Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 01 April, 04:11

Helsingborgs Dagblad - 16 okt 11 kl. 09:17

Organdonationerna ökar men givarna ändå för fåVecka 42 uppmärksammas behovet av organdonation runt om i Europa. I Helsingborg blir det information och föreläsningar på lasarettet.Fram till och med september i år har antalet organdonatorer som avlidit och där organen kommit till nytta ökat. Jämfört med samma period förra året är ökningen 23 procent.Men det är ändå mycket långt kvar tills dess att donatorerna är så många att behovet täcks..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Europa, Helsingborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Organdonationerna, ökarmen , givarna, ändåför ,
Kristianstadsbladet - 29 jan 13 kl. 11:51

Sverige utökar stöd till Mali


Medan militärinsatsen fortsätter ökar hjälpbehovet både inne i Mali och i de grannländer som tar emot många maliska flyktingar. Sverige är en av de stora givarna i sammanhanget och bidrar bland annat med flyktinghjälp och livsmedelsförsörjning - och trycker på för att landet återgå till demokratiskt styre. - Sveriges utvecklingssamarbete med Mali kommer att öka under 2013.

Expressen - 29 jan 13 kl. 12:37

Sverige utökar stöd till Mali under 2013

STOCKHOLM. Medan militärinsatsen fortsätter ökar hjälpbehovet både inne i Mali och i de grannländer som tar emot många maliska flyktingar. Sverige är en av de stora givarna i sammanhanget och bidrar bland annat med flyktinghjälp och livsmedelsförsörjning ?

DN - 28 mar 14 kl. 07:42

Avdragen för gåvor till välgörenhet ökar kraftigt

Drygt 1,3 miljarder skänktes till välgörenhet under 2012, med rätt till skatteavdrag för givarna. Skatteverkets senaste statistik visar på en kraftig ökning av antalet personer som drar av gåvor till välgörenehet på deklarationen. Vid senaste deklarationen var de över 761.

DN - 28 mar 14 kl. 07:42

Avdragen för gåvor till välgörenhet ökar kraftigt

Drygt 1,3 miljarder skänktes till välgörenhet under 2012, med rätt till skatteavdrag för givarna. Skatteverkets senaste statistik visar på en kraftig ökning av antalet personer som drar av gåvor till välgörenehet på deklarationen. Vid senaste deklarationen var de över 761.

Ekonomistas - 31 jan 18 kl. 08:50

Amorteringskraven ökar obalanserna på bostadsmarknaden

Amorteringskraven ökar två obalanser på bostadsmarknaden. Den ena obalansen är den stora skillnaden för högbelånade hushåll mellan boendeutgifter och egentliga boendekostnader. Denna skillnad är i själva verket ett stort ofrivilligt sparande, närmare 14 000 kr per månad för en genomsnittlig trerumslägenhet i Stockholm.

Skånskan - 23 dec 15 kl. 01:00

Låt tol­kar­na kom­ma till Sverige

Opinion Un­der den svens­ka in­sat­sen i Af­gha­nis­tan 2002–2004 var duk­ti­ga tol­kar en för­ut­sätt­ning för att upp­dra­get skul­le fun­ge­ra. De af­gha­ner som job­ba­de som tol­kar gjor­de det i med­ve­tan­de om att de där­med ris­ke­ra­de li­vet. Att ar­be­ta för en ut­ländsk or­ga­ni­sa­tion som in­gick i den mi­li­tä­ra styr­kan in­ne­bar att bli ett mål för ta­li­ba­ner­na.

Nyan - 03 okt 16 kl. 07:41

Kökar blir centrum för europeisk ö-utveckling

Christian Pleijel har valts till generalsekreterare för European Small Island Federation. Sekretariatet flyttar till Kökar som nu blir ett centrum för europeisk ö-utveckling.
I onsdags höll European Small Island Federation (Esin) årsmöte i Bryssel.

Supermiljöbloggen - 26 mar 19 kl. 09:43

Intervju med riksdagspartierna: Varför ökar trafikens utsläpp? Del 1

Efter att sakta ha minskat i flera år vände vägtrafikens utsläpp uppåt 2018. Ökningen är oroande då trafikens utsläpp 2030 ska ha minskat med hela 70 procent, enligt det av Riksdagens överenskomna klimatmålet. SMB frågade partierna varför det går åt fel håll.

