Expressen > Nyheter

Thursday, 02 April, 11:00

Expressen - 16 okt 11 kl. 00:05

Bröder åtalade - för stöld av 15 tons broTvå bröder i Pennsylvania, USA, står åtalade för stöld. Deras byte? En 15,5 ton tung bro..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Pennsylvania, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bröder, åtaladeför , stöldav 15 , tons, bro
Skånskan - 30 mar 19 kl. 06:00

Kvinnliga tonsättare i ny tv-serie

Vissa är bortglömda i dag och vissa har sin givna plats i konserthusrepertoaren. Gemensamt har de att det är fantastiska levnadsöden och konstnärer som vi borde veta mer om.
I dag sänds första avsnittet av den nya SVT-serien ”She composes like a man” om de kvinnliga kompositörer som kämpat för att få sin musik uppförd och hörd under musikhistorien.

Västerbottens Folkblad - 28 nov 12 kl. 11:51

Storpris till holländsk tonsättare

Den holländske tonsättaren Michel van der Aa tilldelas det amerikanska tonsättarpriset Grawemeyer Award 2013. Priset, på omkring 660 000 kronor, får han för cellokonserten ?Up-close?

BT - 14 jun 13 kl. 15:03

Coppolas tonsäkra magvärkare

Ett gäng tonåringar gör inbrott hos stjärnor som Paris Hilton, Lindsey Lohan, Orlando Bloom och Brian Austin Green. De går i highschool på dagarna och stjäl smycken och kläder för motsvarande 20 miljoner kronor på nätterna. Otroligt?

Sydsvenskan - 25 nov 15 kl. 11:34

Tonsättarpris till Hans Abrahamsen

Den danske kompositören Hans Abrahamsen är 2016 års mottagare av det prestigefulla, amerikanska tonsättarpriset Grawemeyer Award, skriver Arts Journal.Han får priset på 870 000 kronor för sitt verk "Let me tell you", som baseras på Paul Griffiths novell med samma namn från 2008.Priset har tidigare gått till bland andra Esa-Pekka Salonen och Michel van der Aa..

Helsingborgs Dagblad - 26 nov 15 kl. 04:00

Tonsättarpris till Hans Abrahamsen

Den danske kompositören Hans Abrahamsen är 2016 års mottagare av det prestigefulla, amerikanska tonsättarpriset Grawemeyer Award, skriver Arts Journal.Han får priset på 870 000 kronor för sitt verk "Let me tell you", som baseras på Paul Griffiths novell med samma namn från 2008.Priset har tidigare gått till bland andra Esa-Pekka Salonen och Michel van der Aa.

Sydsvenskan - 30 nov 15 kl. 19:32

Tonsättare tar över som chef för Helsingborgs symfoniorkester

Fredrik Österling blir ny chef för Helsingborgs symfoniorkester och konserthus. Han själv tonsättare och har också haft en lång rad offentliga uppdrag. För närvarande är han kulturskolechef i Södertälje.

Helsingborgs Dagblad - 30 nov 15 kl. 19:32

Tonsättare tar över som chef för Helsingborgs symfoniorkester

Fredrik Österling blir ny chef för Helsingborgs symfoniorkester och konserthus. Han själv tonsättare och har också haft en lång rad offentliga uppdrag. För närvarande är han kulturskolechef i Södertälje.

Trelleborgs Allehanda - 23 jul 13 kl. 11:15

Torleif Thedéen: Cellist som blöder för musiken

Han har spelat så fingrarna blöder. Mer för musikens skull än för publikens. Möt Torleif Thedéen, en av världens främsta solocellister.

SR - 12 apr 18 kl. 15:27

Operan "Das Wunder der Heliane" har återuppstått

Tonsättaren Erich Wolfgang Korngold mest omfattande och grandiosa verk var Das Wunder der Heliane - Helianes under - fick premiär i Hamburg 1927 och floppade. Nu gör den däremot succé..

Skånskan - 12 feb 19 kl. 12:19

Hon efterträder Katarina Frostenson

Det blir poeten Tua Forsström som efterträder Katarina Frostenson på stol nummer 18 i Svenska Akademien. Det skriver Svenska Akademien i ett pressmeddelande på tisdagen.Enligt ett pressmeddelande från Svenska Akademien beslöt man under sitt torsdagsmöte förra veckan att välja in den finlandssvenska författaren Tua Forsström på stol nummer 18 där Katarina Frostensons tidigare suttit.

