Opinionen.se > Opinion

Wednesday, 08 April, 10:40

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Lag ska stoppa marknadssyndare
EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso har föreslagit en europeisk lag om "individuellt ansvar" som skulle innebära straffpåföljder för finansmarknadens syndare. En sådan lag skulle tvinga EU-länder, som inte redan har dessa regler, att ändra sina lagar. – Vi har sett ett bedrägligt beteende på marknaderna som i vissa fall lett fram till den nuvarande krisen. Vi ska reglera de här tvivelaktiga metoderna, sade Barroso enligt tidningen le Parisien..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
José Manuel Barroso, EU, Barroso, Parisien

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lagska , stoppa, marknadssyndare
BT - 16 okt 11 kl. 06:09

Lag ska stoppa marknadssyndare

EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso har föreslagit en europeisk lag om "individuellt ansvar" som skulle innebära straffpåföljder för finansmarknadens syndare.
En sådan lag skulle tvinga EU-länder, som inte redan har dessa regler, att ändra sina lagar.
- Vi har sett ett bedrägligt beteende på marknaderna som i vissa fall lett fram till den nuvarande krisen.

Expressen - 27 jun 14 kl. 14:18

Esbjörnsson: Kan någon stoppa Müller?

RECIFE. Kan något lag stoppa detta Tyskland? Kan något lag stoppa denne Thomas Müller?

Cornucopia - 03 sep 19 kl. 08:42

Brittiska parlamentet gör sista försök stoppa avtalslös Brexit

Det brittiska parlamentet öppnar återigen idag inför den beslutade nedstängningen, och ett sista försök görs att via en lag stoppa en avtalslös Brexit. Premiärminister Johnson hotar med att sparka alla konservativa som röstar mot honom ur partiet, och utlysa nyval, så att dessa sparkade förlorar sina parlamentsplatser, och säger att han aldrig kommer begära ytterligare uppskjutningar av Brexit - kort sagt att han avgår om parlamentet röstar mot honom.
Brittiska parlamentet.

Expressen - 20 dec 15 kl. 06:19

Först till 50 p: "Inget lag kan stoppa dem"

LOS ANGELES. Först till 50 poäng. Dallas Stars tog i natt, svensk tid, över förstaplatsen i NHL och man gjorde det efter en sprakande målfest över ett annat topplag, Montreal.

Västerbottens Folkblad - 08 feb 18 kl. 21:00

[PLUS] Ny lag ska stoppa oseriösa telefonförsäljare: ”Jag känner mig jättemanipulerad”

Nu ska en ny lag stoppa oseriösa telefonförsäljare. Problemet har inte minst varit stort för många....

IDG - 12 okt 12 kl. 09:03

Därför kan en ny EU-lag stoppa framtida grafikkort

EU-kommissionen ställer nya krav på strömeffektiviteten i grafikkort. AMD är oroade för att deras kommande produkter inte får säljas inom EU..

Dagens Medicin - 05 mar 15 kl. 08:00

Så ska ny lag stoppa dyr onödig vård

NY VERSION. Regeringens utredare Göran Stiernstedt vill ändra lagen så att kommuner och landsting tvingas att samarbeta bättre..

Supermiljöbloggen - 19 dec 17 kl. 18:35

Trump skriver på lag som kallar global uppvärmning "ett direkt hot"

USA:: Donald Trump har skrivit på en lag som kallar klimatförändringarna ett hot mot rikets säkerhet - och vi vet inte vad vi ska tro..

Cornucopia - 07 jun 15 kl. 11:29

Försvarsmakten kan fortfarande stoppa journalister från att fotografera

Högsta domstolens utslag att det är fritt för journalister att fotografera skyddsobjekt har bara testat en lag, men det finns fler lagar som inte åberopats av vare sig HD eller åklagare. Slutsatsen måste vara att Försvarsmakten fortfarande kan stoppa journalister och andra från att dokumentera, men de behöver hänvisa till andra lagar.

Det som testats är Skyddslagen, men Försvarsmakten och dess vakter kan istället hänvisa till Tryckfrihetsförordningen och Yttrandefrihetsgrundlagen.

YLE - 08 sep 17 kl. 17:53

Italiens tränare: Bra spelare kan man inte stoppa, bara begränsa

Den italienska chefstränaren Ettore Messina vet att Finland har två storspelare i form av Petteri Koponen och Lauri Markkanen på parketten i lördagens åttondelsfinal. Bra spelare går inte att stoppa, bara begränsa, säger Messina till Yle. Finland och Italien drabbar samman klockan 18.

YLE - 17 sep 17 kl. 23:39

Ingen kunde stoppa Slovenien – Dragic ledde sitt lag till EM-guld

Det slovenska EM-laget kryssade genom EM i basket utan en enda förlust. Laget som vann gruppspelet i Helsingfors tog hem den första EM-medaljen i Sloveniens baskethistoria. Visst var det ett otroligt lag späckat med en stor stjärna, en blivande superstjärna och en tung kloss under korgarna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.