Sydsvenskan > Kultur

Friday, 10 April, 07:47

Sydsvenskan - 16 okt 11 kl. 06:30

När Stasi var i SkåneI mitten på 70-talet bestämmer sig Stasi för att slussa en hemlig agent till Skåne. Valet faller på en ung östtysk lärare. Mannens täcknamn är ?
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Stasi, Skåne, Malmö, Andersson, Tyskland, Sverige, Klaus, Stasimedarbetare, Stasis, Alexanderplatz, Berlin, BSTU, DDR, Östtyskland, Stasiagent, Öresundsbåtarna, Östeuropa, Stasiuppdrag, Lund, Ystad, Bofors, Birgitta Almgren, Stasiarkivet, Säpo, CIA, Stasiagenter, Almgren, Boforsmedarbetare, Iran, Karlskoga, Östberlin, Säpoakt, Säpoarkivet, Aseas, Palmes, GRU, Stasispioner, Regeringsrätten, Säpos, Christoph Anderssonradiojournalist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: När Stasivar i , Skåne
Barometern - 28 jun 13 kl. 09:29

Mindre Stasi än så kan det knappast bli

Historiska liknelser kan vara belysande, men görs de på fel sätt och med felaktig information leder de tanken alldeles vilse ? och så tycks ha skett i fallet med de riksbekanta äldreomsorgsspioner som Kalmarmoderaten Magnus Isaksson har föreslagit. Stasifasoner, invände kritiker något överdrivet.

Barometern - 28 jun 13 kl. 09:29

Mindre Stasi än så kan det knappast bli

Historiska liknelser kan vara belysande, men görs de på fel sätt och med felaktig information leder de tanken alldeles vilse ? och så tycks ha skett i fallet med de riksbekanta äldreomsorgsspioner som Kalmarmoderaten Magnus Isaksson har föreslagit. Stasifasoner, invände kritiker något överdrivet.

Sydsvenskan - 09 nov 11 kl. 06:30

Känsliga akter. Tydligen ska vi inte få lära oss något av Stasi-historien.

Christoph Andersson journalist och lärare i pressetik Torsdag den 29 september, klockan 8:54, skicka?
Christoph Anderssonjournalist och lärare i pressetikTorsdag den 29 september, klockan 8:54, skickas ett förtvivlat mejl till Säpo. Avsändaren anser sig vara orättmätigt utpekad som Stasiagent i boken ?

SmålandsPosten - 29 jul 13 kl. 00:30

Svenska kyrkan och stasi

I november arrangerar Växjö stift en vetenskaplig konferens om sina relationer med DDR och den östtyska kyrkan. Ett av skälen till konferensen är Aleksander Radler. Sommaren 2012 erkännande prästen för DN att han under nära ett kvarts sekel jobbat för den fruktade säkerhetstjänsten Stasi.

Cornucopia - 20 nov 19 kl. 12:34

Öppna de svenska Stasi-arkiven!

Med anledning av att den fd svenske minister Pierre Schori kräver att gamla ubåtsarkiv ska låsas upp, så vore det väl passande att de svenska sk Stasi-arkiven också offentliggörs, så man får se vilka svenska politiker och makthavare som stod i Öststatsdiktaturernas sold? Antagligen betydligt mer relevant och intressant information för svenska folket idag, än gamla ubåtsobservationer.
Pierre Schori.

Dagens PS - 06 dec 19 kl. 12:09

Kinneviks portföljstjärna anklagas: ”Stasi-metoder”

Anställda på Zalando anklagar företaget för att använda ”Stasi-liknande” metoder. Men e-handelsjätten, där Kinnevik är största ägare, anklagar studien för partiskhet. Det är forskare vid Humboldtuniversitetet i Berlin, som för en studie lyckats gräva fram vittnesmålen från anställda på e-handelsbolagets huvudkontor i Berlln, skriver Sveriges Radio.

Newsmill - 18 sep 11 kl. 23:44

Varför är journalister ointresserade av Stasi-listan?

http://www.newsmill.se/trackback/39551Nio av de 57 svenskar som finns med på Säpos lista över personer som samarbetade med Stasi är journalister.

