Expressen > Nyheter

Tuesday, 31 March, 09:08

Expressen - 16 okt 11 kl. 13:17

Ny studie visar att mobiler är skadliga bakteriehärdarEn av sex mobiltelefoner bär på tarmbakterier som kan vara skadliga för liv och hälsa, enligt en ny brittisk studie. Forskarna uppmanar till bättre toalettrutiner. - Att tvätta händerna är så enkelt men det är samtidigt ingen tvekan om att det räddar liv, säger läkaren Ron Cutler som ligger bakom studien enligt Telegraph. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Ron Cutler, Telegraph

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny studievisar att , mobilerär , skadliga, bakteriehärdar
Vagabond - 30 nov 99 kl. 00:00

Hotellrummens värsta bakteriehärdar

Forskare från universitetet i Houston, USA, har undersökt var i hotellrummen flest potentiella smitthärdar finns. Förmodligen inte var du tror..

Aftonbladet - 28 dec 13 kl. 02:05

Gosedjur kan bli bakteriehärdar

Nu forskning visar att bakterier lever länge utanför kroppen.

Kristianstadsbladet - 12 feb 14 kl. 00:10

Bakteriehärdar i dansk fiskfärs


En miljard bakterier per gram. Det fann programmet Kontant i DR Nyheter i ett stickprov när det undersökte fiskfärs från 15 olika handlare runt om i Danmark. - Förmodligen är produkten redan otjänlig, och om inte så blir den det inom loppet av en mycket kort tid, säger Jørgen Leisner, lektor vid Köpenhamns universitet, som är "förundrad" över resultatet.

UNT - 12 feb 14 kl. 00:10

Bakteriehärdar i dansk fiskfärs

En miljard bakterier per gram. Det fann ett program i DR Nyheter i ett stickprov när det undersökte fiskfärs från 15 olika handlare runt om i Danmark. Flera av proverna översteg gränsvärdet på tio miljoner bakterier.

NT - 12 feb 14 kl. 00:10

Bakteriehärdar i dansk fiskfärs

En miljard bakterier per gram. Det fann programmet Kontant i DR Nyheter i ett stickprov när det undersökte fiskfärs från 15 olika handlare runt om i Danmark..

BT - 12 feb 14 kl. 00:11

Bakteriehärdar i dansk fiskfärs

En miljard bakterier per gram. Det fann programmet Kontant i DR Nyheter i ett stickprov när det undersökte fiskfärs från 15 olika handlare runt om i Danmark. - Förmodligen är produkten redan otjänlig, och om inte så blir den det inom loppet av en mycket kort tid, säger Jørgen Leisner, lektor vid Köpenhamns universitet, som är "förundrad" över resultatet.

SvD - 12 feb 14 kl. 00:10

Bakteriehärdar i dansk fiskfärs

En miljard bakterier per gram..

Helsingborgs Dagblad - 12 feb 14 kl. 00:12

Bakteriehärdar i dansk fiskfärs

En miljard bakterier per gram. Det fann programmet Kontant i DR Nyheter i ett stickprov när det undersökte fiskfärs från 15 olika handlare runt om i Danmark. — Förmodligen är produkten redan otjänlig, och om inte så blir den det inom loppet av en mycket kort tid, säger Jørgen Leisner, lektor vid Köpenhamns universitet, som är "förundrad" över resultatet..

Nyteknik - 17 maj 19 kl. 11:10

Testet avslöjar: De delade fordonen är bakteriehärdar

Hyrbilar, fordon för bildelning och taxis svabbades efter bakterier. På den värsta beröringsytan räknade labbet som mest till fem miljoner bakterier – att jämföra med snittet 171 för toaletter..

YLE - 29 apr 15 kl. 06:00

Förfalskade växtskyddsmedel kan vara skadliga

Förfalskningarna är ofta så skickligt gjorda att det är svårt att se skillnad på äkta och falska produkter. Experter rekommenderar att man inte köper växtskyddsmedel på internet. Förfalskade växtskyddsmedel kan innehålla ämnen som är skadliga för både växter och människor.

