Sydsvenskan > Nyheter

Tuesday, 07 April, 02:40

Sydsvenskan - 16 okt 11 kl. 10:52

En demokratisk rättNär en politiker hamnar i en förtroendekris dröjer det inte länge förrän debatten om drevet dyker upp, den är en del av mediedramaturgin, lika väntad som en tonartshöjning i en schlagerlåt.
.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Dareberg Chefredaktör Daniel Sandström, Håkan Juholts, Juholts, Dan Josefsson, Aftonbladet, SvD, Daniel Suhonen, Tiden, Juholt, Mona Sahlins, Håkan Juholt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En demokratiskrätt
Newsmill - 17 jan 11 kl. 10:17

Dags för en demokratisk offentlig instans som konkurrerar med marknadsföringen

Vi kan inte komma undan det. Vi måste ändra våra konsumtionsvanor. Det sker bäst genom en demokratisk instans som i större utsträckning kontrollerar produkter och gör klart vilka produkter som inte behövs hos allmänheten.

Politikerbloggen - 21 jan 11 kl. 16:22

BERIT ANDNOR ?En demokratisk process tar tid?

SAHLINS EFTERTRÄDARE. Berit Andnor leder Socialdemokraternas valberedning. För TV4Nyheterna berättar hon om hur arbetet går.

SR - 28 jan 11 kl. 23:45

Bildt: "Demokratisk öppning kan ge stabilitet för ekonomisk utveckling"

I en extrainsatt sändning av Studio Ett uttalade sig Sveriges utrikesminister Carl Bildt om händelseutvecklingen i Egypten. Han menar att en demokratisk öppning kan ge Egypten den stabilitet som är nödvändig för landets ekonomiska utveckling..

Regeringen - 03 jun 11 kl. 14:26

Åtta miljoner för att öka demokratisk medvetenhet

Regeringen satsar åtta miljoner på insatser för att öka demokratisk medvetenhet hos unga i riskzonen. Pressmeddelande: Regeringen främjar ungas demokratiska värderingar Statsrådsberedningen, 3 juni 2011.

Sydsvenskan - 13 maj 12 kl. 00:10

"Höghastighetssamhällena befinner sig i en demokratisk kris."

Höghastighetssamhällena befinner sig i en demokratisk kris. Politikerna och de finansiella marknaderna sätter nya dagordningar så snabbt att få hänger med och än färre hinner engagera sig. Det är svårt att bryta accelerationscirkeln: kritik, protester och politiska motaktioner kräver tid, skriver Rasmus Willig, lektor i sociologi..

Affärsvärlden - 06 nov 12 kl. 14:26

Källor: Förslag om demokratisk reform i Kina

I ett försök att stärka kommunistpartiets legitimitet ska Kinas ledare enligt uppgifter överväga en intern demokratisk reform. ? Det här är en väldigt, väldigt viktig utveckling, säger Cheng Li vid tankesmedjan Brookings Institution..

YA - 07 nov 12 kl. 06:20

En demokratisk anomali

Schweiz upphör aldrig att förvåna. Stockkonservativt enligt vissa, men med en demokratisk grundsyn som får de flesta andra länder att framstå som amatörer i detta avseende.
Den schweiziska grundlagen grundar sig nämligen på något så radikalt som idén på direktdemokrati.

Kristianstadsbladet - 07 nov 12 kl. 08:24

En demokratisk anomali

Schweiz upphör aldrig att förvåna. Stockkonservativt enligt vissa, men med en demokratisk grundsyn som får de flesta andra länder att framstå som amatörer i detta avseende.
Den schweiziska grundlagen grundar sig nämligen på något så radikalt som idén på direktdemokrati.

Newsmill - 06 mar 13 kl. 11:09

Målstyrningen av skolan är anti-demokratisk

http://www.newsmill.se/trackback/49509Fil dr i pedagogik: Förutom att målstyrning är anti-demokratisk så bryter den mot svenska värderingar.

Sydsvenskan - 08 maj 13 kl. 06:30

Veteranen gillar demokratisk paus

Chefens ord är lag eller en demokratisk diskussionsklubb?
Backveteranen Henrik Tallinder upplever den auktoritära ledarstilen på nära i håll i NHL och möter den mjukare svenska under VM..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.