Dagen > Nyheter

Sunday, 05 April, 15:18

Dagen - 16 okt 11 kl. 12:00

Bönedag för vård och omsorg i SverigeI dag (söndag) hålls en speciell bönedag för vård och omsorg i Sverige på initiativ av Sveriges Kristna Sjukvårdsförbund (SKSF).

I en stor del av den engelsktalande världen har man under flera år haft en "Healthcare Sunday", och nu har SKSF, som huvudsakligen består av sjuksköterskor, tagit initiativ till något liknande i de nordiska länderna.
SKSF, som är en ekumenisk förening för kristen personal inom vård och omsorg, har stöd av KLM, Kristna Läkare och Medicinare, i sin uppmaning till att låta dagen bli en dag då församlingar och kyrkor ber för personal inom vård och omsorg och för vården i stort.
Lärjungen Lukas var läkare och Lukas har namnsdag den 18 oktober. Man brukar därför förlägga Healthcare Sunday till den söndag som är
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Sverige, Sveriges Kristna Sjukvårdsförbund, SKSF, Healthcare Sunday, KLM, Läkare, Medicinare, Lukas, Ottestig

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bönedagför , vårdoch , omsorgi , Sverige
Världen Idag - 14 aug 14 kl. 00:00

Utlyser nationell bönedag för Irak

Open doors Sverige gick på torsdagen ut med ett pressmeddelande där de uppmanar kyrkorna till en nationell bönedag för Irak söndagen den 24 augusti med anledning av islamistiska terrorister framfart och hur kristna minoriteter fördrivs i tusentals.- Open Doors Sverige vill uppmana kristna i Sverige attsöndagen den 24 augusti avsätta tid i bön för situationen i Irak. Vår förhoppning är att våra kyrkor ska använda en del av sin gudstjänst för att uppmärksamma och be för situati.

Dagen - 03 nov 16 kl. 10:30

Världsvid bönedag för förföljda kristna på söndag

Nu på söndag firas den internationella bönedagen för den förföljda kyrkan. - Vi hoppas att så många kyrkor och församlingar som möjligt tar tillfället i akt och ber för kristna som förföljs för sin tro, säger Peter Paulsson, generalsekreterare för Open Doors i Sverige..

Dagen - 03 nov 16 kl. 10:30

Världsvid bönedag för förföljda kristna på söndag

Nu på söndag firas den internationella bönedagen för den förföljda kyrkan. - Vi hoppas att så många kyrkor och församlingar som möjligt tar tillfället i akt och ber för kristna som förföljs för sin tro, säger Peter Paulsson, generalsekreterare för Open Doors i Sverige..

Dagen - 14 maj 17 kl. 11:45

Sverigebönen: Låt nationaldagen bli en bönedag

"Sverigebönen" - bönesamlingar under nationaldagen - har blivit en tradition på många platser i landet. Förra året deltog 166 kommuner, och förhoppningen i år är att ännu fler ska finnas med i bön för Sverige..

Dagen - 14 maj 17 kl. 11:45

Sverigebönen: Låt nationaldagen bli en bönedag

"Sverigebönen" - bönesamlingar under nationaldagen - har blivit en tradition på många platser i landet. Förra året deltog 166 kommuner, och förhoppningen i år är att ännu fler ska finnas med i bön för Sverige..

Världen Idag - 04 dec 19 kl. 08:00

Bönedag i Uppsala ska stärka Sveriges familjer

Att be för landets familjer. Det är agendan när Sverigebönen på lördag bjuder in till ytterligare en i raden av nationella bönedagar där man, i tur och ordning, lyfter fram samhällets sju maktsfärer. – Vi ser att familjen är oerhört sårbar i Sverige i dag, säger nätverkets samordnare Patrik Sandberg..

Världen Idag - 14 aug 14 kl. 00:00

Vill att Sveriges kyrkor ber för Irak

Open doors Sverige gick på torsdagen ut med ett pressmeddelande där de uppmanar kyrkorna till en nationell bönedag för Irak söndagen den 24 augusti med anledning av islamistiska terroristers framfart och att kristna minoriteter fördrivs i tusentals.- Open Doors Sverige vill uppmana kristna i Sverige att söndagen den 24 augusti avsätta tid i bön för situationen i Irak. Vår förhoppning är att våra kyrkor ska använda en del av sin gudstjänst för att uppmärksamma och be för situa.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Det här är t-shirten du måste ha i sommar

Det här kan mycket väl bli sommarens hetaste t-shirt, föreställandes ett knäckebröd.
Bildkälla: knackeshirt.comLÄS MER: 5 solklara anledningar till att leggings är byxorTröjan går att beställa på knäckeshirt, och enligt hemsidan ska frakten till Sverige vara gratis.

