Expressen > Nyheter

Thursday, 02 April, 16:49

Expressen - 16 okt 11 kl. 10:42

Hysteri kring Iphone i Hong KongSamtidigt som "Steve Jobs-dagen" hgtidlighlls fr att hedra den avlidne Apple-grundaren rapporteras om nrmast hysterisk efterfrgan p nya Iphone4S i Kina. .
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hysterikring , Iphonei , Hong, Kong
Cornucopia - 12 aug 19 kl. 14:01

Kina skickar in fastlandsmilitär till Hong-Kong

"Ett land, två system, ett system att hantera protester."Den kinesiska diktaturen i Beijing och fastlands- Kina, har nu tröttnat på protesterna i Hong-Kong. Konvojer av militär fordon köar nu upp vid gränspassagerna i Shenzhen, och det ser ut som att man nu sätter in militär för att kväsa protesterna mot diktaturen.

Dagens PS - 12 jun 19 kl. 08:42

Folkstorm i Hong Kong – 1 miljon på gatorna

Ett kontroversiellt förslag om utlämning till Kina ligger på bordet hos Hong Kongs regering, redo att klubbas igenom. Nu har förhandlingarna fått skjutas upp efter massiva protester från befolkningen. Länge har Hong Kong existerat under epitetet ”ett land, två system”, med egen lagstiftning och egen valuta – men det nya förslaget skulle potentiellt underminera landets självständighet, rapporterar BBC News.

Skånskan - 17 jun 19 kl. 01:30

Hong­kong hotat av Ki­nas kom­mu­nism

I Hong­kong fort­sätter de om­fat­tan­de de­mon­stra­tionerna mot ett lag­för­slag skulle ge möj­lig­het till ut­läm­ning till det kom­mu­nis­tiska Kina, som re­dan tagit ett allt starkare grepp om ut­veck­lingen i Hong­kong.
Den Kina­stödda pre­mi­är­mi­nis­tern Car­rie Lam tvingades av pro­testerna att skjuta upp be­hand­lingen av lag­för­slaget, men de­mon­stranterna kräver att det ska dras till­ba­ka helt.
Om det in­förs be­farar op­po­si­tionen, på goda grunder, att Kina skulle kräva inte bara brotts­lingar utan även po­li­tiska mot­stån­da­re ut­lämnade till den rätts­lös­het som råder i Kina.

Skånskan - 08 nov 16 kl. 01:00

För­trycket ökar i både Kina och Hong­kong

ERWP.fif(1)I Hong­kong har två unga själv­stän­dig­hets­iv­ra­re som valdes in i par­la­mentet bloc­kerats ef­ter be­slut i Pe­king. Trots löf­ten från Kina när Stor­bri­tan­ni­en läm­nade till­ba­ka Hong­kong till ”mo­der­landet” ef­ter 99 år av ko­lo­ni­sa­tion, har kom­mu­nist­par­tiet i Pe­king suc­ces­sivt stärkt sin kon­troll över Hong­kong och ökat kraven på följ­sam­het med Ki­nas po­li­tik.

Dagensanalys.se - 26 sep 18 kl. 15:40

Cloudberry bakom initiativet #Nordicmade to Hong Kong

12 nordiska startups får genom Nordiska Ministerrådets fond Rising North finansiering på 380 000kr för att slå sig in på den asiatiska marknaden. Det svenska bolaget Cloudberry står bakom initiativet och startup-resan #Nordicmade to Hong Kong. Stockholmsbolaget Cloudberry Communications grundades av Madelene Kornfehl (t.

Nyan - 03 okt 17 kl. 19:02

Åland också i Hong Kong

Åland finns inte bara i Seoul i Sydkorea och Bangkok i Thailand utan också i Hong Kong. Nyan berättade om den sydkoreanska klädaffären Åland förra veckan, då vi visade en bild från kedjans butik i Bangkong. Läsaren Marina Granlund bidrar med uppgiften om Hong Kong.

Skånskan - 29 mar 17 kl. 01:00

Hong­kong-med­bor­ga­rna lurade på de­mo­kra­tin

ERWP.fif(1)Kina lovade in­för övertagandet 1997 av den ti­digare brit­tiska kron­ko­lo­nin Hong­kong att det öp­pna sam­hälls­skicket skulle be­varas. Ett land – två sy­stem var slag­ordet.

