BT > Nyheter

Tuesday, 07 April, 15:39

BT - 16 okt 11 kl. 12:44

Kyrkan invigd efter ett år
Efter ett år av renovering återinvigdes Tärby kyrka idag.
Biskop Erik Aurelius klappade på porten som brukligt är, och förrättade därefter gudstjänst tillsammans med Jörgen Röllgårdh, präst i Tärby. Kyrkan var fylld till sista plats under invigningen.
1100-talskyrkan har blivit mer handikappvänlig både invändigt och utvändigt, och i koret har man skapat större plats för sångkör och annat genom att förminska altarringen. En stor förändring är att det gamla trägolvet är borttaget och ersatt med skiffergolv.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Tärby, Erik Aurelius, Jörgen Röllgårdh

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kyrkan, invigdefter ett , år
Skånskan - 19 okt 13 kl. 16:09

Makedoniska ortodoxa kyrkan invigd och välsignad


Tio år efter första spadtaget är kyrkan färdig..

Corren - 01 feb 16 kl. 05:00

Nya kyrkan invigd i tre dagar

Det är inte var dag som en ny kyrka invigs..

BT - 06 jan 13 kl. 17:19

Jällby kyrka invigd på nytt

Efter en omfattande renovering kunde Jällby kyrka återinvigas. På plats fanns biskopen i Skara stift, Åke Bonnier. Under drygt ett år har kyrkan varit stängd för restaurering, där personal från bland annat Lödöse museum och kyrkoantikvariska ämbetet gått igenom kyrkan från grunden.

Nyhetsverket - 01 feb 11 kl. 23:31

Glasgatan i Växjö invigd

Glasgatan i Växjö är invigd. Det är ett stråk där sju av Kosta Bodas konstnärer har skapat glaskonst för gatumiljö. Gatan sträcker sig från Domkyrkan med Bertil Valliens altartavla ner till slutet av Sandgärdsgatan där Ulrika Hydman-Vallien har skapat en form av skyltskåp som innehåller olika detaljer från livet - Glada dagar.

Barometern - 9 timmar sedan

Kyrkan hjälper riskgrupper med matleveranser

Riskgrupper i isolering kräver hjälp av civilsamhället. Och det finns många som är beredda att hjälpa. I Rockneby har kyrkan och dess volontärer fått mycket att göra när det gäller matleveranser från den lokala butiken..

UT - 6 timmar sedan

Allt fler studenter vänder sig till kyrkan för matstöd

När gymnasieskolorna håller stängt gör matsalarna likaså. Och studenterna i Ulricehamn står utan ekonomiskt stöd för de uteblivna luncherna. Nu söker sig allt fler till kyrkan för hjälp.

Dagen - 12 jun 11 kl. 20:31

Kyrka invigd på friluftsmuseet Jamtli

En 1600-talskyrka invigdes på söndagen på friluftsmuseet Jamtli i Östersund. Det är Håsjö gamla kyrka som har rekonstruerats.

Projektet startade för snart fem år sedan och har kostat 5,5 miljoner kronor.

Dalarnas tidningar - 13 apr 14 kl. 13:20

Lilla Tuna kyrka invigd

I samband med söndagens gudstjänst invigdes Lilla Tuna kyrka, som ska vara barnens egen kyrka. – Vi vill visa på barnens självklara plats i kyrkan och på gudstjänsten, säger Ann-Gerd Jansson, kyrkoherde..

Världen Idag - 17 sep 14 kl. 00:00

Nu är nya teologiska högskolan invigd

Våren har varit turbulent för Anders Gerdmar, efter att Livets ords teologiska seminarium först lades ned. Men kort tid därefter föddes planerna på en ny teologisk högskola och i fredags invigdes den. Med inslag som flaggparad, invigningstal, rektorsavskiljning och lovsång.

Dagen - 30 jan 15 kl. 15:00

Iskyrka på hög höjd invigd i Rumänien

Kyrkan, helt byggd av is, invigdes i veckan på drygt 2 000 meters höjd..

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Tareq Taylor: "Vi befinner oss i fritt fall"

Ska Sveriges krogar ha öppet eller stängt? Med den frågan vänder sig svenska krögare till regeringen och efterlyser möjlighet att pausa verksamheten tills krisen har blåst över..

BT - 15 minuter sedan

Expert: Sjuk BoJo får britter att se allvaret

"När katten är borta dansar råttorna på bordet." Så beskriver en brittisk professor för TT det som pågår i Storbritannien medan premiärminister Boris "BoJo" Johnson intensivvårdas för covid-19..

BT - 45 minuter sedan

Fifa: Spelarkontrakt ska förlängas

Spelarkontrakt och transferfönster ska flyttas fram om det behövs. Ligorna ska spelas klart om det går. Detta enligt nya riktlinjer från Internationella fotbollsförbundet (Fifa), som har tagit del av..

BT - 30 minuter sedan

WHO uppmanar till försiktighet

BT - 30 minuter sedan

Nilssons tränare: "Största talang jag sett"

Jean-Marc Chabloz rekryteras till skidskyttelandslaget som extra skyttetränare. Han blir nyckeln för att ta Stina Nilsson till OS 2022..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.