Sydsvenskan - 05 apr 13 kl. 23:34

Kungen i ensamt majestät

Arrangörerna vågade inte låta kungen av Sverige möta kungen av Hässleholm. Då hade det blivit totalt kaos.
Så kungaparet fick klara sig utan Melodifestivalvinnaren Robin Stjernberg när de gjorde hans hemstad Hässleholm på sin Skånedag..

YLE - 09 aug 17 kl. 05:00

Åboland för hundra år sedan: Dalsbruk

Dalsbruks gästhamn en dag i juni 2017: M/S Stella lastar, en taxibåt lämnar av passagerare på kajen, segelbåtar ligger förtöjda sida vid sida och blåsten får fallen att slå mot masterna. En hund skäller och på den lokala restaurangens uteservering sitter människor och äter lunch. För hundra år sedan vällde det tjock rök ur skorstenarna på industriområdet.

Cornucopia - 25 okt 17 kl. 19:35

Modeblogg: Nu kan du också se ut som författaren - polotröjans återkomst

Detta är en annons för Stayhard och innehåller reklamlänkar.

Efter många och svåra års golgatavandring för oss polotröjeklädda författare har nu äntligen polotröjan blivit inne igen, sedan återkomsten på vårens Mellofinal i Sverige. Nu är man inte längre förvisad till att så inkognito som möjligt smyga sig in på Kapp-Ahl och köpa lågkvalitativa svarta polotröjor, utan har ett omfattande sortiment av kvalitetspolotröjor att välja hos via Stayhard.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 45 minuter sedan

Så bra är Netflix-succén ”Unorthodox”

”Serien om livet i en ultraortodox judisk miljö landar märkligt väl i vår tillvaro av påtvingad social distans.”.

Dagen - 1 timme sedan

Pastorer och präster bland pandemins dödsoffer i USA

Minst tio pastorer och präster finns bland de tusentals dödsoffren som corona-pandemin fört med sig så här långt i USA..

Dagen - 4 timmar sedan

Socialstyrelsen emot sänkt åldersgräns för könskirurgi

Det är mycket som talar emot en sänkt åldersgräns för könskirurgiska ingrepp. Det skriver Socialstyrelsen i ett svar till regeringen..

Dagen - 5 timmar sedan

”Maximal bön med minimal hälsorisk” när Jerusalem firar påsk

Inställda processioner och gudstjänster där bara prästerna är närvarande..

Dagen - Igår: 21:58

Blickarna riktas mot oss kristna under krisen

Josefin Holmström: Hur reagerar de där människorna som tror på Jesus, hur beter de sig i en kris?.

Dagen - Igår: 11:20

Biskopen: Sluta inte använda stororden – förklara dem i stället

Man brukar prata om att väga sina ord på guldvåg. En som vet vad det innebär är Karin Johannesson, biskop i Uppsala stift och docent i religionsfilosofi vid teologiska fakulteten i Uppsala. – Ordet ”synd” kan ställa till det, exempelvis när man pratar om ”syndernas förlåtelse”, säger hon..

Dagen - Igår: 11:19

Så svårbegripligt är det kyrkliga språket

Religiöst språkbruk binder samman – och exkluderar. Dagen testar ”kyrkliga” ord på personer som sällan går i kyrkan.

Dagen - 23 timmar sedan

Mariannelunds folkhögskola får ny rektor

Samuel Klintefelt blir Mariannelunds folkhögskolas nya rektor. "Det blir något nytt och utmanande", säger han..

Dagen - Igår: 14:03

Biskop om nytt sätt att fira påsk: Smärtsamt

Ingenting är sig likt under den kristna kyrkans största högtid, påsken..

Dagen - Igår: 11:58

Brasiliens president utlyser bön- och fastedag

Uppmanade folket till fasta efter möte med pingströrelseledare..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.