YA - 17 mar 14 kl. 04:00

Miljöfarliga bilkyrkogårdar

Sedan skrotbilspremien togs bort har antalet skrotade bilar minskat.
Den genomsnittliga skrotbilen innehåller sju kilo bly. Karossen består av totalt 650 kilo metaller och kvicksilvret i en 25 år gammal herrgårdsvagn kan förgifta en kvadratkilometer stor sjö.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Bilkrasch på E6 vid Malmö - vägen stängdes av

Två bilar har krockat på E6 utanför Malmö. Två personer har förts till sjukhus..

Expressen - 15 minuter sedan

Halverar fullmäktige – för att minska smittspridning

I Trollhättan har ett beslut fattats om att halvera antalet ledamöter i kommunfullmäktige tills vidare, rapporterar P4 Väst.Detta för att minska risken för smittspridning.– Vi tycket att det rimmar väl med de direktiv som har gåtts ut med, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund (S), till kanalen..

Expressen - 30 minuter sedan

Krisåtgärderna blir svåra att dra tillbaka

Ska Socialdemokraterna gå till val 2022 på att sänka a-kassan och göra det dyrare att vara sjuk? .

Expressen - 45 minuter sedan

Finns ingen skyldighet att berätta om coronasmitta

Kvällsposten har tidigare berättat om en förskola där coronasmitta mörkades. Samtidigt har flera skolor gått ut och berättat om smitta. Nu reder vi ut vad som gäller enligt en jurist på Sveriges kommuner och landsting.

Expressen - 1 timme sedan

CORONA I KORTHET: Anhöriga oroliga efter larmen från äldreboenden • Virusets dödlighet kan vara lägre än man tidigare trott • Forskarnas hopp: Blodplasma från tidigare sjuka

Blodplasma och antikroppar från tidigare smittade coronapatienter kan rädda liv. ■■■Bristen på skyddsutrustning på äldreboenden skapar oro hos anhöriga.■■■Studien visar: Dödligheten kan vara lägre än vad man tidigare trott.

Expressen - 1 timme sedan

Två höll fast kvinna – tredje våldtog henne

Enligt polisens misstankar höll två män fast kvinnan medan en tredje man våldtog henne.Nu utreder polisen en misstänkt våldtäkt i Östersund. Ingen har gripits misstänkt för brott..

Expressen - 1 timme sedan

Professorn: Nära en miljon svenskar kan ha smittats

Över 4 000 fall av coronaviruset har konstaterats i Sverige.Men långt ifrån alla testas – och den verkliga siffran över smittade svenskar kan vara betydligt högre. – Jag skulle tro att det är mellan en halv och en miljon som är smittade.

Expressen - 1 timme sedan

Göran Persson om krisen – måste vända i april

Ge a-kassa åt alla arbetslösa redan från dag ett.Det anser Göran Persson i en större intervju om krisen, det ekonomiska kaoset i kölvattnet efter cororna–pandemin , arbetslösheten som stiger rekordsnabbt och där han vädjar om ett enat EU som måsta ta initiativet när Europa ska ta sig ur den turbulenta perioden.– Om EU tilläts näst intill spricka på krisens upptakt så måste länderna när man går ur krisen samordna det.

Expressen - 2 timmar sedan

Anhörigas oro – efter larm om brist på utrustning

Äldreboenden runtom i Sverige larmar om brist på skyddsutrustning i coronakrisen.Nu ökar oron bland anhöriga för att deras nära och kära ska drabbas.– Jag vill inte att de ska behöva gå bort ensamma, säger Pia-Lena Ohlsson från Hörby..

Expressen - 2 timmar sedan

Skåningar fick knark hemkört - slipper både åtal och straff

En har varit politiskt aktiv, några har tjusiga träningsbilder på sin Facebook och flera av dem bor i bostäder värda miljoner. En kvinna tar hand om personer med funktionshinder.Deras mobiltelefoner förekommer i en utredning av en 24-årig man som sålt kokain och hasch med hemleverans i Skåne.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.