Realtid - 31 aug 11 kl. 11:12

SEB är redo att inta Hong Kong

"Hong Kong har utvecklats till ett av världens finansiella centrum", säger Carl Christensson, ny chef för SEB i Hong Kong.

Nyheter 24 - 19 sep 11 kl. 10:23

Hong Kong slog rekord i kokaintillslag


VIDEO. Polisen fick ett tips - hittade kokainet under stora högar med återvunnen plast. HONG KONG.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Hong Kong-hyra för dyr för H & M

Klädkedjan Hennes & Mauritz stänger sin huvudbutik i centrala Hong Kong, fem år efter att den öppnade. Anledningen är att hyran har blivit för hög. Den 2 790 kvadratmeter stora affären tas nu över av H & M:s spanska konkurrent Zara, som gått med på att betala omkring tio miljoner kronor per månad för lokalen.

Helsingborgs Dagblad - 27 jul 12 kl. 19:22

Hong Kong-hyra för dyr för H & M

Klädkedjan Hennes & Mauritz stänger sin huvudbutik i centrala Hong Kong, fem år efter att den öppnade. Anledningen är att hyran har blivit för hög. Den 2 790 kvadratmeter stora affären tas nu över av H & M:s spanska konkurrent Zara, som gått med på att betala omkring tio miljoner kronor per månad för lokalen.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

4 positiva nyheter som gör dig gladare i coronatider

Mycket handlar om coronapandemin dessa dystra dagar.Men det finns även positiva nyheter att rapportera om.Här är några besked som förhoppningsvis kan göra oss lite gladare..

Expressen - 45 minuter sedan

Volvo gör skyddsvisir till vården i stängda fabriken

När permitterade Volvochefen Jenny Westermark pratade med grannparet som båda är läkare fick hon en idé.Och i morgon fredag börjar därför den stängda fabriken i Tuve producera skyddsvisir till vårdpersonalen.– Det är fantastiskt att känna att man kan bidra i den här situationen, säger Jenny Westermark.

Expressen - 45 minuter sedan

Kinesisk stad inför förbud mot att äta hund och katt

Nu införs restriktioner mot den kinesiska djurhandeln.Staden Shenzhen har blivit den första att förbjuda konsumtion av katter och hundar, rapporterar BBC..

Expressen - 45 minuter sedan

Bråttom att hitta en lösning – vi kan dras med i USA:s fall

”Min bedömning är att USA, trots gigantiska stödpaket, inte mäktar med att hålla stängt särskilt länge.”Det skriver Annika Winsth, chefsekonom på Nordea.I fyra kommentarer i Expressen kommer hon utifrån sina bedömningar att förklara coronakrisens inverkan på ekonomin i stort och smått.

Expressen - 3 timmar sedan

282 döda av coronaviruset i Sverige

Dödssiffran ökar och 282 personer har nu avlidit i covid-19 i Sverige. Folkhälsomyndigheten oroas av att allt fler som läggs in på sjukhus är över 70 år.– Vi är oroliga för den här gruppen äldre-äldre, den kurvan börjar gå uppåt, säger statsepidemiolog Anders Tegnell på dagens presskonferens.

Expressen - 1 timme sedan

Misstänks för fyra mordförsök – efter bråk om mobiltelefon

En ung man i 20-årsåldern blev skjuten och var nära att dö. Orsaken, enligt källor till Kvällsposten, var ett bråk om en mobiltelefon.23-åringen som misstänks ha hållit i vapnet under bråket i Tomelilla dömdes nyligen i två olika tingsrätter.

Expressen - 2 timmar sedan

Falskt rykte gav extremt hög frånvaro i skolorna

Här är coronanyheter från landet runt..

Expressen - 2 timmar sedan

Nya danska åtgärden: 15 000 test om dagen

Danmark hoppas kunna göra en drastisk ökning av antalet coronatester. Efter påsk planerar man att komma upp i 15 000 test om dagen. I Sverige hoppas man på upp till 30 000 tester – i veckan.

Expressen - 2 timmar sedan

Buss har kört in i järnvägsbro

En buss har kört in i en järnvägsbro i Lund.Bussen sitter nu fast under bron och tågtrafiken är stoppad mellan Malmö och Lund..

Expressen - 3 timmar sedan

Låt oss fortsätta träna – lita på oss, Tegnell!

Folkhälsomyndighetens nya rekommendation har rört till det.Nu väntar ett påsklov med aktiva och springsugna barn.Snälla, Anders Tegnell, lita på oss i idrottsrörelsen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.