SR - 06 okt 19 kl. 00:17

Nattsvart och cyniskt gestaltat med skärpa - Schrekers Der ferne Klang på Kungliga Operan

RECENSION. Nazitiden gjorde det omöjligt för många i kulturvärlden att arbeta och ett exempel på det är tonsättaren Franz Schreker som på 30-talet bannlystes på grund av sitt judiska ursprung. På Kungliga operan i Stockholm hade man i helgen premiär på genombrottsverket från 1912 Der ferne Klang..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Sol-Angelica, 26: ”Jag har inte råd att leva i karantän”

Ensamstående tvåbarnsmamman Sol-Angelica Nordkvist, 26, har astma och hjärtfel – men måste ändå åka kollektivt till sin praktik som undersköterska. Jelena Ljubinkovic, 27, är ”content and social media manager” och kan däremot jobba hemifrån under coronapandemin.– Det är tydligt att corona kommer att öka de sociala skillnaderna i hälsa, säger professorn Cecilia Magnusson..

Expressen - 1 timme sedan

Olsens kritik: ”Vad vet Tegnell som inte vi vet?”

Flera experter har ifrågasatt Folkhälsomyndighetens taktik för att bekämpa coronaviruset.En som tidigt förespråkade skärpta åtgärder är Björn Olsen, överläkare och professor i infektionssjukdomar vid Uppsala.– Det går inte att bara vädja till folks samveten, säger Olsen till Kvartal..

Expressen - 1 timme sedan

Rädslan: Så slår corona mot hela filmbranschen

Det svenska film- och serielandskapets framtid är oviss, menar Film i Väst.Coronapandemin orsakar fördröjda inspelningar, försenade leveranser av produktioner och arbetslösa filmarbetare.– På väldigt kort tid har det tornat upp sig ganska stora problem för många aktörer, säger Mikael Fellenius, Film i Västs vd..

Expressen - 1 timme sedan

Trafikolycka i Malmö – två bilar inblandade

En trafikolycka har inträffat på Kävlingevägen i Kävlinge.Enligt larmet är två fordon inblandade.Skadeläget är i nuläget oklart..

Expressen - 2 timmar sedan

Bianca Ingrosso misstänkt sjuk i corona: ”Alla symtom”

Bianca Ingrosso misstänker att hon och pojkvännen Phillipe Cohen har smittats av coronaviruset.I en ny vlogg på Youtube berättar hon de senaste veckornas sjukdom.– Vi har inte fått testa för corona, men jag är nog ganska säker på att det är just det vi har..

Expressen - 2 timmar sedan

Nytt larm om trängsel – SL: ”Stanna hemma”

Folkhälsomyndigheten har nu infört riktlinjer för att begränsa antalet resenärer i kollektivtrafiken. Samtidigt kommer nya larm om trängsel i rusningstrafiken.Men enligt SL kan man inte följa myndighetens direktiv.

Expressen - 2 timmar sedan

Flera nationer hoppar av svenska jätteövningen

Scoronakrisen ställer till det för den stora militärövningen Aurora 20 med 25 000 deltagare. Nu har flera stora nationer hoppat av. Tyskland och Kanada har lämnat återbud och Storbritannien skickar en decimerad styrka.

Expressen - 3 timmar sedan

Bolånetagare slipper amorteringskrav i coronakrisen

I spåret av coronakrisen vill Finansinspektionen ta bort amorteringskravet för bostadslån.Undantaget ska gälla till juni 2021.  .

Expressen - 3 timmar sedan

Corona i korthet – de senaste nyheterna

SAS flaggar för att stoppa inrikesflyg i Sverige – har redan gjort det i Norge.■■■Donald Trump sågar Kinas coronasiffror: ”Hur vet vi att det stämmer?”.

Expressen - 4 timmar sedan

Stjärnorna visar upp lyxlivet i karantänen

Coronavirusets spridning begränsar möjligheten att röra sig ute i samhället. Då passar flera idrottsstjärnor på att isolera sig i sina lyxiga hemmiljöer. På Instagram visar familjen Beckham upp hur de dragit sig tillbaka på en gård i natursköna Cotswold, på den engelska landsbygden.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.