DN > Ekonomi

Wednesday, 08 April, 00:20

DN - 16 okt 11 kl. 15:16

Optimism om brädspelens framtidFörsäljningen av traditionella sällskapsspel, brädspel, har de senaste åren minskat rejält ? eller? Algas vd Johan Engström gör en mer positiv tolkning av statistiken. Och trots allt fler digitala alternativ ser han en ljus framtid för branschen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Johan Engström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Optimismom , brädspelens, framtid
Dagensanalys.se - 06 aug 18 kl. 18:37

Chefredaktören på Mittmedia: ”Alla inser givetvis att all framtid ligger i de digitala kanalerna”

Den som vill bilda sig en uppfattning om dagsläget och framtidstron inom den svenska landsortspressen gör rätt i att söka kontakt med Daniel Nordström som är chefredaktör på Mittmedia. Han är en av de offensiva mittfältarna, chefredaktör för en grupp av tidningar, som är en av de mäktigaste mediekoncernerna utanför storstäderna. Vi fick en pratstund med Daniel och hans syn på framtiden och tidningsbranschen i synnerhet.

YLE - 18 okt 16 kl. 20:50

Yles kanalreform: Slakt av svenskt rum eller en bättre framtid ?

Tas något bort av finlandssvenskar eller får de något mervärde om tv-kanalerna Yle Fem och Yle Teema ska dela kanalplats i framtiden? Det var temat för den debatt som tankesmedjan Agenda ordnade på tisdag kväll med fem centrala aktörer kring bordet. De två medieforskarna talade om en irreparabel domänförlust medan Yles tvåmannaledning förklarade att tv dör ut som koncept om man inte vidtar drastiska åtgärder för att få med unga tv-tittare.

HBL - 15 nov 13 kl. 02:49

Optimism är en ekonomisk resurs

Exporten krymper drastiskt och prognoserna visar noll eller negativ tillväxt, men på Kabelfabriken i Helsingfors har det i två dagar rått en sällan skådad optimism under den årliga Slush-konferensen, där start up-företag inom teknologibranschen och investerare sökt upp varandra, och sått frön till förhoppningsvis framgångsrika partnerskap. Sedan 2008 har Slush vuxit från blygsamma 300 besökare till ett av världens största och mest intressanta start up-evenemang. I år besöktes konferensen av nästan 5 000 personer och uppskattningsvis sextio miljarder euro i internationellt riskkapital låg på bordet, en dubblering av potentiella investeringar jämfört med 2012.

SmålandsPosten - 17 jul 14 kl. 22:56

Alstermo andas optimism

Stämningen bland spelare, ledare och supportrar i Alstermohandbollen gav ett entydigt besked på gårdagens upptaktsträff.
Den eländiga fjolårssäsongen med degradering från allsvenskan som lök på laxen har gett revanschlusta och hopp om en ljus framtid.
Skämten och skratten i Amokabelhallen var bevis för det.

SmålandsPosten - 17 jul 14 kl. 22:56

Alstermohandbollen andas optimism

Stämningen bland spelare, ledare och supportrar i Alstermohandbollen gav ett entydigt besked på gårdagens upptaktsträff.
Den eländiga fjolårssäsongen med degradering från allsvenskan som lök på laxen har gett revanschlusta och hopp om en ljus framtid.
Skämten och skratten i Amokabelhallen var bevis för det.

YLE - 13 nov 16 kl. 13:59

"Det fanns fog för optimism men slutresultatet ljuger inte"

Yle Sportens fotbollsreferent Antti Koivukangas tycker att lördagens VM-kvalmatch mot Ukraina rent spelmässigt var bättre än tidigare. Men nu borde finländsk landslagsfotboll ta en alldeles ny riktning. Finland avslutade VM-kvalet för höstsäsongens del med bortaförlust mot Ukraina som gjorde vad som behövdes och vann med uddamålet 1-0.

