SvD > Nyheter

Wednesday, 08 April, 01:06

SvD - 16 okt 11 kl. 12:38

Förslag mot mc-västar splittrar partiernaTvå för, två emot. Justitie- ministern håller dörren öppen..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förslagmot , mc-västar, splittrar, partierna
SR - 04 okt 17 kl. 10:36

Förslag om burkaförbud splittrar danska regeringen – igen

En ny uppslitande debatt om ett burkaförbud är på väg att segla upp i Danmark. Regeringens stödparti, högerpopulistiska Dansk Folkeparti, kommer idag lämna in ett nytt förslag om förbud mot heltäckande klädsel på offentliga platser, ett förslag som splittrar den borgerliga regeringen..

SmålandsPosten - 10 feb 17 kl. 09:43

Skolpolitiker nobbar SD-förslag om reflexvästar

Att barnen syns i mörkret är ett föräldraansvar. Det tycker politikerna i barn- och utbildningsnämnden, och nobbar Sverigedemokraternas förslag om utdelning av reflexvästar..

SR - 18 jun 13 kl. 04:03

Förslag om anonyma partibidrag kritiseras

Två organisationer som arbetar mot mutor och korruption är kritiska till det förslag regeringen presenterat om hur partierna ska redovisa ekonomiska bidrag. Trots att grundtanken med förslaget är att det ska bli ökad insyn i varifrån pengarna kommer, så ska det ändå vara möjligt för partierna att ta emot stora penninggåvor som ges anonymt. Det är bekymmersamt, säger Claes Sandgren, professor i civilrätt och ordförande i Institutet mot mutor..

Expressen - 10 nov 14 kl. 10:28

Alliansen presenterar eget budgetförslag

Alliansen presenterar sitt budgetförslag i riksdagen 10.30. Partierna har redan gått ut med att de inte tänker bryta ut enskilda förslag ur regeringens budget.

DalaDemokraten - 08 dec 15 kl. 16:55

Alliansens budgetförslag – "VI prioriterar skola och omsorg"

Alliansen i Borlänge har presenterat sitt budgetförslag för 2016. Den stora skillnaden gentemot majoritetens förslag är att de borgerliga partierna vill ge mer pengar till omsorgsnämnden och barn- och utbildningsnämnden..

Skånskan - 19 dec 18 kl. 05:00

Politiskt sparförslag kan stoppas i kväll

Höör I kväll väljs ledamöter till samtliga av kommunens nämnder och ordförandeposterna ska tillsättas. Johan Svahnberg (M) lär väljas till kommunstyrelsens ordförande och blir då Höörs hittills yngsta kommunalråd – men på andra punkter har alliansen redan stött på patrull från oppositionen.Allianspartierna fick vid budgetfullmäktigesammanträdet i november igenom sänkta politiska kostnader samt ytterligare sparbeting på socialnämnden och kultur- och fritidsnämnden till förmån för tillskjutna pengar till barn- och utbildningsnämndens budget under kommande år.

SVT - 27 apr 18 kl. 15:39

M, KD och L försöker bromsa förslag om ensamkommande

Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna kräver att konstitutionsutskottet (KU) får tillfälle att yttra sig om regeringens förslag om ensamkommande. Det meddelar partierna i ett pressmeddelande..

Nyteknik - 15 jan 20 kl. 13:24

Regeringen saknar skarpa förslag om snabbtåg

Regeringen har inga nya förslag med sig när partierna inleder sina samtal om hur nya stambanor för snabbtåg ska byggas och betalas i veckan..

Kristianstadsbladet - 25 feb 20 kl. 15:00

Debatt: Blir det förslag så röstar vi ja

Kristina Yngwe (C) med flera tycker att vi Moderater borde ta emot en utredning om gårdsförsäljning med öppna armar (KB 17/2). Men utredningar har vi redan – nu behövs det verkstad, skriver M-politikerna Maria Malmer Stenergard och Ulrika Heindorff..

Politologerna - 30 nov 14 kl. 08:00

Partierna har kraftigt ökat sitt vallöftesgivande

                      Detta inlägg är författat av Niklas Håkansson och Elin Naurin                                                                                 **** Politiska ledare har i alla tider svurit att uppfylla löften till folket. I utgrävningar av Pompeji har arkeologerna hittat valslogans på husväggarna. Någon av dem lär lova billigare bröd, någon annan gratis bastu.

YA - 20 mar 14 kl. 14:30

Utbyggnad splittrar majoriteten

Utbyggnaden av vatten och avlopp på landsbygden skjuts på framtiden. De tio miljoner kronor som finns i årets budget används i stället för att betala den fördyrade ombyggnaden av vattenverket i Nedraby. Något som splittrar majoriteten som styr Ystads kommun.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:51

Obama stöder Macron i presidentvalet

SvD - 04 maj 17 kl. 15:36

Kaffekrig pressar Dunkin’ Donuts

Ett priskrig på kaffe har brutit ut mellan ett antal snabbmatskedjor i USA. Senaste konsekvensen av det är ett pressat kvartalsresultat från Dunkin' Brands, skriver Financial Times nätupplaga..

SvD - 04 maj 17 kl. 14:17

Oljepriset pressas

SvD - 04 maj 17 kl. 14:02

Fiskforskning friades först från fusk

Trots att forskningen var full av fusk friades forskarna av Uppsala universitet. "Anmärkningsvärt", tycker expertgrupp. Fallet belyser svenska lärosätens uppenbara svårigheter att hantera forskningsfusk..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:43

Ökänd krigsherre tillbaka i Kabul

Den ökände krigsherren Gulbuddin Hekmatyar, även känd som "slaktaren av Kabul", har återvänt till den afghanska huvudstaden efter 20 års frånvaro..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:42

Linköping värvar "Monstret"

Efter åtta säsonger i NHL och AHL flyttar ishockeymålvakten Jonas "Monstret" Gustavsson hem till Sverige. Gustavsson, som vann SM-guld med Färjestad 2009 och därefter bland annat spelat 179 NHL-matcher, har skrivit på ett treårskontrakt med Linköping..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:44

Vården kan lära av hemmafödslar

Långsamma förlossningar, som i hemmet, ger kvinnan färre skador. Det är känt, och nu visar en studie från Sahlgrenska akademin att sjukhusen kan lära mer än man trott av detta..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.