Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Sunday, 29 March, 17:50

Helsingborgs Dagblad - 16 okt 11 kl. 12:57

Bättre mobiltäckning med samarbeteMobiltäckningen på landet skulle kunna vara mycket bättre än i dag om operatörerna delade sina nät med varandra. Genom att låta abonnenterna "roama", alltså ringa via andra operatörers nät, skulle täckningen kunna förbättras från 95 till 99 procent på landsbygden, enligt Mats Nilsson som forskar i trådlös kommunikation vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Mats Nilsson, Kungliga Tekniska Högskolan, Stockholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bättre mobiltäckningmed , samarbete
Barometern - 27 mar 14 kl. 06:49

Sopbilar ska mäta mobiltäckning

Mobiloperatörernas kartor stämmer inte alltid med verkligheten. Nu har fyra kommuner gått ihop för att samla fakta som ska sätta press på operatörerna. – Flera sommarstugeägare berättar om hur de sitter på taket för att nå just den fläcken där det finns täckning, berättar Camilla Keränen som arbetar med projektet att mäta hur bra mobiltäckningen ser ut i kommunen.

SmålandsPosten - 08 maj 14 kl. 11:01

Sämre mobiltäckning hos Telia

Mobiltäckningen i Växjö kommun är tydligt sämre hos operatörerna Telia och Tele2 än hos konkurrenterna Telenor och Tre. Det visar den undersökning som kommunens näringslivskontor låtit genomföra.
Även inne i Växjö stad finns områden där täckningen i 3G-nätet är mycket dålig.

UT - 17 jan 15 kl. 08:12

Bristande mobiltäckning i nya industriområdet

Nytt industriområde, nya lokaler - men bristande mobiltäckning.
Företaget LK Pex riktar kritik mot Ulricehamns kommun för den bristfälliga mobiltäckningen på Rönnåsen. Det är efter UTs artikel i julas om en planerad kartläggning av mobiltäckningen i Ulricehamns kommun som företaget LK Pex har vänt sig till kommunens IT-avdelning med synpunkter på den bristfälliga mobiltäckningen.

UT - 17 jan 15 kl. 08:12

Bristande mobiltäckning i nya industriområdet Rönnåsen

Nytt industriområde, nya lokaler - men bristande mobiltäckning.
Företaget LK Pex riktar kritik mot Ulricehamns kommun för den bristfälliga mobiltäckningen på Rönnåsen. Det är efter UTs artikel i julas om en planerad kartläggning av mobiltäckningen i Ulricehamns kommun som företaget LK Pex har vänt sig till kommunens IT-avdelning med synpunkter på den bristfälliga mobiltäckningen.

Regeringen - 17 maj 13 kl. 09:13

Regeringsuppdrag för bättre mobiltäckning

I dag presenterar it- och energiminister Anna-Karin Hatt tre regeringsuppdrag för att skapa bättre villkor för Sveriges mobilkonsumenter. Artikel: Anna-Karin Hatt presenterade regeringens åtgärder för bättre mobiltäckning Pressmeddelande: Tre uppdrag för bättre mobiltäckning Näringsdepartementet, 17 maj 2013.

Barometern - 22 sep 14 kl. 06:33

Sopbilen mäter mobiltäckning

Nu ska man få svart på vitt om var mobiltäckningen i kommunen är dålig. Och detta med hjälp av en sopbil och ett så kallat bombbälte. Bombbältet, som det kallas på skoj av de inblandade, är egentligen ett stort fodral med en massa mobiltelefoner, som fått följa med Frida Olofsson i sopbilen runtom i kommunen.

ÖstersundsPosten - 16 mar 16 kl. 17:20

Jämtländsk mobiltäckning och surf fortfarande sämst i landet

I rapporten ”Mobiltäckning 2015” som presenterades vid lunchtid på onsdagen framgår till exempel att nästan en fjärdedel av Jämtlands län helt saknar mobiltäckning. Det går varken att ringa med Telia, Tele2, Telenor, Tre eller någon annan mobiltelefonoperatör..

Västerbottens Folkblad - 03 maj 13 kl. 11:30

Kräver bättre mobiltäckning

Dålig mobiltäckning upprör Region Västerbotten. På senare tid har det varit svårt att betala biljetter på på bussar, för att mobiltäckningen är för svag. Nu [...

SN - 15 okt 14 kl. 11:13

Dialog om dålig mobiltäckning

På torsdagen håller länsstyrelsen ett stort dialogmöte om hur mobiltäckningen kan förbättras. – Min mobiltäckning är totalt oförändrad, säger Christer Högberg som bor någon kilometer utanför Nyköping och som var med i SN:s artikelserie "Mobilupproret" förra året..

Norrtelje Tidning - 08 jul 17 kl. 14:00

God mobiltäckning även i yttersta skärgården

Ett första delresultat har nu kommit efter att man mätt mobiltäckningen i skärgården i vår.
Tester visar att även i det yttre havsbandet i Norrtälje kommun är det god mobiltäckning.
– Jag pratar i mobiltelefon varje dag, säger Anngret Andersson på Söderarm..

BT - 08 dec 13 kl. 07:25

Dålig mobiltäckning i Sjuhärad

Mängder av läsare hörde av sig när BT efterlyste personer som upplever dålig mobiltäckning.
En av dem var Inger i Sexdrega - hon tvingas gå 50 meter från huset för att få mottagning i sin mobiltelefon. Inger Johnsen är en av många som inte kan använda sin mobiltelefon inomhus.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Veckans viktigaste nyheter

Detta har hänt i veckan..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

”Det är alltid mycket lugnare i naturen”

Hembygdsparken lockar när allt annat stängs ner..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

De första får återvända hem till Wuhan

Wuhan i Kina öppnas långsamt för omvärlden. Coronakrisens först drabbade stad tar inledande stapplande stegen till en eventuell normalitet. Tågen anländer åter till Wuhans centralstation.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Skadad man hittad – misstänkt mordförsök

En skadad man i 50-årsåldern har hittats i Hermodsdal i Malmö. Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök. – Det beror på våldet som har använts.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

HIF träningsmatchar mot allsvenska konkurrenter

Två möten inbokade i början av april..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Flygplan med patient kraschade i Manila

Ett flygplan har kraschat i Filippinernas huvudstad Manila i samband med starten. Samtliga åtta ombord omkom i olyckan, uppger myndigheterna. Lion Air-planet skulle frakta en patient från Filippinerna till Japan och flera av de omkomna var sjukvårdspers.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Skadegörelse mot restaurang på Planteringen

”Kan vara så att det finns någon underliggande konflikt.”.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Emil Salomonsson i Japan: ”Jag har alltid sett munskydd här”

Nordvästskåningen om livet på andra sidan jordklotet under coronapandemin..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Misstänkt mord i Västerås

En person har hittats död i en lägenhet i Västerås. Polisen kan inte utesluta att ett brott ligger bakom och har därför inlett en förundersökning om mord alternativt dråp. Kroppen hittades vid 10-tiden på söndagen, skriver polisen på sin webbplats.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

OS-hoppet kan slippa konkurrent i Tokyo

Beslutet att skjuta upp OS till nästa år får slovaken Matej Tóth att tveka. Den regerande olympiske mästaren på 50 kilometer gång säger, enligt SVT, till Slovakiens olympiska kommittés hemsida att han eventuellt inte kommer förlänga sin karriär till som.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.