Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 03 June, 18:48

Helsingborgs Dagblad - 16 okt 11 kl. 14:35

Nya teorier om Arctic SeaTv finlndska krisforskare har nya teorier kring kapningen av Arctic Sea i stersjn fr tv r sedan. Timo Hellenberg och Pekka Visuri skriver i en nyutkommen bok enligt Helsingin Sanomat att fartyget tog ombord last p svenskt territorialvatten. Denna last psts ha omfattat rmaterial som kunde anvndas fr framstllning av kemiska vapen..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya teorierom , Arctic, Sea
NT - 16 okt 11 kl. 14:32

Nya teorier om Arctic Sea

Två finländska krisforskare har nya teorier kring kapningen av Arctic Sea i Östersjön för två år sedan. Timo Hellenberg och Pekka Visuri skriver i en nyutkommen bok enligt Helsingin Sanomat att fartyget tog ombord last på svenskt territorialvatten. Denna last påstås ha omfattat råmaterial som kunde användas för framställning av kemiska vapen..

Helsingborgs Dagblad - 11 dec 11 kl. 09:42

Est kallad till Arctic Sea-förhör

Ryssland har kallat den estniske före detta säkerhetschefen Eerik-Niiles Kross, son till den berömde författaren Jaan Kross, till förhör misstänkt för kapningen av handelsfartyget Arctic Sea, skriver Helsingin Sanomat. Den yngre Kross blev känd som studentledare på 80-talet, men leder numera Trustcorp, som sysslar med rådgivning i säkerhetsfrågor för länder utanför EU..

BT - 24 mar 11 kl. 14:34

Arctic Seas kapare dömda

En rysk domstol har dömt sex kapare till mellan sju och tolv års fängelse för kapningen av lastfartyget Arctic Sea 2009, enligt ryska nyhetsbyråer.
Arctic Sea med rysk besättning lämnade Finland med timmer i lasten på väg till Algeriet den 23 juli, men sades natten efter ha kapats av maskerade män utanför svensk kust. Ett intensivt letande började och fartyget påstods ha vapen ombord.

NSD - 24 mar 11 kl. 14:33

Arctic Seas kapare dömda

En rysk domstol har dömt sex kapare till mellan sju och tolv års fängelse för kapningen av lastfartyget Arctic Sea 2009, enligt ryska nyhetsbyråer..

Aftonbladet - 16 okt 11 kl. 21:54

?Arctic Sea hade kemiska vapen?

Ny teori av finska krisforskare om den mystiska kapningen utanför Gotland för två år sedanFartyget lastades om på svenskt vatten..

YLE - 21 jul 15 kl. 16:21

Femtonde gången Sea Horse Week

På onsdag börjar hästevenemanget Sea Horse Week på gamla plan i Hangö. Tävlingarna i hinderritt ordnas nu för femtonde gången.
Tävlingsledare Mia Maukonen och ryttare Jessica Aminoff.

YLE - 30 jul 16 kl. 18:50

Sea Horse Week: Antonia Hartwall bäst i Future Challenge

Sibboryttaren Antonia Hartwall med hästen Adecci vann den femte deltävlingen den nationella serien för unga ryttare på lördagen i Sea Horse Week i Hangö. Också Jessica Aminoff med Eon vann sin klass i lördagens (30.7) tävlingar.

YLE - 23 jul 12 kl. 14:10

Sea Horse Week tillbaka till Hangö

Efter ett års paus återvänder banhoppningstävlingarna Sea Horse Week till Hangö. Drygt 600 hästar i olika klasser beräknas delta i tävlingarna som hålls mellan den 25-29.7 på den gamla fotbollsplanen intill Hangö svenska högstadium.

YLE - 01 aug 16 kl. 06:49

Marina Ehrnrooth vann GP-starten i Sea Horse Week

Marina Ehrnrooth med hästen EVLI Luikka från Kyrkslätt vann söndagens (31.7) deltävling i LähiTapiola GP-serien i Sea Horse Week. Sista tävlingsdagens starter i banhoppningsevenemanget vid Parkdammen i Hangö framsköts på grund av häftiga åskskurar.

YLE - 23 jul 13 kl. 13:54

Allt är klart för Sea Horse Week 2013

På onsdag börjar banhoppningsevenemanget Sea Horse Week i Hangö. Det stora evenemanget som ordnas på gamla sportplan vid Parkdammen avslutas på söndag.
Spela upp klipp på Arenan
Sea Horse Week ordnas nu för elfte gången.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Ung kvinna lurade sina föräldrar på stora belopp

Blev utblottade av dotterns bedrägerier..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Hovrätten skärper straff till mord

Svea hovrätt skärper straffet för den tonårspojke som i tingsrätten dömts för att ha dödat en annan tonåring i Björklinge utanför Uppsala. Hovrätten dömer pojken till ungdomsvård för mord, rapporterar lokala medier. Uppsala tingsrätt hade tidigare i år.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Nu kommer ”Lex Ida” – som ska stoppa plundring av bostadsrättsföreningar

Justitieministern: ”Vi vill förhindra att kriminella intressen kidnappar en förening”..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Brittiska protester i solidaritet med USA

Tusentals demonstranter har samlats i Londons Hyde Park för att demonstrera mot rasism. Demonstrationen hålls i solidaritet med dem som just nu protesterar runt om i USA. Både premiärminister Boris Johnson och landets poliskår har fördömt omständigheter.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Bekräftat fall av covid-19 i Tottenham

Om det rör sig om en spelare avslöjas inte..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

E6 avstängd söder om Rydebäck efter olycka

Skåpbil körde in i mitträcket..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Min mening: ”Varför engagerar sig så få för Pilagårdsskolan?”

Just nu handlar debatten i Östra Ljungby bara om friluftsbadet, tycker insändarskribenten..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Fyra pojkar på högstadiet misstänks ha sexofredat jämnårig

Stängdes genast av från skolan – extrapersonal är inkallad..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Mästarna får elitlicens – räddas av corona

Mästarlaget Storvreta riskerade i höstas nedflyttning på grund av nekad elitlicens. Nu står det klart att man räddas, på grund av coronakrisen. Det regerande svenska mästarlaget Storvreta riskerade i höstas nedflyttning efter att man redovisat negativt.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Esper vill inte se militär inblandning

USA:s försvarsminister Mark Esper meddelade under onsdagen att han inte stödjer tanken om att sätta in militären för att stävja de protester som just nu pågår över landet. USA:s president Donald Trump har tidigare sagt att detta kan komma att bli aktuel.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.