DI > Ekonomi

Sunday, 29 March, 17:42

DI - 16 okt 11 kl. 11:02

Tuffa tider för riksdagens företagareFjorton riksdagsledmöter har redovisat att de driver företag vid sidan om riksdagsjobbet. För många av dem är det lite sisådär med lönsamheten. Det skriver Dagens Industri..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Dagens Industri

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tuffa, tiderför , riksdagens, företagare
YLE - 03 aug 16 kl. 11:33

Tuffa tider för Österbottniska företagare

Enligt den nyaste barometer som näringslivet EK utfört är det ekonomiskt sämre tider i Österbotten. Företagen ser ingen snabb förändring till det bättre. Företagare inom bygg och industribranschen i Österbotten förutspår sämre tider och förväntar sig ingen snabb förbättring.

YLE - 08 aug 16 kl. 06:00

Trötta R-kioskföretagare sliter hårt med postens paket

R-kioskföretagares offentliga bokslut visar att en majoritet av de som erbjuder postens service gjorde en förlust i fjol. Flera köpmän pekar ut postens tjänster som en orsak till det dåliga resultatet. Harri är utbildad tradenom och har tidigare jobbat i it-branschen.

YLE - 01 aug 17 kl. 04:32

Större optimism ger företagare klirr i kassan

Företag i hela Svenskfinland drar nytta av de ljusare ekonomiska tiderna. Konsumenternas tilltro till ekonomin har ökat och det syns i företagarnas kassa. - Helt tydligt finns det en positiv anda för tillfället, säger Paul Vikman vid Väståbolands företagare.

YLE - 27 feb 15 kl. 05:47

Nervöst för småföretagare att öppna affär i Helsingfors

Allt fler affärslokaler i Helsingfors står tomma, visar en ny utredning av staden. Då hyrorna fortsätter stiga kan det vara svårt för företagare att hitta lämpliga utrymmen som de har råd med. Företagare Miira Saarinen har flera affärer i Tammerfors.

YLE - 21 mar 13 kl. 16:31

Företagare nöjda - inte oppositionen

Företagare i Finland är nöjda över regeringens beslut att sänka företagsbeskattningen. Oppositionen kritiserade dock många aspekter i besluten under riksdagens frågetimme. - Den nya skattemodellen gynnar landets tillväxt och företagare, säger Jussi Järventaus, vd för Företagarna i Finland på föreningens webbsida.

YLE - 01 okt 16 kl. 07:59

Oppositionens politik är mer trovärdig tack vare riksdagens utredningstjänst

Oppositionens sits i riksdagen har förbättrats betydligt sedan riksdagens utredningstjänst började erbjuda politikerna ekonomiska uträkningar. Genom att använda sig av tjänsten har oppositionen kunnat peka på brister i vissa av regeringens beslut. Riksdagens utredningstjänst har funnits i över 50 år, men teamet för ekonomisk analys fick sin början först 2011.

YLE - 01 okt 16 kl. 07:59

Riksdagens utredningstjänst gör oppositionens politik mer trovärdig

Oppositionens sits i riksdagen har förbättrats betydligt sedan riksdagens utredningstjänst började erbjuda politikerna ekonomiska uträkningar. Genom att använda sig av tjänsten har oppositionen kunnat peka på brister i vissa av regeringens beslut. Riksdagens utredningstjänst har funnits i över 50 år, men teamet för ekonomisk analys fick sin början först 2011.

YLE - 09 sep 17 kl. 09:10

Snårig byråkrati och dyrt att anställa - familjeledigheterna svår nöt för småföretagare

Tre barn under sju år av företagande vid bybutiken SkafferiETT i Bromarv. Det har inte varit något enkelt pussel för köpman Ragna-Lise Karlsson och hennes familj. Bybutiken drivs av två kvinnliga företagare och båda har barn.

YLE - 20 mar 17 kl. 06:20

Företagare i Hangö hoppas att beslutsfattarna öppnar ögonen för lokala varor och tjänster

Boendemöjligheter för anställda och smidigare kommunala processer finns på Hangöföretagarnas önskelista inför kommunalvalet. Artikeln ingår i Svenska Yles serie Valfrågor. Affärsidkarna vid Berggatan i Hangö brukar träffas över en kopp kaffe och diskutera dagens ljusglimtar och bekymmer.

YLE - 07 okt 16 kl. 11:00

1300 företagare samlade i Korsholm

I dag, på fredag, inleds företagardagarna i Botniahallen som samlar omkring 1300 företagare från hela landet. Hippi Hovi, vd för Kust-Österbottens Företagare, vet att företagarna kommer att vilja diskutera öppna avtal och byråkrati. - Det här är Företagarna i Finlands största sammankomst och det har blivit tradition att delta.

YLE - 18 nov 16 kl. 12:56

Övervakningen av tobak blir billigare - företagare nöjda med 110 euro

Övervakningen av tobaksförsäljningen kostar 110 euro per försäljningspunkt i Hangö, Ingå och Raseborg i nästa år. Sydspetsens miljöhälsonämnd beslöt om den summan efter omröstning. Förslaget var 500 euro.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Blandad börsutveckling i Mellanöstern – Kuwaitbörsen föll kraftigt

Utvecklingen på Mellanösternbörserna spretade under söndagen. Kuwaitbörsen föll kraftigt efter att landet fått sitt kreditbetyg sänkt av S&.

DI - 1 timme sedan

Stödpengarna borde gå via försäkringsbolagen

En del av de 500 miljarder kronor som Riksbanken vill låna ut till bankerna för att hjälpa företagen skulle göra större nytta hos….

DI - 1 timme sedan

Vaccin mot nedstängning

Svininfluensan tog drygt 20 000 liv i Italien under några vintermånader 2015. Den bidrog till att det året hade den största överdödligheten….

DI - 1 timme sedan

Bolund: Regeringen har rätt att ställa krav på alla bolag – ”extrema tider”

Alla svenska bolag bör slopa utdelningen i och med det extrema läget – även de välmående, uppmanar finansmarknadsminister Per Bolund. .

DI - 1 timme sedan

Liberalerna kräver stöd till utsatta barn

Liberalerna kräver att 50 miljoner kronor används för att stödja utsatta barn under coronapandemin. ”Vi oroar oss över den ökade oron hos….

DI - 1 timme sedan

Fribeloppet avskaffas för vårdstudenter

Vårdstudenter ska kunna arbeta i vården under coronakrisen utan att studiemedlet påverkas..

DI - 2 timmar sedan

Ytterligare 119 smittade i Region Stockholm

Ytterligare 119 personer har konstaterats ha sjukdomen covid-19, vilket innebär att totalt 1.657 personer är konstaterat smittade i….

DI - 2 timmar sedan

De mest utsatta drabbas när ideella organisationer tar stryk

Detaljhandeln drabbas hårt av coronaviruset. Men för vissa aktörer innebär en minskad försäljning även att de mest utsatta i samhället….

DI - 2 timmar sedan

Masstämning efter smittspridning i Tyrolen

Hundratals fall av covid-19 har kopplats till smittspridning i österrikiska Ischgl, känt som ”Alpernas Ibiza”..

DI - 3 timmar sedan

Smittan krossar Australiens rekordekonomi

NEWCASTLE, AUSTRALIEN Den längsta högkonjunkturen för ett land i modern tid är på väg mot ett abrupt slut..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.