Alliansfritt Sverige > Opinion

Friday, 10 April, 11:09

Alliansfritt Sverige - 16 okt 11 kl. 07:00

Svenskt tågunderhåll under EU-genomsnittetUNDEHÅLLANDE. Sveriges Radio:?Järnvägsunderhållet i Sverige är uselt jämfört med andra EU-länder, enligt en rapport som fackförbundet Seko presenterar nästa vecka och som Göteborgs-Posten tagit del av.Sverige satsar långt under EU-snittet på drift och underhåll av järnvägarna i relation till bruttonationalprodukten (BNP), minst av alla EU-länder på reinvesteringar, näst minst i förhållande till antalet tågresor och allra minst i förhållande till banlängden, enligt rapporten.?Lösningen på alla våra problem är som vanligt privatisering. Dagens Nyheter förklarar: ?Den svenska tågtrafiken är ett politiskt experiment utan motstycke i världen. Men det är först nästa år som det verkligt stora steget tas i avregleringen. Då kan trängseln på spåren bli ännu värre.?Och snart är det vinter också. Man längtar.Läs mer på Alliansfritt Sverige Bilden delad av Alliansfritt Sverige via deras RSS-flöde och visas på deras server.
Läs mer om:
EU, UndehÅllande, Radio, Sverige, Seko, Göteborgs-Posten, BNP, Nyheter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskt, tågunderhållunder , EU-genomsnittet

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.