Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Thursday, 02 April, 16:33

Helsingborgs Dagblad - 16 okt 11 kl. 04:00

Barn på förskola fick i sig ättikspritEn visstidsanställd personal på en förskola brast i omdöme och en flicka fick i sig ättika. Kvinnan avstängdes omedelbart och kommer inte att få arbete inom Landskorna stad igen..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Landskorna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barn, förskolafick i sig , ättiksprit
BT - 27 feb 13 kl. 14:06

En bra förskola är en illusion

I Sverige idag finns det barn under tre år som vistas i barngrupper på 34 barn. Och en grupp på 15 barn anses vara liten. Ändå envisas vi med att tro att den svenska förskolan är världsbäst.

BT - 20 feb 13 kl. 14:40

Alla har rätt till bra förskola

Forskningen visar att barn som har gått i en bra förskola lyckas bättre i skolan och i livet. Detta gäller särskilt barn som växer upp i en mer studieovan hemmiljö. Investeringar i en kvalitativ förskola ger bättre resultat än resurser som sätts in senare i livet.

YLE - 03 okt 16 kl. 07:20

Busholmen har tillräckligt med svenska barn för egen förskola - men staden säger nej

Efter att den utlovade svenskspråkiga skolan på Busholmen inte blev av, hoppas föräldrarna på en förskola i anslutning till daghemmet Pärlan. Det finns tillräckligt med barn. Peter Westerholm bor på Busholmen i Helsingfors och har tre barn på fem år, tre år och nio månader.

Skånskan - 22 dec 16 kl. 14:00

S vill att 15 timmar i förskola ska bli 25

STAFFANSTORP Det av Torbjörn Lövendahl (S) överklagade kommunfullmäktigebeslutet om att slopa deltidsavgiften för förskoleomsorg får nu ytterligare kritik från S-oppositionen. ERWP.fif(8)– Målet en avgiftsfri förskola kvarstår för oss i S och det nu fattade beslutet går i motsatt riktning, skriver Laila Olsén (S) i en motion till kommunfullmäktige.

Skånskan - 11 jun 18 kl. 10:00

Bygger ny förskola för 105 barn

ESLÖV/FLYINGE/STEGHAG Eslöv växer snabbt och får en ny förskola invid Norrebo med plats för 105 barn. Även Stehag växer snabbt och Hasslebo förskola ska snabbt byggas ut.
Flyinge har också behov av platser, men en planerad ny förskola där blir istället en byggnad vid Flyingeskolan där skola och förskola ska husera tillsammans.

Skånskan - 15 mar 18 kl. 14:00

Ärlans förskola ser ut att stänga i juni

höör Föräldrarnas protester till trots. Nu tyder allt på att barn- och utbildningsnämnden fullföljer stängningen av uppskattade Ärlans förskola.
– Politikerna stänger ner en förskola i centrala Höör där det finns ett skriande behov av platser.

Skånskan - 05 apr 19 kl. 19:00

Trollskogen görs om till akutförskola

fogdaröd Höörs kommun fortsätter att lägga ner mindre förskoleenheter. Denna gång är det Trollskogens tur där fyra barn kommer förflyttas till en förskola på Kastanjegatan.– Min personliga uppfattning är att det finns goda argument för att lägga ner de små enheterna, säger Jörgen Ekman (L), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Skånskan - 26 sep 19 kl. 15:50

Underskott hotar förskola

sjöbo Piratens förskoleområde aviserar eventuell nedläggning av Bjärsjölagård förskola på grund av färre barn.
Årets underskott pekar mot 730 000 kronor.Piratens förskoleområde innefattar de tre glesbygdsförskolorna Bjärsjölagårds förskola, Trollakulls förskola och Trätofflans förskola.

BT - 03 dec 12 kl. 14:11

Vad får ett barn kosta i Borås?

Är vi beredda att betala priset för ett barn? Så provocerande kan man sammanfatta budgetdebatten i fullmäktige nyligen. Den rödgröna majoriteten verkar inte inse att en ordentlig satsning på förskolan betalar sig på både kort och lång sikt.

Skånskan - 06 mar 18 kl. 14:00

Akut modulförskola växer fram på idrottsplatsen

örtofta Järngrindarna till Bruksvallens IP i Örtofta är dekorerade med de svart/gula bokstäverna ÖIS. Men fotbollen får stå tillbaka lite när halva träningsytan just nu håller på att ändra form till tomt och lekplats för kommunens senaste modulförskola. ERWP.

Skånskan - 28 aug 18 kl. 05:00

Föräldrar tar strid för särskola

TÖRRINGE – Vår dotter har samma rätt som andra barn att gå i skolan i sin närmiljö och kunna skaffa vänner här i Svedala.
För Jenny och Mats Torgelssons är det självklart att dottern Lucia inte ska tvingas åka till i Lunds kommun, fyra mil bort, för att få tillgång till en anpassad undervisning i särskola.Det är tio år sedan familjen Torgelsson flyttade in i det gamla tegelhuset granne med Törringe kyrka.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Mindre kontantvana ger fler falska sedlar

Antalet upptäckta förfalskade 500-kronorssedlar har ökat markant i Stockholmstrakten under årets första månader. Under samma period i fjol hade bedrägerisektionen 50 ärenden jämfört med 245 ärenden under första kvartalet i år. "Kontanthanteringen minska.

Helsingborgs Dagblad - 3 minuter sedan

Missnöje i Region Skåne över för få statliga miljoner – här är listan på alla kostnadsökningar

"Det behövs ett väsentligt högre stöd", säger Carl Johan Sonesson..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Ryssar behöver inte jobba i april

Ryska medborgare behöver inte gå till jobbet under hela april månad, meddelar president Vladimir Putin i ett tv-sänt tal om virusåtgärder till nationen. I ett liknande tal förra veckan meddelade Putin att alla ryssar som inte har samhällsbärande arbetsu.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Åke Dahl bygger marklägenheter

Lokala företaget fortsätter att fylla igen luckor i Ljungbyheds tätorter..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Dagens viktigaste nyheter

Detta har hänt idag..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Migrantläger i Grekland isoleras i två veckor

Grekland isolerar migrantlägret Ritsona, åtta mil norr om Aten, i två veckor. Minst 21 personer som bor där har konstaterats smittade av coronaviruset. Nu begränsas tillgången till lägret och mat kommer att levereras till de boende, enligt migrationsdep.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Nu blir det mat via e-tjänst till de äldre i Höganäs

S spjärnar emot: ”Vi vill ha det i egen regi.”.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Löfven: Riskera inte andras hälsa

Statsminister Stefan Löfven (S) manar människor att hålla ut, att inte börja tumma på rekommendationer för att stoppa smittspridningen. – Faran är inte över. Det blir värre innan det blir bättre, säger Löfven.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Dramaten skjuter på Bergmanfestivalen

Dramaten försöker hitta alternativa datum för de internationella gästspel som var planerade under Bergmanfestivalen. På grund av coronaviruset kommer teaterfestivalen inte att bli den mötesplatsen för internationell scenkonst som man hade planerat. "Det.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Vattenfall drar sig ur projekt: ”Osäkert”

Vattenfall kommer inte att lämna något anbud för byggnationen av en vindkraftspark i Nederländerna, på grund av osäkerheten som coronapandemin skapat. – Det finns för mycket osäkerhet för att göra den typen av investeringar. Efterfrågan på energi minska.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.