SvD > Nyheter

Thursday, 02 April, 23:50

SvD - 16 okt 11 kl. 04:47

Barnlösa tvingas ut i lagens utkanterOtidsenliga regler och moralism krockar med människors önskan efter barn, skriver fyra moderater..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barnlösa, tvingasut i , lagens, utkanter
Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

För mycket att göra för barnläkare

Landstinget tvingas nu betala ett vite på 75 000 kronor för att man inte lyckats få till stånd en tillräckligt bra arbetsmiljö för de mest erfarna barnläkarna, de som jobbar som bakjour från sina hem..

SvD - 30 nov 16 kl. 18:59

Barnläkare larmar om telefonkaos: ”Samtalen bryts”

En barnläkare på Nya Karolinska slår nu larm om brister i patientsäkerheten när inte telefonerna fungerar och läkarna och sjuksköterskorna kan hålla kontakt med varandra. För att spara pengar tvingas nu också Stockholmslandstinget strunta i ett speciellt bårhus och en patologisk verksamhet i de nya lokalerna på Nya Karolinska i Solna..

SvD - 15 jan 13 kl. 00:12

?Måste barn tvingas lida mer än vuxna??

Barnläkare: Moralism ska inte vara ett hinder..

GöteborgsPosten - 01 okt 18 kl. 11:16

Sonesson: De barnlösa singelmännen blir allt fler i Sverige

Vilka blir konsekvenserna när fler män inte blir pappor och tvingas leva utan partner? Detta är något som borde sysselsätta landets nya jämställdhetsmyndighet som är placerad i Angered. Det är obegripligt att så många feminister fortfarande vänder bort blicken..

YLE - 24 mar 14 kl. 13:15

När någon annan föder fram mitt barn

Flera kvinnor som av olika orsaker saknar livmoder har trätt fram offentligt på sistone och berättat om sin barnlöshet och längtan efter att få barn. Mikaela och Robert SonckPrivat - Man kan avhjälpa de flesta barnlösa fall i dag så varför kunde man inte hjälpa också oss som saknar livmoder, frågar Mikaela Sonck som öppet berättat om sin barnlöshet, också i bokform. Spela upp klipp på Arenan Sonck säger att det går att köpa äggceller, embryon och spermier från spermabanker i dag.

HBL - 19 jul 13 kl. 04:00

Regler om sterilisering väcker starkt motstånd

Den högsta åldersgränsen i Finland ? före pensionsåldern ? handlar inte om fordon, droger eller organdonation.

Barometern - 20 sep 13 kl. 07:45

Tveksam tolkning av läkaretiken

Något så ovanligt och välkommet som en etisk debatt har brutit ut i den svenska läkarkåren. Samtalet är viktigt av flera skäl: Läkaren får inte reduceras till att vara blott en anställd inom servicenäringen. Yrket är förenat med ett särskilt uppdrag; att lindra och bota.

Barometern - 20 sep 13 kl. 07:45

Tveksam tolkning av läkaretiken

Något så ovanligt och välkommet som en etisk debatt har brutit ut i den svenska läkarkåren. Samtalet är viktigt av flera skäl: Läkaren får inte reduceras till att vara blott en anställd inom servicenäringen. Yrket är förenat med ett särskilt uppdrag; att lindra och bota.

Sydsvenskan - 08 sep 14 kl. 05:30

Kris i den spanska befolkningsfrågan

Titta, en bebis!När ungdomarna kommer rusande för att stirra på vår lilla son som vilar i sin vagn får jag en tydlig bild av Spaniens största problem. Det har blivit så ovanligt att möta småbarn i gatulivet att man reagerar.

Kristianstadsbladet - 28 nov 12 kl. 09:10

Landsting behandlar lesbiska sämre


Barnlösa par behandlas olika av landstingen beroende på sexuell läggning. Det konstaterar Sveriges kommuner och landsting (SKL) i en kartläggning.Exempelvis kostar en insemination för ett heterosexuellt par i landstinget i Östergötland bara motsvarande en patientavgift, alltså mellan 250 och 300 kronor.

Kristianstadsbladet - 23 jan 13 kl. 15:57

Sveriges svar på "R-Patz" i "Ego"

Till nya svenska ungdomsfilmen "Ego" sökte regissören Lisa James Larsson efter Sveriges svar på Robert Pattinson och Kristen Stewart.Det blev Martin Wallström och Mylaine Hedreul - två unga veteraner som nu står inför sina stora genombrott.
- Fast, de är mycket bättre skådespelare.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:51

Obama stöder Macron i presidentvalet

SvD - 04 maj 17 kl. 15:36

Kaffekrig pressar Dunkin’ Donuts

Ett priskrig på kaffe har brutit ut mellan ett antal snabbmatskedjor i USA. Senaste konsekvensen av det är ett pressat kvartalsresultat från Dunkin' Brands, skriver Financial Times nätupplaga..

SvD - 04 maj 17 kl. 14:17

Oljepriset pressas

SvD - 04 maj 17 kl. 14:02

Fiskforskning friades först från fusk

Trots att forskningen var full av fusk friades forskarna av Uppsala universitet. "Anmärkningsvärt", tycker expertgrupp. Fallet belyser svenska lärosätens uppenbara svårigheter att hantera forskningsfusk..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:43

Ökänd krigsherre tillbaka i Kabul

Den ökände krigsherren Gulbuddin Hekmatyar, även känd som "slaktaren av Kabul", har återvänt till den afghanska huvudstaden efter 20 års frånvaro..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:42

Linköping värvar "Monstret"

Efter åtta säsonger i NHL och AHL flyttar ishockeymålvakten Jonas "Monstret" Gustavsson hem till Sverige. Gustavsson, som vann SM-guld med Färjestad 2009 och därefter bland annat spelat 179 NHL-matcher, har skrivit på ett treårskontrakt med Linköping..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:44

Vården kan lära av hemmafödslar

Långsamma förlossningar, som i hemmet, ger kvinnan färre skador. Det är känt, och nu visar en studie från Sahlgrenska akademin att sjukhusen kan lära mer än man trott av detta..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.