YLE - 13 nov 16 kl. 13:59

Koivukangas: "Det fanns fog för optimism men slutresultatet ljuger inte"

Yle Sportens fotbollsreferent Antti Koivukangas tycker att lördagens VM-kvalmatch mot Ukraina rent spelmässigt var bättre än tidigare. Men nu borde finländsk landslagsfotboll ta en alldeles ny riktning. Finland avslutade VM-kvalet för höstsäsongens del med bortaförlust mot Ukraina som gjorde vad som behövdes och vann med uddamålet 1-0.

PrivataAffärer - 29 nov 18 kl. 13:17

Spännande framtid för Elekta

Medicintekniska bolaget Elekta har slitit sina aktieägare mellan hopp och förtvivlan under senare år – och aktien har upplevt stora svängningar. Den som tajmat sina köp rätt har kunnat göra goda vinster, men om det blivit fel tidpunkt för köpen så har förlusterna blivit stora även om de naturligtvis kan vara orealiserade än så länge. I år har optimismen varit stor eftersom bolaget har fått fram nya produkter och först och främst fått ett godkännande i Europa för Unity där de stora förhoppningarna finns för framtiden.

Aftonbladet - 14 jun 11 kl. 10:13

Orealistisk optimism livsviktigt

Alla är vi optimister ? 8 av 10 föds programmerade att tro på en lycklig framtidAnnars hade vi fortfarande levt som grottmänniskor..

E24 - 08 mar 12 kl. 15:43

Försiktig optimism

En långsam återhämtning med kvardröjande nedåtrisker. Så ser ECB på euroområdets framtid under det kommande året..

Fler nyheter från DN

DN - 13 timmar sedan

Flygresenärer rasar – inget svar från resebyråerna

Tusentals svenskar har drabbats av försenade eller inställda flyg. Många resor är bokade via ett och samma företag – Etraveli group som….

DN - 18 timmar sedan

Forskarnas snabba analyser ska hjälpa Finlands regering under krisen

Genom att analysera stora mängder data hoppas en grupp professorer i Finland att man ska kunna hjälpa den finländska regeringen att ta….

DN - Igår: 20:11

Riksbanken utvidgar låneprogram – omfattar även enskilda firmor

Riksbanken utvidgar sitt låneprogram på 500 miljarder i spåren av coronakrisen. Nu omfattas även enskilda firmor..

DN - Igår: 20:14

Näthandeln rusar när smittan slår mot bokhandlarna

Coronakrisen hotar de redan pressade svenska bokhandlarna – men båda de stora internetjättarna ökar i stället starkt när svenskarna lägger….

DN - Igår: 15:02

Inga rekordsiffror väntar i årets påskhandel

Påskhelgen är en av handelns viktigaste försäljningsperiod. Förra året handlade vi mat för 7,7 miljarder..

DN - Igår: 11:59

Kraftig ökning av arbetslösheten

Arbetslösheten ökar rekordsnabbt enligt Stockholms Handelskammare. Över 25.000 skrev in sig hos Arbetsförmedlingen förra veckan.

DN - Igår: 11:39

Volvo Cars förlänger stopp i produktionen

Biltillverkaren Volvo Cars förlänger sitt produktionsstopp ytterligare en vecka..

DN - Igår: 09:04

Stockholmsbörsen stiger kraftigt

Stockholmsbörsen stiger kraftigt i öppningen. Det breda indexet OMXSPI är upp 3,2 procent efter några minuters handel..

DN - Igår: 08:16

Lindex ägare ansöker om rekonstruktion

Lindex finska ägare Stockmann Oyj Abp meddelade under måndagen att de har beslutat att lämna in ansökan om företagssaneringsförfarande..

DN - Igår: 06:51

Ras för hushållens syn på bostadspriserna

De svenska hushållens syn på bostadsprisernas utveckling hr fått sig en kraftig törn av coronaviruset..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.