Expressen > Nyheter

Wednesday, 08 April, 07:44

Expressen - 15 okt 11 kl. 19:45

Demonstrationer i Rom urartadeWall Street-protesterna i Italien har frvandlats till rena upploppen. Demonstranter har satt eld p en sidobyggnad till det italienska frsvarsdepartementet i Rom. Samtidigt fr demonstranterna ovntat std frn centralbankschefen Mario Draghi. -De r frbannade p finansvrlden. Jag frstr dem, sger den 64-rige ekonomen..
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Demonstrationeri , Rom, urartade
Expressen - 15 okt 11 kl. 21:31

Demonstrationerna i Rom urartade

Wall Street-protesterna i Italien har förvandlats till rena upploppen. Demonstranter har satt eld på en sidobyggnad till det italienska försvarsdepartementet i Rom. Samtidigt får demonstranterna oväntat stöd från centralbankschefen Mario Draghi.

Nyheter 24 - 15 okt 11 kl. 18:46

Upplopp under Wall Street-demonstrationer i Rom


I dag hölls "Occupy Wall Street"-demonstrationer över hela världen. I Rom urartade dock demonstrationerna och flera bilar sattes i brand och skyltfönster krossades. I dag var det Occupy Wall Street-rörelsens officiella demonstrationsdag.

SVT - 15 okt 11 kl. 21:17

Våldsamma demonstrationer i Rom

I 70 länder och flera hundra städer har det idag hållits demonstrationer mot giriga banker och en kapitalism som gynnar få. Särskilt våldsamma blev dom så kallade Wall-street protesterna i Rom i Italien, där bland annat en regeringsbyggnad stacks i brand.

SR - 25 okt 14 kl. 13:44

Stora demonstrationer i Rom

I Italien sker i dag stora demonstrationer i Rom mot föreslagna ändringar i arbetsrätten. Enligt italienska medier väntades minst 150 000 deltagare..

Expressen - 12 feb 12 kl. 18:07

Demonstrationer urartade i Aten

Söndagens demonstrationer i Grekland har urartat. Demonstranter kastar brandbomber mot polisen, som svarar med att skjuta tårgas på demonstranterna..

SVT - 21 jul 15 kl. 10:38

Våldsamma demonstrationer efter terrordåd

I Istanbul och Ankara, Turkiet, blev natten våldsam då demonstranter drabbade samman med polis när demonstrationer till stöd för de drabbade i bombdådet i Suruc i går urartade..

SR - 29 apr 16 kl. 02:02

Demonstrationer sätter press på franska regeringen

I ett 40-tal städer i Frankrike hölls det i går demonstrationer mot nya arbetslagar. Över 120 människor greps när protesterna urartade med våld, bland annat i Paris och Marseille. Men de som protesterar fredligt är fast beslutsamma om att fortsätta..

SVT - 16 dec 18 kl. 22:08

Våldsamma demonstrationer mot migrationsavtal i Bryssel

Demonstrationer urartade i våld när över 5000 människor protesterade mot FN:s migrationsavtal i Bryssel under söndagkvällen. Polis använde vattenkanoner och tårgas för att stoppa sammandrabbningarna, enligt BBC..

DI - 15 okt 11 kl. 16:36

Oroliga Wall Street-protester i Rom

Tiotusentals har samlats i Rom som en del av de globala Wall Street-protesterna under lördagen. Vid demonstrationer i den italienska huvudstaden har fönster slagits sönder och bilar antänts uppger AFP.  .

Expressen - 15 okt 11 kl. 17:54

Byggnad i brand under demonstrationer i Rom

Demonstranter har stuckit en sidobyggnad till det italienska försvarsdepartementet i brand vid de pågående demonstrationerna i Rom, uppger AFP. Samtidigt fick demonstrationerna i Italien oväntat stöd - från Mario Draghi, som väntas bli nästa chef för den Europeiska centralbanken (ECB). - De är förbannade på finansvärlden.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Förundersökningen tas upp igen mot Ystadföräldrarna

I flera år hölls ett antal syskon isolerade på idyllen i Österlen, utan att gå i svensk skola och med lite kontakt med omvärlden. En förundersökning mot föräldrarna har tidigare lagts ner, men nu har åklagarmyndighetens utvecklingscentrum beslutat att den ska återupptas.– Jag kunde dra slutsatsen att det finns anledning att anta att barnen i Ystad har blivit utsatta för någon form av brott, säger åklagare Eva-Marie Persson..

Expressen - 45 minuter sedan

Sjukhuspersonal smittade – flera hade inget symptom

Personal på Linköpings universitetssjukhus var sjuka i covid-19, helt ovetandes.Smittan upptäcktes när samliga i personalen på avdelningen testades, och till synes friska personer fick positiva svar.– Det var mellan fem och tio som inte hade symtom eller endast lättare symtom, säger Britt Åkerlind, smittskyddsläkare i Östergötland, till  Sveriges Radio..

Expressen - 1 timme sedan

Sonja, 95, smittad på äldreboendet

95-åriga Sonja Dahlkvist har smittats med coronaviruset på ett äldreboende i Kristianstad.På samma äldreboende har två personer dött och ytterligare flera personer är smittade.– Det känns fruktansvärt, säger Sonja.

Expressen - 1 timme sedan

Joe Biden väntas vinna – men arg på att valet hölls

WASHINGTON DC. Vallokalerna i Wisconsin stängde under natten efter tisdagens primärval. Joe Biden väntas vinna delstaten över Bernie Sanders – men sa i natt att det var fel att tvinga väljare till vallokaler under den pågående hälsokrisen.

Expressen - 2 timmar sedan

IVA-chef i Göteborg avgår – efter konflikt om corona

En avdelningschef inom intensivvården på Östra sjukhuset i Göteborg avgår på grund av konflikt med sjukhusets ledning om hur man hanterar coronakrisen, skriver Göteborgs-Posten. .

Expressen - 2 timmar sedan

Victoria arbetar hemifrån – mitt under coronakrisen

Trots coronakrisen – kronprinsessan Victorias arbete fortsätter. Men kanske inte som vanligt.Nya bilder visar hur hon arbetar från Slottet i Haga via länk – och med en hund som sällskap.

Expressen - 2 timmar sedan

Legendariska sångaren John Prine död i corona

Den legendariska sångaren och låtskrivaren John Prine har dött i coronaviruset.Prine togs in på sjukhus för drygt en vecka sedan och hade vårdats på intensiven sedan förra helgen. John Prine blev 73 år gammal..

Expressen - 3 timmar sedan

Forskarnas teorier: Då är du immun mot covid-19

Många svenskar kan vara immuna mot det nya coronaviruset vid det här laget. Kruxet är bara att ingen vet hur lång tid man är immun. – Det är jättesvårt att sia om, säger professor Ali Mirazimi.

Expressen - 6 timmar sedan

Strandsatta svenskar flygs hem från Peru

Många av de strandsatta svenskarna i Peru ska få komma hem. Det meddelar UD i sin tjänst Resklar.– En assisterad utresa med ett svenskt plan planeras avgå från Lima till Stockholm i dag, sa Julia Eriksson Pogorzelska, presskommunikatör på UD, till SVT på tisdagskvällen..

Expressen - 7 timmar sedan

Trumps angrepp mot WHO: ”Har gjort fel hela tiden”

USA har flest bekräftade fall i hela världen. Då attackerar presidenten Donald Trump WHO – och stryper det ekonomiska stödet till världshälsoorganisationen. – De kunde ha berättat flera månader tidigare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.