädret drog in med full kraft över sydvästra Skåne sent på söndagskvällen..

Skånskan - 30 dec 15 kl. 06:00

Oro i Klagshamn för nya översvämningar

KLAGSHAMN Oron är stor bland boende i Klagshamn för nya översvämningar.
- Vattennivån är alldeles för hög i kalkbrottet. Det är nästan värre än för ett år sedan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.