BT > Utrikes

Sunday, 05 April, 14:12

BT - 16 okt 11 kl. 13:42

Kenyanska trupper går in i SomaliaKenyanska trupper har gått över gränsen till Somalia för att anfalla baser som tros tillhöra den militanta islamistiska al-Shabaab-rörelsen.
- Den hålls som ansvarig för de kidnappningar och attacker som genomförts i vårt land, sade den kenyanska regeringens talesman Alfred Matua på söndagen.
Enligt vittnen fanns omfattande styrkor understödda av helikoptrar och stridsflyg vid gränsen.
Den senaste månaden har flera personer kidnappats i Kenya.
.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Somalia, shabaab, Alfred Matua, Kenya

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kenyanska, trupper, gårin i , Somalia
Sydsvenskan - 16 okt 11 kl. 14:01

Kenyanska trupper in i Somalia

Arkivbild: Farah Abdi Warsameh
Ska anfalla islamistisk rörelses baser.
? Rörelsen hålls som ansvarig för de kidnappningar och attacker som genomförts i vårt land, sade den kenyanska regeringens talesman Alfred Matua på söndagen.

Helsingborgs Dagblad - 16 okt 11 kl. 19:56

al-Shabaab varnar kenyanska trupper

Islamistiska al-Shabaab varnar de kenyanska trupper som har korsat gränsen till Somalia för att anfalla al-Shabaabs baser med att de kommer att få känna "smärtan av kulor". Den kenyanska regeringens talesman Alfred Mutua sade på söndagen att landets trupper har gått in i södra Somalia i jakt på al-Shabaab, som de håller ansvariga för den senaste tidens attentat och kidnappningar i Kenya..

UNT - 24 nov 14 kl. 01:38

Kenyanska räder i Somalia

Kenyanska trupper har dödat ett hundratal medlemmar av den somaliska islamiströrelsen al-Shabaab, uppger Kenyas vicepresident..

BT - 24 nov 14 kl. 01:38

Kenyanska räder i Somalia

Kenyanska soldater har dödat omkring hundra medlemmar av den somaliska islamiströrelsen al-Shabaab under räder inne i Somalia, uppger Kenyas vicepresident William Ruto. Söndagens räder var enligt Ruto ett svar på att 28 busspassagerare mördades i lördags i norra Kenya nära gränsen till Somalia.Bussen med 60 passagerare var på väg till huvudstaden Nairobi när den stoppades av beväpnade män.

Helsingborgs Dagblad - 24 nov 14 kl. 01:40

Kenyanska räder i Somalia

Kenyanska soldater har dödat omkring hundra medlemmar av den somaliska islamiströrelsen al-Shabaab under räder inne i Somalia, uppger Kenyas vicepresident William Ruto. Söndagens räder var enligt Ruto ett svar på att 28 busspassagerare mördades i lördags i norra Kenya nära gränsen till Somalia. Bussen med 60 passagerare var på väg till huvudstaden Nairobi när den stoppades av beväpnade män..

NT - 18 okt 11 kl. 08:59

Kenyanska styrkor kvar i Somalia

Kenyanska styrkor fortsätter att avancera efter att ha gått över gränsen till Somalia för att slå mot den islamistiska al-Shabaab-rörelsen..

UNT - 18 okt 11 kl. 08:59

Kenyanska styrkor kvar i Somalia

Kenyanska styrkor fortsätter att avancera efter att ha gått över gränsen till Somalia för att slå mot den islamistiska al-Shabaab-rörelsen. Kenyanerna understöds av flyg och regeringsvänliga somaliska enheter. (TT).

SvD - 24 nov 14 kl. 01:38

Kenyanska räder i Somalia

Kenyanska soldater har dödat omkring hundra medlemmar av den somaliska islamiströrelsen al-Shabaab under räder inne i Somalia, uppger Kenyas vicepresident William Ruto..

SVT - 24 nov 14 kl. 03:33

Kenyanska räder i Somalia

Kenyanska soldater har dödat omkring hundra medlemmar av den somaliska islamiströrelsen al-Shabaab under räder inne i Somalia.

BT - 16 okt 11 kl. 21:26

Trupper attackerar al-Shabaabläger

Kenyanska trupper har gått över gränsen till Somalia och tillsammans med somaliska trupper attackerat läger som tillhör de islamistiska al-Shabaab.
En somalisk befälhavare uppgav sent på söndagen att militanta al-Shabaabanhängare hade drivits bort från två läger inne i Somalia.
- Det har genomförts räder med stridsflyg mot baser som tillhör al-Shabaab nära Afmadow.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.