Newsmill > Opinion

Sunday, 29 March, 04:29

Newsmill - 16 okt 11 kl. 16:13

Ungdomarna som gör en nytolkning av Islam behöver vårt stödhttp://www.newsmill.se/trackback/40181En av profeten Muhammeds närmaste män lär ha sagt att Koranen är en utmärkt skrift mellan två bokpärmar, men den säger ingenting i sig själv. Det är människorna som får den tala. En nytolkning som bygger på demokratisk värdegrund och jämlikhet är vad Islam behöver, skriver Farman Sadiq, apropå Newsmills intervju med Irshad Manji..
Läs mer på Newsmill
Läs mer om:
Islam, Muhammeds, Koranen, Farman Sadiq, Newsmills, Irshad Manji

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ungdomarnasom , gören , nytolkningav , Islambehöver vårt , stöd
YLE - 28 aug 14 kl. 16:00

”Många tror att vi alla vill åka för att kriga"

De flesta har redan glömt chocknyheten om finländaren som figurerar i terrorgruppen IS propagandavideo. Men det har inte muslimerna i vårt land gjort. De är rädda att nyheten stämplar dem alla.

Helsingborgs Dagblad - 03 dec 15 kl. 19:13

"Burlöv centers beslut befäster religionstvånget"

I tisdagens tidning kan vi läsa att ungdomarna från Burlövs ungdomsgrupp känner sig stolta över att Burlöv centers ledning backat angående den övermålade slöjan på väggmålningen i köpcentret. Burlöv centers ledning bär ansvaret för att det har blivit en beslöjad kvinna på målningen eftersom de är beställare och har godkänt de ursprungliga skisserna.Det hävdas ofta att slöjan är en symbol för muslimskt kvinnoförtryck.

Sydsvenskan - 03 dec 15 kl. 19:13

"Burlöv centers beslut befäster religionstvånget"

I tisdagens tidning kan vi läsa att ungdomarna från Burlövs ungdomsgrupp känner sig stolta över att Burlöv centers ledning backat angående den övermålade slöjan på väggmålningen i köpcentret. Burlöv centers ledning bär ansvaret för att det har blivit en beslöjad kvinna på målningen eftersom de är beställare och har godkänt de ursprungliga skisserna.Det hävdas ofta att slöjan är en symbol för muslimskt kvinnoförtryck.

Dagen - 28 apr 11 kl. 03:00

Tv-chef: Ingen kämpar för religionsfrihet

cypern. Revolutionsvågen i arabländerna är både en möjlighet och ett hot mot de kristna i området. Det konstaterar tv-chefen Terry Ascott i en Dagenintervju.

YLE - 16 jan 16 kl. 08:51

Abiturienter: Vi vill veta mer om samhället och främmande kulturer

Gymnasiernas nya läroplan har väckt en del oro i och med nyheten om att en av de obligatoriska historiekurserna kommer att bli fördjupad i stället. Abiturienterna vid Ekenäs gymnasium tycker däremot att ändringarna bådar gott för framtida gymnasister. Historieläraren vid Ekenäs gymnasium Sture Lindholm uttryckte tidigare i veckan sin oro för att våra ungdomar ska sakna allmänbildning i och med det minskade antalet obligatoriska kurser i historia.

Sydsvenskan - 26 feb 12 kl. 11:21

"Jag blev yngre och argare för varje dag"

Foto: David Polberger
Bland de tältande ungdomarna på Tahrirtorget stack en 80-årig kvinna ut. Hon har kämpat mot förtryck i hela sitt liv och blir mer kontroversiell med åldern. Matilda Gustavsson har besökt författaren Nawal El Saadawi i hennes hem i Kairo.

Kristianstadsbladet - 14 feb 11 kl. 04:00

Dialog för fred och förståelse

I Jerusalem är det sällan att människor av olika religiös tillhörighet lär känna varandra. Jonatan Göth inleder artikelserien "Religionsdialog" med ett besök hos ICCI i Israel, där judar och muslimer möts för att lära sig förstå varandra.
Den som lägger ett par timmar på att vandra omkring i Jerusalem upp-täcker snart att staden är delad.

Dagen - 05 aug 11 kl. 03:00

Antimuslimsk aktivist menar att lägret och massakern är lika illa

En av de främsta antimuslimska aktivisterna Pamela Geller anser att massakern på AUF-ungdomarna är lika groteskt som det som ungdomarna "indoktrineras med". - Breivik angrep framtida ledare för det parti som är ansvarig för översvämningen av muslimer till Norge, hävdar hon.

Två veckor har gått sedan massakern i Norge, men tragedin har redan används flitigt i propagandistiskt syfte.

YLE - 25 jul 12 kl. 17:13

Said ny ordförande för Somaliska förbundet

Arshe Said (SFP) är ny ordförande för Somaliska förbundet. Under sin två år långa mandatperiod vill Arshe Said färmst satsa på att främja integrationen bland somaliska ungdomar i Finland. Konkret kan det handla om att hjälpa dem att hitta utbildningsplatser eller arbete.

YLE - 25 jul 12 kl. 17:19

Somaliska förbundet fick ny ordförande

Arshe Said (SFP) är ny ordförande för Somaliska förbundet. Under sin två år långa mandatperiod vill Arshe Said färmst satsa på att främja integrationen bland somaliska ungdomar i Finland. Konkret kan det handla om att hjälpa dem att hitta utbildningsplatser eller arbete.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.