SVT > Videos

Friday, 10 April, 14:05

SVT - 16 okt 11 kl. 14:41

Matkris drabbar barn i NordkoreaStora delar av Nordkoreas befolkning behver omfattande hjlp med mat och bostder. Det sger svenska rda korset som precis beskt landet. Enligt UNICEF lider till exempel 45 procent av landets barn av undernring..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Matkris, drabbar, barni , Nordkorea
SR - 26 jun 13 kl. 07:00

Nytt lånesystem drabbar barn och utrikesfödda

Utbudet på stadsdelsbiblioteken i Göteborg styrs numera av låntagarna. Det nya användarbaserade lånesystemet gör att centrala bibliotek översvämmas av nya medier och litteratur medan ytterområdena utarmas. Snedfördelningen av nya medier drabbar främst barn och utrikesfödda..

DN - 27 nov 14 kl. 00:05

”Personalbrist i socialtjänsten drabbar barn som far illa”


Ny undersökning. Sju av tio kommuner anlitar bemanningsbolag för barn- och ­ungdomsvården, enligt en ny enkät. Krisen i socialtjänsten är nu så akut att vi ­riskerar att svika barn som far illa.

Blekinge Läns tidning - 11 jul 19 kl. 05:00

Överviktsteamet är nedlagt – drabbar barn i Blekinge

Barnkliniken saknar både läkare, sjuksköterskor och dietist till överviktsteamet för barn. – Vi tvingas att lägga ner teamet och då kan vi inte ge stöd till familjer med överviktiga barn, säger verksamhetschefen Magnus Ljungcrantz..

SvD - 12 okt 15 kl. 10:16

Mobiltelefonkramp drabbar barn och ungdomar

Kramp och så kallad falsk närsynthet gör att många nu söker sig till vården. Allt fler barn och unga får problem med ögonen på grund av mobiltelefoner. Men det finns hjälp för den som klarar av att lägga mobilen åt sidan..

Sydsvenskan - 12 jul 16 kl. 14:10

Långa väntetider drabbar barn i vårdnadstvister

Barn i Malmö får leva i föräldrars konflikt under flera år innan domstolen kan fatta ett beslut..

Sydsvenskan - 10 jun 15 kl. 04:00

Politiska val förklädda till administration drabbar förskolor

Som föräldrar med barn i förskola är det lätt att känna oro över hur Malmö kommuns senaste budget kommer att påverka både förskolepersonalens arbetsmiljö och våra barn. I kommunbudgeten får Malmös kommunala verksamheter för lite medel för att kunna upprätthålla samma kvalitet som förra året. Malmö kommun har länge haft som princip att kompensera kommunens verksamheter vid ökade pris- och lönekostnader.

Sydsvenskan - 23 jan 11 kl. 00:05

"Samlat grepp för att bekämpa våld mot barn"

På många håll överskrids tidsgränser för handläggningen vid misstanke om våldsbrott mot barn, skriver Elisabeth Dahlin, generalsekreterare i Rädda Barnen, och Lars Carlsson, chef för Rädda Barnens Sverigeprogram.
I sitt inledande anförande under veckans partiledardebatt identifierade statsminister Fredrik Reinfeldt (M) två viktiga samhällsproblem som regeringen vill fortsätta att agera mot under 2011. Våldets utbredning i det svenska samhället är ett av dessa problem.

Helsingborgs Dagblad - 24 nov 15 kl. 04:44

Barn offer för klimatförändringarna

Torka, översvämningar och andra extrema väderfenomen i spåren av klimatförändringar drabbar barn väldigt hårt, visar en ny rapport från FN:s barnfond Unicef.Klimatproblemen leder bland annat till matbrist och ökar risken för spridning av sjukdomar som malaria och diarré.Närmare 530 miljoner barn bor i områden där kraftiga översvämningar är väldigt vanliga.

Sydsvenskan - 24 nov 15 kl. 04:44

Barn offer för klimatförändringarna

Torka, översvämningar och andra extrema väderfenomen i spåren av klimatförändringar drabbar barn väldigt hårt, visar en ny rapport från FN:s barnfond Unicef.Klimatproblemen leder bland annat till matbrist och ökar risken för spridning av sjukdomar som malaria och diarré.Närmare 530 miljoner barn bor i områden där kraftiga översvämningar är väldigt vanliga.

DN - 18 jul 18 kl. 21:00

”Barnkonventionen måste omfatta alla barn”

DN DEBATT 19/7. Sveriges migrationspolitik drabbar barn och unga vuxna extra hårt. För att FN:s barnkonvention ska kunna bli svensk lag måste Sveriges politiker och Migrationsverket åtgärda en rad brister.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.