Aftonbladet > Nyheter

Tuesday, 07 April, 22:16

Aftonbladet - 16 okt 11 kl. 07:13

Vitaminerna kan leda till för tidig dödNy forskning pekar på faror med kosttillskott? överdosering av mineraler kan överbelasta kroppens vitala organ..
Läs mer på Aftonbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vitaminernakan , ledatill för , tidigdöd
Nyheter 24 - 11 okt 11 kl. 15:16

Vitaminer kan öka risken för tidig död


Forskare har sedan länge misstänkt att kosttillskott är fördelaktigt endast om personen lider av brist på näringsämnen. Nu verkar misstankarna ha bekräftats. För höga doser av järntillskott till och med kan leda till för tidig död.

UNT - 27 apr 12 kl. 08:00

Tidig sexdebut kan leda till risk

Närmare var tredje 15-åring har haft sitt första samlag. I många fall kan en så tidig sexdebut vara ett tecken på ett mer riskabelt beteende i många andra sammanhang och en mer problematisk livssituation..

BT - 15 mar 13 kl. 11:19

Tidig behandling av hiv avgörande

En mindre fransk studie ger hopp åt hivsmittade. Genom att sätta in behandlingen tidigt kan virusnivåerna i vissa fall bli så låga att patienterna slipper bromsmediciner. Forskarna, verksamma vid Pasteur-institutet i Paris, behandlade 70 hivpatienter med antivirala läkemedel.

Dagens Medicin - 31 maj 15 kl. 07:02

Adjuvant cytostatika gav effekt vid tidig prostatacancer

Asco 2015. Tillägg av cytostatikumet docetaxel för patienter med tidig högriskcancer i prostatan verkar leda till förbättrad överlevnad, enligt en ny studie. .

BT - 18 dec 15 kl. 21:53

Palm gav sig själv tidig julklapp

I morgon firar Mike Palm tidig jul. I kväll gav han sig själv och Borås Basket en bra julklapp genom att leda laget till storseger i Umeå..

GöteborgsPosten - 27 apr 19 kl. 05:06

Vanligt miljögift kan leda till för tidig död

Det finns ett samband mellan höga nivåer PCB-gifter i blodet och för tidig död..

UNT - 27 apr 19 kl. 05:06

Vanligt miljögift kan leda till för tidig död

Det finns ett samband mellan höga nivåer PCB-gifter i blodet och för tidig död..

Expressen - 11 mar 20 kl. 18:23

Tidig vår kan leda till fruktfattig höst

Om lite drygt fyra veckor är det påsk, en högtid vi ofta förknippar med vårens ankomst. Men faktum är att våren redan har gjort entré, ungefär en månad tidigare än normalt. – Den är extremt tidig i år, berättar Bente Eriksen, föreståndare på Botaniska Trädgården i Lund.

Hela Gotland - 23 jan 17 kl. 05:10

Vedeldning kan leda till för tidig död

En ny studie finansierad av Naturvårdsverket, visar att vedeldning kan leda till problem med andningsvägarna, hjärtkärlsystemet och ge upphov till cancer..

Världen Idag - 10 nov 17 kl. 09:00

"Tidig förskolestart kan leda till psykisk ohälsa"

Att många unga lider av psykisk ohälsa i dag kan bero på att de började på förskola tidigt. Det menar forskaren Maarit Johnson. Blir ett litet barn inte sett av föräldrarna kan det leda till en ständig jakt på bekräftelse senare i livet, påpekar hon och får medhåll av andra experter..

Dagens PS - 11 jun 19 kl. 13:54

Företagsledaren hemma – ska leda intraprenörer

Hon skapade en smartwatch som bars av Karl Lagerfeld och Apples medgrundare Steve Wozniak. Sedan ledde hon en svensk startup till lönsamhet. Nu flyttar hon hem till Sverige efter fyra år i Silicon Valley.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.