SVT > Videos

Wednesday, 01 April, 02:40

SVT - 16 okt 11 kl. 11:43

regionindelning
Läs mer på SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: regionindelning
Vimmerby Tidning - 18 aug 11 kl. 08:49

Samtalade om regionindelning

I tisdags kväll fick Kisa Rotaryklubb fint besök av Östergötlands landshövding Elisabeth Nilsson och Kalmar läns före detta landshövding Sven Lindgren. Temat var regionindelning..

Jmini.se - 09 mar 16 kl. 06:55

Mats Green (M): Ny regionindelning och dess hotande konsekvenser för Jönköpings län

Regeringen har tillsatt en Indelningskommitté för att se över Sveriges regionindelning som ska presentera sitt förslag onsdagen den 9 mars 2016. Regioner med enhetligt ansvar i hela landet är önskvärt, men det finns inga skäl att tvinga fram stor.....

Regeringen - 09 mar 16 kl. 14:04

Ardalan Shekarabi deltar när Indelningskommittén presenterar diskussionsunderlag om ny regionindelning

Idag presenterade Indelningskommittén ett diskussionsunderlag som ska ligga till grund för det fortsatta arbetet med en ny regionindelning av Sverige. Civilminister Ardalan Shekarabi var på plats när Indelningskommitténs Barbro Holmberg och Kent Johansson presenterade det första underlaget. Nu väntar en fortsatt dialogprocess där målet är att skapa jämnstarka regioner i Sverige..

Länstidningen i Jämtland - 19 apr 16 kl. 16:54

Rättelse om regionindelning

I en tidigare artikel (nu ändrad) om en eventuell ny regionindelning uppgavs att debattören och journalisten Mattias Warg hävdade att kommunala och regionala gränsförändringar underställts lokala folkomröstningar. Men att han hade fel..

Vimmerby Tidning - 28 okt 11 kl. 08:34

Angelägen regionindelning måste ha (kräver) folklig förankring

Den regionala mellannivån mellan kommun och stat behöver en ny indelning. Teknikutvecklingen har förändrat geografin - samhället är idag kraftigt urbaniserat. En koncentration av befolkning och ekonomisk aktivitet har ersatt Nils Holgerssons jämna matta av svenska gårdar.

Vimmerby Tidning - 07 nov 11 kl. 08:33

Angelägen regionindelning, men med folklig förankring

Bakgrunden till regionfrågan. Frågan om en ny regional indelning väcktes i Mats Svegfors Ansvarsutredning. Bakgrunden är att urbanisering koncentrerat befolkning och ekonomisk aktivitet.

Dalarnas tidningar - 09 mar 16 kl. 17:20

Ny regionindelning: Dalarna föreslås ingå i "stor-Svealand"

Dalarna, Gästrikland, Uppsala, Örebro, Södermanland och Västmanland – så ser den nya storregionen ut..

ÖstersundsPosten - 05 apr 16 kl. 05:50

Allt mer talar för ny regionindelning från 2019

För knappt en månad sedan presenterade Indelningskommittén ett förslag till omritad Sverigekarta där antalet län har reducerats från 21 till 6. Där fanns Jämtlands län med i en ny region tillsammans med Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland..

Dagens Medicin - 14 apr 16 kl. 07:00

”Förslaget till ny regionindelning hotar läkarutbildningen”

Indelningskommittén drar undan mattan för läkarutbild­ningen i Örebro, skriver Ola Karlsson (M), oppositionsråd i Region Örebro län..

Nya Wermlands Tidningen - 30 sep 16 kl. 10:10

Remissyttrande till regionindelning gick igenom

Under det senaste mötet i kommunfullmätige godkändes remissyttrandet över förslaget till ny regional indelning, även äldreplanen antogs. Dessutom var det allmänpolitisk debatt och en frågestund för allmänheten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.