Kristianstadsbladet - 08 dec 11 kl. 06:30

Fabriker, varsel, vård och Stasi

Två kvarvarande fabriker i Malmö hamn tvingas flytta om några år: Kockums Industrier, tillverkare av?
Två kvarvarande fabriker i Malmö hamn tvingas flytta om några år: Kockums Industrier, tillverkare av godsvagnar för järnväg, ska till hamnen i Trelleborg och har inga problem med myndigheter och lokalbefolkning. EWP vindkrafttorn stöter dock på lokalt motstånd i Ystad, fabriken hamnar 250 meter från närmsta sommarstugor, drygt 600 meter från permanentbostäder, och nu hotar företaget att flytta utomlands istället.

Kristianstadsbladet - 08 dec 11 kl. 06:30

Fabriker, varsel, vård och Stasi

Två kvarvarande fabriker i Malmö hamn tvingas flytta om några år: Kockums Industrier, tillverkare av?
EWP vindkrafttorn stöter dock på lokalt motstånd i Ystad, fabriken hamnar 250 meter från närmsta sommarstugor, drygt 600 meter från permanentbostäder, och nu hotar företaget att flytta utomlands istället. Kommunalråd Ulf Bingsgård (M) säger att i hans Trelleborg har folk lättare att acceptera industriell verksamhet.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Utredning fortsätter om Stasi-bok

Justitiekanslern, JK, har beslutat att gå vidare med brottsutredningen mot författaren och forskaren Birgitta Almgren, som skrivit boken "Inte bara spioner".Boken handlar om svenskar som arbetade för den östtyska spionorganisationen Stasi.Birgitta Almgren är misstänkt för att ha brutit mot tystnadsplikten hon gick med på för att få tillgång till Säpos arkiv om Stasi genom att peka ut personer som spioner.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Harvey Weinstein fri från coronasymptom

Den före detta filmmogulen, Harvey Weinstein, är nu fri från symptom av sjukdomen covid-19, enligt hans talesperson Juda Engelmeyer. 68-årige Harvey Weinstein dömdes den 11 mars till 23 års fängelse för sexuella övergrepp och våldtäkt. Strax efteråt upp.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Allsvenskans fem största talanger

Alexander Isak dominerar för Real Sociedad i Spanien. I Italien är Dejan Kulusevski redan klar för Juventus. Vem blir nästa svenska stjärna att tändas på fotbollshimlen?

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Stödpaket lyfte Wall Street

Banksektorn hade en bra dag..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Över 12 000 virusdöda i Frankrike

I den kraftiga ökningen ingår en korrigering för dödsfall på vårdhem..

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Tror inte på handelskrig om skyddsutrustning

Utrikeshandelsminister Anna Hallberg (S) är bekymrad över att flera länder försökt sätta upp handelshinder för att säkra den egna tillgången till sjukvårds- och skyddsutrustning under den pågående pandemin. Men hon tror inte att det finns ork för ett fu.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Fler döda i mars – för två år sedan

Trots coronaviruset dog det betydligt fler svenskar under mars månad för två år sedan, än under motsvarande månad i år. I Stockholm däremot, börjar antalet döda av coronaviruset nu synas i statistiken. Ända sedan det första dödsfallet rapporterades den.

Sydsvenskan - 14 timmar sedan

Denna påsk får vi strömma passionen

Denna påsk får vi helt enkelt strömma passionen..

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

Stor oro kring skyddsutrustning – Vårdförbundet kräver besked av Region Skåne

Huvudkyddsombud: ”Våra medlemmar undrar varför kraven sänkts”.

Sydsvenskan - 17 timmar sedan

Åsa Waldau återkallar sitt överklagande

Waldau dömdes av Uppsala tingsrätt till villkorlig dom med 120 timmars samhällstjänst..

Sydsvenskan - 17 timmar sedan

Generösare a-kassa avlastar kommuner

”Gå inte till kommunen, gå med i a-kassan i stället”, uppmanar LO-basen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.