SvD > Nyheter

Wednesday, 08 April, 00:08

SvD - 15 okt 11 kl. 18:57

FP säger nej till drogtest i skolanBeslutet på landsmötet ett nederlag för partistyrelsen..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FP säger nejtill , drogtesti , skolan
DI - 03 jun 18 kl. 18:10

Debatt: Nej, Engelska Skolan har inte betygsinflation

DEBATT. Internationella Engelska Skolan har lägst betygsinflation om man tittar på Skolverketss siffror. De senaste påståendena i debatten stämmer därmed inte.

Nyheter 24 - 15 apr 11 kl. 16:17

Sju skolelever fastnade i drogtest


På fredagen genomfördes drogtester bland skolelever i Kungsbacka. Sju ungdomar på Elof Lindälvs gymnasium är nu misstänkta för narkotikabrott. KUNGSBACKA.

Sydöstran - 28 jun 16 kl. 06:00

Nej till drogtest får kritik

Att inte drogtesta när en anställd misstänks vara påverkad medför stora risker. Det menar Patrik Fallberg, advokat specialiserad på arbetsrättsliga frågor. – Jag skulle inte våga undvika ett drogtest.

YA - 15 okt 16 kl. 03:00

Gymnasieelev avstängd efter drogtest

En elev på Ystads gymnasium stängdes av från skolan efter att ha testats positivt i ett drogtest. Eleven är nu tillbaka i undervisningen..

Dagen - 04 mar 12 kl. 10:44

Skolan har rätt att gå emot föräldrars vilja

Skolan har rätt att gå emot föräldrarnas vilja när det gäller behov av stöd som elever kan ha. Det gäller också om föräldrarna bestämt säger nej och inte ens skickar barnen till skolan.

Det är Skolväsendets överklagandenämnd som slår fast det i två beslut.

PI - 21 apr 11 kl. 00:44

Riksdagsislamisten Waberi fick nej till ny islamisk friskola

AVSLAG Inför läsåret 2012-2013 har elva friskolor skickat in ansökningar till Skolinspektionen om att få bedriva verksamheter i Eskilstuna. En av dem var ”Islamiska Föreningen i Södermanland”, som ville starta Eskilstunas första muslimska friskola. Ansvarig för ansökan var islamisten Abdirizak Waberi, riksdagsledamot för Moderaterna och f d rektor för den anmälda muslimska Römosseskolan i Gårdsten i Göteborg.

Barometern - 11 feb 14 kl. 06:39

Gör skolan statlig igen

Skolan. Gör om, gör rätt. Folkpartiet fortsätter att driva kravet att skolan i Sverige åter ska förstatligas.

BT - 15 maj 13 kl. 12:45

Vad krävs för att satsa på skolan?

Skall Borås ha en kunskapsskola måste vi ha duktiga lärare. Vi i Folkpartiet är beredda att satsa på skolan och våra lärare, men de rödgröna visar gång på gång att de inte vill. Jag förstår att lärare i Borås är förtvivlade.

Expressen - 09 okt 18 kl. 06:15

Drogtester i skolan är en riktigt dålig idé

Kring droger finns oerhört mycket känslor, tyck och moral – och på tok för lite evidens och fakta. Därför uppmanar jag min 14-åring att vägra drogtest i skolan, skriver L-politikern Christina Örnebjär..

BT - 02 sep 13 kl. 10:55

Nej till Erlaskolan i Borås

Skolinspektionen säger nu nej till att låta Erlaskolan starta i Borås. Företaget anses inte ha förutsättningar för att kunna bedriva en grundskola för 500 elever i alla årskurser. Tidigare fick skolan grönt ljus för att starta, trots kraftiga protester från Borås kommun.

Skånskan - 07 dec 18 kl. 08:00

V: Engelska skolan kan stoppas

Sjöbo På fullmäktiges sammanträde på onsdagskvällen påstod Lucas Lennartsson (V) att det numera finns en majoritet som vill stoppa Engelska skolan.
– Det finns en splittring även inom alliansen, säger han dagen efter till Skånskan.Engelska skolan, som bland annat finns i Lund, vill öppna en skola på Sjöbo väst.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:51

Obama stöder Macron i presidentvalet

SvD - 04 maj 17 kl. 15:36

Kaffekrig pressar Dunkin’ Donuts

Ett priskrig på kaffe har brutit ut mellan ett antal snabbmatskedjor i USA. Senaste konsekvensen av det är ett pressat kvartalsresultat från Dunkin' Brands, skriver Financial Times nätupplaga..

SvD - 04 maj 17 kl. 14:17

Oljepriset pressas

SvD - 04 maj 17 kl. 14:02

Fiskforskning friades först från fusk

Trots att forskningen var full av fusk friades forskarna av Uppsala universitet. "Anmärkningsvärt", tycker expertgrupp. Fallet belyser svenska lärosätens uppenbara svårigheter att hantera forskningsfusk..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:43

Ökänd krigsherre tillbaka i Kabul

Den ökände krigsherren Gulbuddin Hekmatyar, även känd som "slaktaren av Kabul", har återvänt till den afghanska huvudstaden efter 20 års frånvaro..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:42

Linköping värvar "Monstret"

Efter åtta säsonger i NHL och AHL flyttar ishockeymålvakten Jonas "Monstret" Gustavsson hem till Sverige. Gustavsson, som vann SM-guld med Färjestad 2009 och därefter bland annat spelat 179 NHL-matcher, har skrivit på ett treårskontrakt med Linköping..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:44

Vården kan lära av hemmafödslar

Långsamma förlossningar, som i hemmet, ger kvinnan färre skador. Det är känt, och nu visar en studie från Sahlgrenska akademin att sjukhusen kan lära mer än man trott av detta..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.