Sydsvenskan > Utrikes

Friday, 10 April, 07:38

Sydsvenskan - 16 okt 11 kl. 14:01

Kenyanska trupper in i Somalia? Rrelsen hlls som ansvarig fr de kidnappningar och attacker som genomfrts i vrt land, sade den kenyanska regeringens talesman Alfred Matua p sndagen.
.
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kenyanska, trupperin i , Somalia
Helsingborgs Dagblad - 16 okt 11 kl. 19:56

al-Shabaab varnar kenyanska trupper

Islamistiska al-Shabaab varnar de kenyanska trupper som har korsat gränsen till Somalia för att anfalla al-Shabaabs baser med att de kommer att få känna "smärtan av kulor". Den kenyanska regeringens talesman Alfred Mutua sade på söndagen att landets trupper har gått in i södra Somalia i jakt på al-Shabaab, som de håller ansvariga för den senaste tidens attentat och kidnappningar i Kenya..

BT - 16 okt 11 kl. 13:42

Kenyanska trupper går in i Somalia

Kenyanska trupper har gått över gränsen till Somalia för att anfalla baser som tros tillhöra den militanta islamistiska al-Shabaab-rörelsen.
- Den hålls som ansvarig för de kidnappningar och attacker som genomförts i vårt land, sade den kenyanska regeringens talesman Alfred Matua på söndagen.
Enligt vittnen fanns omfattande styrkor understödda av helikoptrar och stridsflyg vid gränsen.

BT - 16 okt 11 kl. 21:26

Trupper attackerar al-Shabaabläger

Kenyanska trupper har gått över gränsen till Somalia och tillsammans med somaliska trupper attackerat läger som tillhör de islamistiska al-Shabaab.
En somalisk befälhavare uppgav sent på söndagen att militanta al-Shabaabanhängare hade drivits bort från två läger inne i Somalia.
- Det har genomförts räder med stridsflyg mot baser som tillhör al-Shabaab nära Afmadow.

NT - 16 okt 11 kl. 21:25

Trupper attackerar al-Shabaabläger

Kenyanska trupper har gått över gränsen till Somalia och tillsammans med somaliska trupper attackerat läger som tillhör de islamistiska al-Shabaab..

BT - 24 okt 11 kl. 19:05

Somalia kritiserar Kenya

Somalias president Sharif Sheikh Ahmed är kritisk till att kenyanska trupper har angripit misstänkta terrorister på somalisk mark. Somalia har tidigare välkomnat och samarbetat med Kenyas militära insatser mot den islamistiska upprorsgruppen al-Shabaab.
- Somalias regering och dess folk tillåter inte att styrkor tar sig in på deras mark, sade presidenten på måndagen.

UNT - 24 nov 14 kl. 01:38

Kenyanska räder i Somalia

Kenyanska trupper har dödat ett hundratal medlemmar av den somaliska islamiströrelsen al-Shabaab, uppger Kenyas vicepresident..

SVT - 15 jan 16 kl. 07:38

Somalia: Islamistisk attack mot fredsbevarande styrka

Islamistiska extremister från al-Shabab ska ha attackerat en militärbas som används av Afrikanska Unionens fredsbevarande styrkor i sydvästra Somalia. På basen som ligger nära gränsen mot Kenya finns kenyanska trupper som deltar i kampen mot al-Shabab..

Sydsvenskan - 10 jul 15 kl. 09:42

Kenya fritog gisslan i Somalia

Två kenyanska poliser som i två år suttit gisslan hos den extrema islamiströrelsen al-Shabaab i Somalia har fritagits.De två polismännen kidnappades för två år sedan i en attack i Garissa i nordöstra Kenya. Enligt Kenyas polischef Joseph Boinnet flyttades de runt till olika al-Shabaab-läger för att undvika ett fritagande från de kenyanska säkerhetsstyrkorna.

Helsingborgs Dagblad - 10 jul 15 kl. 09:42

Kenya fritog gisslan i Somalia

Två kenyanska poliser som i två år suttit gisslan hos den extrema islamiströrelsen al-Shabaab i Somalia har fritagits.De två polismännen kidnappades för två år sedan i en attack i Garissa i nordöstra Kenya. Enligt Kenyas polischef Joseph Boinnet flyttades de runt till olika al-Shabaab-läger för att undvika ett fritagande från de kenyanska säkerhetsstyrkorna.

Sydsvenskan - 15 aug 11 kl. 19:39

Alla sidor utpekas i Somalia

Alla sidor i konflikten i Somalia gör sig skyldiga till övergrepp på de mänskliga rättigheterna, hävdar Human Rights Watch i en rapport. Nu ber FN:s säkerthetsråd om omedelbara internationella stödinsatser.
STOCKHOLM.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Risk för sämre tänder i virusets spår

Tandvården har skurits ned till ett minimum i flera regioner för att frigöra skyddsmateriel åt den övriga sjukvården. Svenska tandläkarförbundet varnar för allvarliga konsekvenser. – Det här är en otroligt svår situation, säger ordförande Chaim Zlotnik..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Larmades ut på balkongbrand i Malmö

Brandkåren från Centrumstationen larmades vid 03.35 till en balkongbrand på Västra Rönneholmsvägen i Malmö.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Oljepriset faller i väntan på avtal

Trots att Opecländerna och flera andra oljeländer sade sig ha kommit överens om minskad oljeproduktion har ett slutgiltigt avtal ännu inte rotts i land. Beskedet får det låga världsmarknadspriset på råolja att falla ytterligare. Sent på torsdagskvällen.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Millitär utrustning till sjukhus

Totalförsvarets Skyddscentrum i Umeå har levererat material till sjukhus i Västernorrland, Jämtland och Västerbotten. Det rör sig bland annat om 3 000 så kallade C-vätskeskydd, en skyddsdräkt som är tänkt att användas mot kemiska stridsmedel, liksom sky.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Dödstalet fortsätter öka i New York

De dagliga dödsfallen i covid-19 stiger i den amerikanska delstaten New York. Det senaste dygnet har 799 personer registrerats, meddelar guvernör Andrew Cuomo. Det är ännu en gång den högsta dödssiffran hittills som rapporteras.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Kvinna utsatt för våldtäktsförsök

Hon blev överfallen av en man, men lyckades ta sig loss och fly..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Jättelast med undermåliga munskydd stoppas

Mycket utrustning som skickas hit beskrivs som rena rama fuskprodukter..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Handbollsstjärnornas insatser spred påskglädje

Här säkrar handbollsprofilerna matleveransen till de äldre..

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Tros ha stoppat mordplan – nu är de själva åtalade

De tre männen misstänks ha väntat på sitt offer vid gym på Limhamn..

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Man hittad svårt skadad – en gripen

En svårt skadad man har hittats i stadsdelen Hallonbergen i Sundbyberg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.