SvD > Nyheter

Thursday, 02 April, 13:51

SvD - 15 okt 11 kl. 20:24

?Osund konkurrens slår ut ärliga åkerier?Branschen och facket: Politikerna bör agera mot lönedumpningen..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Osund, konkurrensslår ut , ärliga, åkerier
Trelleborgs Allehanda - 07 apr 13 kl. 11:30

Ingen osund konkurrens i Parken

Parkens konferensverksamhet innebär inte osund konkurrens. Det slår Trelleborgs kommun fast efter att frågan väckts av kulturnämnden.
Kommunens olika nämnder har granskat den egna verksamheten för att se om det fanns någon osund verksamhet, där kommunen på ett felaktigt sätt konkurrerade med privata företag.

Skånskan - 06 feb 20 kl. 16:30

Oro att friskola ska ge osund konkurrens

STAFFANSTORP Socialdemokraterna i Staffanstorp är oroliga för osund konkurrens när Internationella Engelska skolan inom en nära framtid ska etablera sig i kommunen.Debatten i exempelvis Trelleborg har handlat om hyresrabatter till Internationella Engelska skolan, IES, och nu vill S veta om det blir så i Staffanstorp.
– Innebär etableringen av IES skol- och förskoleverksamhet i Staffanstorp att vi kommer att ge hyresrabatt så som skolan förhandlat sig till i andra kommuner?

SmålandsPosten - 06 aug 13 kl. 06:39

En osund konkurrens?ger problem för småföretagare

?Den offentliga sektorn i Sverige är företagsam. Det borde den inte vara.

Trelleborgs Allehanda - 26 sep 13 kl. 11:30

Osund konkurrens ger ekonomiska svårigheter för seriösa företag

Trelleborgs kommun bedriver, genom det helägda bolaget Trelleborgs Hamn AB, osund konkurrens.
Restaurang Horizont har gått dåligt en längre tid och när bolaget nu har försatts i konkurs uppgår skulderna till nästan två miljoner. Hälften består av obetalda hyror till Trelleborgs Hamn AB.

SmålandsPosten - 06 aug 13 kl. 06:39

En osund konkurrens ger problem för småföretagare

Det är svårt för små företag att konkurrera med aktörer som har skattemedel i ryggen och i praktiken inte kan gå i konkurs, skriver Thomas Mattsson, regionchef Företagarna. Den offentliga sektorn i Sverige är företagsam. Det borde den inte vara.

YLE - 23 jun 17 kl. 04:59

Skapar vårdreformen osund konkurrens bland unga läkare?

Hur kommer arbetsmarknaden att se ut efter vårdreformen för unga medicine studerande? Vem är arbetsgivaren - den offentliga sektorn eller privata vårdbolag? Hur går det med kollegialiteten inom läkarkåren när utbudet på läkare har ökat en längre tid?

GöteborgsPosten - 12 feb 19 kl. 13:36

Osund konkurrens drabbar fler företag

Allt fler företag i Sverige upplever att de utsätts för konkurrens från företag som skattefuskar. Det visar undersökningar som gjorts av Skatteverket, som nu ökar sina insatser mot osund konkurrens – och vad de kallar den så kallade "gråa marknaden"..

DI - 12 feb 19 kl. 13:43

Osund konkurrens drabbar fler företag – utsätts för skattefusk

Allt fler företag i Sverige upplever att de utsätts för konkurrens från företag som skattefuskar. Det visar undersökningar som gjorts av Skatteverket, som nu ökar sina insatser mot osund konkurrens – och vad de kallar den så kallade "gråa marknaden"..

GöteborgsPosten - 12 feb 19 kl. 13:36

Osund konkurrens drabbar fler företag

Allt fler företag i Sverige upplever att de utsätts för konkurrens från företag som skattefuskar. Det visar undersökningar som gjorts av Skatteverket, som nu ökar sina insatser mot osund konkurrens – och vad de kallar den så kallade "gråa marknaden"..

Skånskan - 30 dec 19 kl. 20:25

S reagerar mot osund konkurrens

STAFFANSTORP Socialdemokraterna i Staffanstorp befarar att fristående förskolor och skolor kan medföra nackdelar som ökade kostnader och nedskärningar i befintliga kommunala verksamheter.– Alla våra skolor ska vara bra skolor och resurser ska styras till likvärdighet och kvalitet, menar S som inte deltog i beslutet i utbildningsnämnden den 9 december då genomförandeplanerna skulle klubbas. Dessa bygger enligt S på Moderaternas och Sverigedemokraternas mål och dessa står S inte bakom.

Västerbottens Folkblad - 18 mar 14 kl. 23:00

Stoppa osund konkurrens

Det finns en osund konkurrens i åkerinäringen som slår ut företag som följer reglerna, skriver företrädare för Sveriges Åkeriföretag och Företagarna. Många åkeriföretag tvingas lägga ner eller gå i konkurs. Det är inte den sunda konkurrensen som orsakar detta utan det är de oseriösa företagen som härjar i Sverige som orsakar detta i tillsammans med […].

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:51

Obama stöder Macron i presidentvalet

SvD - 04 maj 17 kl. 15:36

Kaffekrig pressar Dunkin’ Donuts

Ett priskrig på kaffe har brutit ut mellan ett antal snabbmatskedjor i USA. Senaste konsekvensen av det är ett pressat kvartalsresultat från Dunkin' Brands, skriver Financial Times nätupplaga..

SvD - 04 maj 17 kl. 14:17

Oljepriset pressas

SvD - 04 maj 17 kl. 14:02

Fiskforskning friades först från fusk

Trots att forskningen var full av fusk friades forskarna av Uppsala universitet. "Anmärkningsvärt", tycker expertgrupp. Fallet belyser svenska lärosätens uppenbara svårigheter att hantera forskningsfusk..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:43

Ökänd krigsherre tillbaka i Kabul

Den ökände krigsherren Gulbuddin Hekmatyar, även känd som "slaktaren av Kabul", har återvänt till den afghanska huvudstaden efter 20 års frånvaro..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:42

Linköping värvar "Monstret"

Efter åtta säsonger i NHL och AHL flyttar ishockeymålvakten Jonas "Monstret" Gustavsson hem till Sverige. Gustavsson, som vann SM-guld med Färjestad 2009 och därefter bland annat spelat 179 NHL-matcher, har skrivit på ett treårskontrakt med Linköping..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:44

Vården kan lära av hemmafödslar

Långsamma förlossningar, som i hemmet, ger kvinnan färre skador. Det är känt, och nu visar en studie från Sahlgrenska akademin att sjukhusen kan lära mer än man trott av detta..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.