SVT > Videos

Thursday, 02 April, 11:05

SVT - 16 okt 11 kl. 06:47

Kritik för hantering av EtiopienfängsladeKritiken mot utrikesminister Carl Bildts uttalanden om de i Etiopien fängslade svenska journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson växer..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Etiopienfängslade, Carl Bildts, Etiopien, Martin Schibbye, Johan Persson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritikför , hanteringav , Etiopienfängslade
YLE - 04 mar 16 kl. 08:41

Läkare fängslade efter dopningshärvan – ”Många tror att vita vet bättre”

Östeuropeiska läkare som kopplats ihop med Abeba Aregawis positiva dopningsprov sitter i ett ökänt fängelse i Etiopen, skriver Aftonbladet. Det var i måndags som dopningsbomben briserade – världsmästaren Abeba Aregawi har testat positivt för den förbjudna substansen meldonium. Aregawis agent har pekat ut en ukrainsk läkare som huvudboven i dramat – och nu rapporterar Aftonbladet att läkare med koppling till fallet sitter fängslade i Etiopiens huvudstad Addis Abeba.

Kristianstadsbladet - 03 nov 12 kl. 13:21

Etiopienfångar berörde kvinnor mest

De fängslade journalisterna berörde kvinnorna mest, medan Syrienkonflikten gjorde störst intryck på männen, visar en analys av tredje kvartalets nyhetshändelser.
OS i London var visserligen den nyhetshändelse som gav upphov till flest artiklar, enligt en genomgång av analysföretaget Retriever.Men medaljdbragder och krossade rekorddrömmar i all ära - det var andra nyheter som svenskarna brydde sig mest om.

SVT Debatt - 25 nov 13 kl. 06:00

Bildt smutskastar Turkiets fängslade journalister

TURKIET En gång i tiden var det lilla landet Sverige en stor röst för rättslösa, diskriminerade och förtryckta människor som nekades yttrande- och pressfrihet runt om i världen. Numera får vi istället höra vår utrikesminister upprepa de turkiska makthavarnas lögner om de fängslade journalisterna i landet. När Carl Bildt hävdar att inga turkiska journalister sitter fängslade på grund av sina journalistiska gärningar ser vi det som en smutskastning och ett svek, skriver Kurdo Baksi och 
Murat Kuseyri.

Helsingborgs Dagblad - 20 aug 18 kl. 10:34

Dom nästa vecka mot fängslade journalister

De två Reutersjournalister som sitter fängslade i Myanmar (Burma) kommer att få sin dom måndagen den 27 augusti, enligt domaren i fallet. Reportrarna Wa Lone och Kyaw Soe Oo anklagas för att ha brutit mot en lag om hantering av hemligstämplade dokument.

Helsingborgs Dagblad - 08 feb 15 kl. 16:34

Nytt hopp för fängslade journalister

Två av de journalister som fortfarande sitter fängslade i Egypten får ett nytt rättegångsdatum. Journalisterna Baher Mohamed och Mohamed Fahmy, som arbetar för al-Jazira, ska få sina straff omprövade i en ny rättegång den 12 februari meddelade en av deras advokater.Rättegångsdatumet bekräftades senare av justitietjänstemän.

Sydsvenskan - 08 feb 15 kl. 16:34

Nytt hopp för fängslade journalister

Två av de journalister som fortfarande sitter fängslade i Egypten får ett nytt rättegångsdatum. Journalisterna Baher Mohamed och Mohamed Fahmy, som arbetar för al-Jazira, ska få sina straff omprövade i en ny rättegång den 12 februari meddelade en av deras advokater.Rättegångsdatumet bekräftades senare av justitietjänstemän.

SVT - 18 feb 19 kl. 13:33

Kinakännare om mötet: ”Olycklig hantering”

Kinakännaren Torbjörn Lodén deltog i det omtalade mötet med den kinesiske affärsmannen Kevin Liu, Sveriges Kinaambassadör och dottern till den fängslade förläggaren Gui Minhai. – Den svenska ambassadören Anna Lindstedt hoppades att affärsmannen skulle kunna medverka till Gui Minhais frigivning, säger Torbjörn Lodén..

DI - 01 jan 20 kl. 12:44

Kristersson vill utreda regeringens hantering av Gui Minhai-fallet

Sveriges relationer med Kina har försämrats på grund av fallet med den fängslade förläggaren Gui Minhai och….

SR - 14 apr 14 kl. 09:15

Massgripanden i Kenya får hård kritik

Tusentals somalier och kenyaner av somaliskt ursprung hålls fängslade under svåra förhållanden i Kenya efter en omfattande polisoperation. Massgripandena är en reaktion på en terrorvåg i landet och får hård kritik av människorättsorgansiationer men också av kenyanska politiker..

Expressen - 19 sep 14 kl. 10:32

EU:s skarpa kritik mot Eritrea: Släpp Isaak

På tisdag är det tretton år sedan svensk-eritreanska journalisten Dawit Isaak greps och fängslades.EU:s talesperson för politiska fångar i Eritrea riktar nu skarp kritik mot diktaturen.I ett utlåtande på torsdagen begär man ett omedelbart frisläppande av Isaak och 20 andra fångar.

Sydsvenskan - 20 jun 15 kl. 13:56

Kritik mot Lady Gagas Baku-spelning

Popstjärnan Lady Gaga får kritik för sin medverkan vid invigningen av Europeiska spelen i Azerbajdzjans huvudstad Baku nyligen. Bakom det öppna brevet står "Sport for rights", en internationell koalition av människorättsorganisationer.Lady Gaga anklagas för att låna ut sitt namn till "ett spektakulärt stycke propaganda" och leda uppmärksamheten bort från de brott mot mänskliga rättigheter som pågår i landet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.