SvD > Ekonomi

Sunday, 05 April, 08:49

SvD - 14 okt 11 kl. 13:38

Kvinnor måste själva förändra näringslivetEU-rådgivare ger kvinnor råd för att nå toppen..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kvinnormåste , själva, förändra, näringslivet
Barometern - 22 jul 14 kl. 11:37

För få kvinnor styr storföretag

Om utvecklingen fortsätter i samma takt som i dag ­kommer det dröja ytter­ligare ett halvsekel innan det finns lika många kvinnor som män på de högsta chefsposterna i arbetslivet. Om utvecklingen fortsätter i samma takt som i dag ­kommer det dröja ytter­ligare ett halvsekel innan det finns lika många kvinnor som män på de högsta chefsposterna i arbetslivet. Då är regeringens yngsta minister Annie Lööf över 80 år gammal och åker färdtjänst till Anders Borgs 100-årskalas.

Sydsvenskan - 08 mar 16 kl. 00:44

Karin Arbsjö: Feminismen behöver en mer grundläggande kritik av arbetslivet

”Vet du att jag sitter i bilen och gråter på morgonen efter ett arbetspass innan jag åker hem?” I den 25-årsjubilerande feministiska tidskriften Bang skriver undersköterskan och studenten Jenny Härold Blomqvist om omsorgsarbete, under rubriken ”Något man gör med vänsterhanden”. Det handlar om hur jakten på kostnadseffektivitet inom vården har lett till en absurd arbetsbelastning för vårdbiträden och undersköterskor.

Opinionen.se - 09 aug 16 kl. 13:52

Därför är kursen en succé


En kväll i februari ringde vår äldsta dotter och grät ohejdat. Hon hade varit hos en kompis och skulle ta bussen hem. När hon inte kände igen sig gick hon av bussen och det visade sig att hon gått av vid en hållplats i ett mindre lämpligt område.

Supermiljöbloggen - 19 feb 14 kl. 11:00

Mikael Gustafsson, Vänsterpartiet: Dags att ta klimatet på allvar

Soylent Green is people! Ett scenario där klimatförstöring och överpopulation lett till en polisstat och där människors föda visar sig vara, andra människor, är kanske lite överdrivet, men filmen Soylent Green och andra dystopiska berättelser är inte så fel ute som man kanske trodde på 70-talet. EU:s politik, där marknadens rätt går framför människors och företagens rätt före klimatet leder oss närmre den där dystopiska verkligheten än man kunde anat.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 17:05

Garo ökar vinsten

SvD - 04 maj 17 kl. 17:02

Loomis bättre än väntat

Kontanthanteringsbolaget Loomis redovisar ett rörelseresultat, ebita, på 462 miljoner kronor för det första kvartalet 2017..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:44

Fingerprints vd: Jag känner mig full av ”fighting spirit”

Varulagret växer explosionsartat och Fingerprint tvingas flytta fram tidpunkten när situationen förhoppningsvis återgår till det normala. Vinst, omsättning och kassaflöde rasar i kvartalet. – Det var förväntat.

SvD - 04 maj 17 kl. 12:39

Starkt Statoil - men långt från sin forna glans

Det norska oljebolaget Statoil fyrfaldigade sin vinst under det första kvartalet i år, jämfört med samma period föregående år. Men om det skiner lite extra på det hårt prövade företaget känns det ändå mest som om det är solnedgången som reflekteras..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:02

Kraftigt vinstlyft för Statoil

SvD - 04 maj 17 kl. 10:42

Lundinstämma: Fokus på folkrättsbrott i Sudan

På oljebolaget Lundin Petroleums bolagsstämma i dag kommer bolagets omstridda verksamhet i södra Sudan i att hamna i fokus. Bland annat ska ett förslag om ett ge offer i Sudan 5 miljarder kronor i ersättning behandlas..

SvD - 04 maj 17 kl. 10:15

Gunvor pekas ut i smuggelhärva

Oljehandelsbolaget Gunvor, med den svenske miljardären Torbjörn Törnqvist som storägare och vd, har köpt och sålt vidare olja som smugglats ut från Vitryssland, enligt en granskning som SR Ekot har gjort. Det finns inga uppgifter om att Gunvor känt till att det rörde sig om smuggelgods..

SvD - 04 maj 17 kl. 08:47

Fortsatt bra fart i tjänstesektorn

SvD - 04 maj 17 kl. 08:12

Telia minskar innehav i TurkcellOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.