HBL - 13 sep 13 kl. 11:39

Bensinen tog slut på Kökar

Sedan en månad tillbaka finns ingen möjlighet att få tag i bensin i åländska skärgårdsbutiken på Kökar.? Det är en riktig krissituation här, säger köpmannen Marja Hietanen på Kökar handelsbod. Hietanen lägger ner sin verksamhet i Kökar handelsbod den sista september.

Dagensanalys.se - 23 jun 16 kl. 07:46

Studie: Rekommenderat videoinnehåll ökar vårt tittande

Färsk studie från Ooyala jämför bland annat hur vi som tittare konsumerar reklamfinansierat (AVOD) respektive prenumerationsfinansierat innehåll (SVOD). Rapporten visar att vi som tittare konsumerar videoinnehåll olika länge beroende på om det är reklamfinansierat eller via en prenumerationstjänst. För Subscription Video Services (SVOD), är nästan 100 procent av det innehållet vi tittar på längre format så som serier och filmer, oavsett vilken typ av enhet som används.

YLE - 02 nov 16 kl. 04:06

Inkomstskillnaderna ökar inte i Finland

Inkomstskillnaderna har inte ökat i Finland på 15 år. Arbetslöshetsersättningarna har jämnat ut skillnaderna när arbetslösheten har ökat. Utvecklingen i framtiden beror till stor del på vår egen politik.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Nedåt på Tokyobörsen

Tokyobörsen följer Wall Street och tappar nära 2 procent i morgonhandeln. Nikei 225-index gick bakåt 1,9 procent medan det bredare Topixindex backade 1,8 procent. Även Hongkongbörsen föll, Hang Seng gick ner 1 procent under dagens tidiga handel.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Port sprängd i Malmö

En detonation inträffade vid en entrédörr till ett flerfamiljshus på Nydala i södra Malmö strax efter klockan 01. Ingen skadades, men flera personer larmade om den höga smällen och boende i huset klagade på röklukt. Bombskyddet har undersökt entrén.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

”Modern warfare”-berättelse släpps till PS4

Förstapersonsskjutaren "Call of duty: Modern warfare 2" har släppts digitalt till Playstation 4, meddelar utgivaren Activision. Det rör sig enbart om berättelseläget, den så kallade kampanjen, som gjordes av Infinity Ward 2009 som nu putsats upp av stud.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Tusentals flyr jihadister i norra Moçambique

Tusentals människor har sökt tillflykt i staden Pemba i norra Moçambique sedan jihadister gått till attack mot två orter i närheten, uppger källor i området för AFP. De jihadistiska upprorsmakarna attackerade orterna Mocímboa da Praia och Quissanga unde.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Xerox drar tillbaka HP-bud

Kopiatorjätten Xerox ger, åtminstone för nu, upp försöket att med ett fientligt bud ta över konkurrenten HP. Ett bud på 24 miljarder dollar fick nobben i fjol, och HP:s bolagsstämma i maj skulle ta ställning till nya budet på 35 miljarder. Men coronapan.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Polarexpedition ställs in

En expedition där svenska isbrytaren Oden skulle delta ställs in, uppger Polarforskningssekretariatet. Orsaken är coronapandemin. Expeditionen skulle pågå 1 augusti–15 september och undersöka hur klimatförändringar påverkar Norra ishavet.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Coronafallen ökar i Turkiet

Antalet avlidna i covid-19 i Turkiet steg under tisdagen med 46 till 214. Totalt har 13 531 fall av smittade konstaterats i landet. 41 städer och byar i landet har satts i karantän och president Recep Tayyip Erdogan uppmanar till frivillig självisolerin.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Stor avskrivning av Somalias skulder

Den så kallade Parisklubben skriver av Somalias skulder med åtminstone 1,4 miljarder dollar, vilket motsvarar 67% av landets skulder. Tre årtionden av konflikter och inbördeskrig har skurit av Somalia från det globala finansiella systemet och avskrivnin.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Corona sprids på Bodenäldreboenden

Flera personer på äldreboenden i Boden har smittats av coronaviruset, rapporterar Norr Media. Det rör sig om två–tre olika boenden och sex–sju smittade. Uppgifterna har inte bekräftats från officiellt håll, men tidningarna hänvisar till flera av varandr.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Max Martin etta på Billboard igen

The Weeknds låt "Blinding lights" har gått upp i topp på den amerikanska Billboardlistan. Den är skriven och producerad av The Weeknd själv, tillsammans med den svenske producenten Max Martin, som får sin första Billboardetta sedan Justin Timberlakes "C.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.