Opinionen.se > Opinion

Tuesday, 31 March, 09:41

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Hollande favorit i franskt val
På söndagen utser det franska Socialistpartiet vem som ska ställas mot Nicolas Sarkozy i presidentvalet i april nästa år. I den första omgången tog Francois Hollande 39 procent av rösterna mot Martine Aubrys 31 procent. Båda anses tillhöra partiets mittfåra, även om Aubrys står något längre till vänster än Hollande.Alla registrerade väljare får delta i valet, inte bara Socialistpartiets medlemmar. I den första omgången röstade 2,7 miljoner fransmän.
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Socialistpartiet, Nicolas Sarkozy, Francois Hollande, Martine Aubrys, Aubrys, Hollande, Socialistpartiets

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hollande, favoriti , franskt, val
Helsingborgs Dagblad - 14 apr 12 kl. 11:14

Fördel Hollande inför franskt val

Snart är det presidentval i Frankrike. Men trots att stora åtstramningar kan väntas de närmaste åren har presidentkandidaterna gett få detaljer om hur det ska gå till. Vänsterns Francois Hollande är favorit.

Kristianstadsbladet - 17 jun 12 kl. 17:05

Franskt val med stadig vänstervind

För fjärde gången på kort tid gick Frankrike på söndagen till valurnorna. Även inför andra omgången av valet till nationalförsamlingen har det blåst röda vindar.
Den avgörande omgången väntades ge president François Hollandes socialistparti majoritet i nationalförsamlingen, parlamentets underhus, och stärka hans möjligheter att driva igenom ekonomiska reformer, mitt i eurokrisen som också kastar långa skuggor över Frankrike.

DI - 06 maj 12 kl. 08:00

Hollande i ledningen inför franskt val

President Nicolas Sarkozy tycks stå inför ett nederlag mot socialistledaren Francois Hollande vid söndagens andra valomgång i det franska presidentvalet, enligt nyhetsbyrån Reuters sammanställning av de senaste opinionsundersökningarna..

SVT - 23 apr 12 kl. 07:11

Hollande favorit inför valfinalen

Det blir Francois Hollande och Nicolas Sarkozy som går vidare till den andra valomgången i det franska presidentvalet. Och efter att rösterna räknats i natt står det klart att Hollande är favorit..

BT - 17 jun 12 kl. 17:02

Franskt val med vänstervind

För fjärde gången på kort tid gick Frankrike på söndagen till valurnorna.
Även inför andra omgången av valet till nationalförsamlingen har det blåst röda vindar.
Den avgörande omgången väntades ge president François Hollandes socialistparti majoritet i nationalförsamlingen, parlamentets underhus, och stärka hans möjligheter att driva igenom ekonomiska reformer, mitt i eurokrisen som också kastar långa skuggor över Frankrike.

DI - 29 apr 12 kl. 15:49

Hollande leder franskt presidentval i mätning

Enligt den senaste opinionsmätningen som LH2-institutet gjort för webbportalen Yahoos räkning skulle Francois Hollande vinna enkelt över Nicolas Sarkozy. Den ger Hollande 54 procent av rösterna och Sarkozy 46 procent men avståndet mellan kandidaterna krymper..

Corren - 22 apr 12 kl. 19:12

Hollande favorit inför andra ronden

Socialisten Francois Hollande har tagit ett steg närmare presidentposten i Frankrike..

BT - 21 apr 13 kl. 08:56

Tobaksbaron favorit i val i Paraguay

Den omstridde affärsmannen Horacio Cartes står som favorit när invånarna i Paraguay i dag går till valurnorna för att välja ny president. Cartes är en av landets rikaste män och har tjänat ihop sin rikedom inom tobaks- och finansindustrin, men han har även anklagats för penningtvätt och drogsmuggling.Hans huvudutmanare om presidentposten är liberalen Efraín Alegre.

SR - 04 nov 13 kl. 11:47

Antikorruptionsparti favoriter i indiskt val

I Indien har en antikorruptionsaktivist och hans nya parti plötsligt seglat upp som oväntad favorit i val som ska hållas i huvudstaden nästa månad. En del tror att indisk politik står inför stora förändringar tack vare uppstickaren, Arvind Kejriwal..

GöteborgsPosten - 22 apr 12 kl. 13:16

Franskt val med uppstickare

Expressen - 22 apr 12 kl. 21:30

Högerextrema väljare kan avgöra franskt val

Högerextrema Marine Le Pen är valets stora överraskning. Hon tar tredjeplatsen i den första omgången i det franska presidentvalet med närmare 20 procent av rösterna. Nu kan hennes väljare avgöra presidentvalet i maj.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.