DN > Ekonomi

Thursday, 02 April, 21:52

DN - 16 okt 11 kl. 06:15

Sanningen om Lundins ägande i EtiopienOlje- och gruvfamiljen Lundin är direkt storägare i Africa Oil som letar i den konfliktfyllda Ogadenprovinsen. Ägandet i Africa Oil sker genom två anonyma Luxemburgbaserade familjestiftelser som tillsammans har nära 15 miljoner aktier i Africa Oil, visar DN:s granskning..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Lundins, Etiopien, Lundin, Africa Oil, Ogadenprovinsen, Luxemburgbaserade, DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sanningenom , Lundins, ägandei , Etiopien
Alliansfritt Sverige - 30 dec 11 kl. 14:20

Bildt talade osanning om sina affärer i Etiopien


LUNDIN. Utrikesminister Carl Bildt (M) förnekade tidigare i höstas att Lundin Petroleum haft något med Etiopien att göra under den tid han satt i styrelsen. Nu avslöjar Expressen att Bildt helt uppenbart talat osanning - det svenska utrikesdepartementet förde i mars 2006 samtal med bolaget för att påtala riskerna med att etablera sig i den etiopiska Ogadenprovinsen.

DN - 01 jun 12 kl. 00:50

?Vi får aldrig veta sanningen om Lundins agerande i Sudan?

Oberoende undersökning blir aldrig av. Folksam säljer sina aktier i Lundin Petroleum. Det är logiskt mot bakgrund av den debatt som förts.

Världen Idag - 21 timmar sedan

Döljer Jesus sanningen för vissa?

I Bibeln står det på flera ställen att Jesus säger att han talade i liknelser för att vissa människor inte skulle förstå. Varför gör han det? Vill han inte att alla ska få kunskap om sanningen?

Dagen - 07 jul 11 kl. 03:00

Om sanningen ska fram

Vi kan inte göra något åt de orättvisor vi inte vet något om, därför behövs journalister som kan berätta från slutna rum.

Två svenska journalister sitter fängslade i Etiopien sedan de tagit sig in i Ogadenområdet, som landets regering har stängt för journalister.Vad ska vi göra åt det?

DI - 17 okt 11 kl. 09:19

Bildts kopplingar till Lundins Etiopienaffärer kartläggs

Utrikesminister Carl Bildt satt i Lundin Petroleums styrelse samma år som bolaget  beslöt att investera i den krigshärjade Ogaden-provinsen i Etiopien. Men han tiger om sitt engagemang. Det skriver Svenska Dagbladet..

Expressen - 01 okt 11 kl. 11:18

De sökte sanningen men fängslades för terrorbrott

Om några veckor hålls ­rättegången mot de svenska journalisterna Johan Persson och Martin Schibbye. De sökte sanningen om ­människorättsövergrepp i Ogaden-provinsen i ­Etiopien men hamnade i fängelse, ­misstänkta för terrorbrott. Medan regeringen och utrikes­departementets ­ansträngningar för att få dem fria hittills misslyckats intensifieras nu gräsrotskampen för att få dem frisläppta.

Expressen - 05 nov 15 kl. 17:45

Avslöjar sanningen bakom "Lööf"-låten

En av låtarna på Erik Lundins nya ep har fått samma namn som Centerpartiets ledare Annie Lööf. När hon fick nys om låten trodde hon att den var döpt efter henne - men bakgrunden är en helt annan. – Jag träffade en gammal halvkriminell snubbe som sa ”fan, jag har inga löv”.

BT - 13 feb 13 kl. 14:04

Sanningen har hunnit ifatt regeringens politik

Allt fler tvingas varje dag stanna hemma då de inte något jobb att gå till. Unga under 25 år möter flest stängda dörrar samtidigt som antalet utbildningsplaster minskar. I BT 5/2 kan man läsa att Högskolan i Borås tvingas skära ner antalet platser.

Världen Idag - 11 mar 16 kl. 00:01

Den kärlek som kräver ansvar och sanningssägande förvanskas till ett smörgåsbord varifrån man väljer det som är lättast att tugga och svälja.

De senaste dagarna har jag varit på resa i Norrlands inland. Jag har träffat alla slags kristna och diskuterat kristen tro från morgon till kväll. Och inte bara den kristna tron i största allmänhet utan det som utgår från den kristna tron och som utgör en del av fundamentet för ett värdigt liv.

Expressen - 30 okt 17 kl. 00:16

Lundins elaka ord mot Chris

Här är Anders Lundins oväntade ord om Chris O'Neill i "Allt för Sverige".  Programledaren skämtade friskt om Chris inför de andra deltagarna: – Han är väldigt rik och har ett smörigt leende så vi vet inte. Vi hoppas på det bästa, berättade han.

Aftonbladet - 12 okt 11 kl. 00:39

Fult att slira på sanningen, Bildt

Anders Lindberg: Under den arabiska våren har det pratats om Lundin Petroleums affärsrelationer med Libyen, Irak, Iran och Syrien. Och nu Etiopien.Pinsamt att Carl Bildt inte vill prata om detta..

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Utsläppen från svenska företag minskar mer än på länge

Utsläppen från stora svenska företag minskade 5 procent förra året. Det är första gången på flera år som de sjunker och minskningen ligger….

DN - 5 timmar sedan

Toyota Corollas Trek-version redo för skogen

Toyota har avhållit sig från att lansera en mellanklasskombi med attribut som ska föra tankarna till äventyr..

DN - 10 timmar sedan

Bilglamour och disciplin i 50-talets Stockholm

Salongslejon, premiärer och bilar från när och fjärran. Dagens Nyheter slog på stort när det var dags för bilsalong i Stockholm våren 1956..

DN - 12 timmar sedan

Svagt uppåt på Stockholmsbörsen

Efter några minuters handel på torsdagen är Stockholmsbörsen svagt uppåt. Det breda OMXSP-index ökade 0,7 procent..

DN - 14 timmar sedan

Finansinspektionen: Banker får ge undantag för amorteringskrav

Banker ska få möjlighet att ge alla nya och befintliga bolånetagare ett undantag från amorteringskrav med hänvisning till spridningen av….

DN - Igår: 21:06

Nordeachefen varnar för långsam återhämtning

Tusentals bolånekunder har sökt amorteringsbefrielse: ”Vi kan inte hjälpa alla.”.

DN - Igår: 21:06

Tusentals söker amorteringsbefrielse

Hårt tryck på landets banker – tusentals bolånekunder har ansökt..

DN - I förrgår: 17:36

Här blir SAS-personal utbildad i vårdarbete

Flygvärdinnan Malin Öhman är redo för sitt nya jobb - och utmaningarna..

DN - Igår: 07:20

Ekonom: Staten bör ge alla 10.000 i månaden

Radikala förslag från Swedbanks ekonom kan kickstarta ekonomin..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.