SvD > Nyheter

Wednesday, 01 April, 07:26

SvD - 15 okt 11 kl. 20:56

Spår av e-koli på var sjätte mobiltelefonBrittiska forskare larmar om dålig handhygien..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spårav , e-kolipå var , sjätte, mobiltelefon
YLE - 03 feb 14 kl. 14:02

Hjallis Harkimo: "Jag kan inte göra under"

Spela upp klipp på ArenanHjallis Harkimo är sur över att man i offentligheten så ofta beskyller honom för de misslyckade hotellprojekten i Hangö . ”Man kan inte sätta all skuld på en människa, det är ett tiomiljoners projekt” påpekar Harkimo.Så här har det gått till: Hotellplaner lades fram redan på 1990 talet då direktör Karl-Erik Lindqvist – presenterade sin hotellvision för Fabriksudden.

YLE - 05 jun 14 kl. 10:12

Rektorerna: Kan bli dyrare och lång skolväg

Radars enkät bland gymnasierektorerna i Svenskfinland visade att de flesta är skeptiska gällande en utveckling mot storgymnasier med minst 500 elever per enhet/upprätthållare. Merparten ansåg likaså att utvecklingen mot större enheter inte är bra ur ett finlandssvenskt perspektiv. Mikael Snickars, Närpes gymnasium
Jag tror att närheten till ett lokalt gymnasium får fler elever i nian att välja en gymnasieutbildning.

YLE - 05 jun 14 kl. 10:12

Rektorer: Kan bli dyrt och lång skolväg

Radars enkät bland gymnasierektorerna i Svenskfinland visade att de flesta är skeptiska gällande en utveckling mot storgymnasier med minst 500 elever per enhet/upprätthållare. Merparten ansåg likaså att utvecklingen mot större enheter inte är bra ur ett finlandssvenskt perspektiv. Mikael Snickars, Närpes gymnasium
Jag tror att närheten till ett lokalt gymnasium får fler elever i nian att välja en gymnasieutbildning.

YLE - 21 jul 15 kl. 16:21

Femtonde gången Sea Horse Week

På onsdag börjar hästevenemanget Sea Horse Week på gamla plan i Hangö. Tävlingarna i hinderritt ordnas nu för femtonde gången.
Tävlingsledare Mia Maukonen och ryttare Jessica Aminoff.

YLE - 27 mar 16 kl. 09:28

Muminblöjans saga

Muminblöjans saga Historien om landets enda blöjtillverkare började 1976. Text och video: Tove Virta - Får mamma en puss? 11 månader gamla Saga i Tenala kramar om sin mor Sandra Vaihela och tultar sedan snabbt vidare till sina böcker för att sedan krypa snabbare än blixten ut ur rummet och vidare genom korridoren.

Nyheter 24 - 17 maj 12 kl. 15:59

Så äcklig blir du på väg till jobbet


Känner du dig ren och fräsch efter morgonduschen? Det varar inte länge. Morgonen kanske börjar med en dusch följt av nytvättade kläder och petade naglar, men renheten är minst sagt kortvarig.

YLE - 12 sep 13 kl. 18:47

Första klassiska konserten för många skolbarn

Drygt 3 000 finlandssvenska skolbarn fick på torsdagen bekanta sig med Musikhuset och lyssna på en klassisk konsert. Det var Prokovjevs musikaliska saga Peter och vargen som framfördes av Konstuniversitetets unga orkester. Kulturfonden bidrar med finansiering till projektet.

YLE - 06 nov 14 kl. 21:13

"Allt verkar ganska panikartat"

Läget inom den finlandssvenska förlagsvärlden verkar panikartad, säger litteraturvetaren Trygve Söderling. I Obs debatt mötte han vd:n för Schildts & Söderströms Mari Koli, författaren Peter Mickwitz och riksdagsman Stefan Wallin (SFP) som är styrelseordförande för Svenska kulturfonden. - Det är klart att man tänker att någon måste gå när bokslutet går på minus och det rör sig om stora summor.

YLE - 16 sep 17 kl. 13:44

Portin med och löpte hem guldet i FM-stafetten

Fredric Portin löpte tredjesträckan då Paimion Rasti vann FM-stafetten i Esbo på lördag. Portin stod för stabil orientering i Esboterrängen. Han klockades för etapptiden 53.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:51

Obama stöder Macron i presidentvalet

SvD - 04 maj 17 kl. 15:36

Kaffekrig pressar Dunkin’ Donuts

Ett priskrig på kaffe har brutit ut mellan ett antal snabbmatskedjor i USA. Senaste konsekvensen av det är ett pressat kvartalsresultat från Dunkin' Brands, skriver Financial Times nätupplaga..

SvD - 04 maj 17 kl. 14:17

Oljepriset pressas

SvD - 04 maj 17 kl. 14:02

Fiskforskning friades först från fusk

Trots att forskningen var full av fusk friades forskarna av Uppsala universitet. "Anmärkningsvärt", tycker expertgrupp. Fallet belyser svenska lärosätens uppenbara svårigheter att hantera forskningsfusk..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:43

Ökänd krigsherre tillbaka i Kabul

Den ökände krigsherren Gulbuddin Hekmatyar, även känd som "slaktaren av Kabul", har återvänt till den afghanska huvudstaden efter 20 års frånvaro..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:42

Linköping värvar "Monstret"

Efter åtta säsonger i NHL och AHL flyttar ishockeymålvakten Jonas "Monstret" Gustavsson hem till Sverige. Gustavsson, som vann SM-guld med Färjestad 2009 och därefter bland annat spelat 179 NHL-matcher, har skrivit på ett treårskontrakt med Linköping..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:44

Vården kan lära av hemmafödslar

Långsamma förlossningar, som i hemmet, ger kvinnan färre skador. Det är känt, och nu visar en studie från Sahlgrenska akademin att sjukhusen kan lära mer än man trott av detta..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.