SVT > Videos

Monday, 06 April, 12:26

SVT - 15 okt 11 kl. 18:43

Protesterna blev globala
Läs mer på SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Protesternablev , globala
GöteborgsPosten - 15 maj 18 kl. 14:49

Vad handlar protesterna i Gaza om?

På en enda dag dödades närmare 60 palestinier när israelisk militär under måndagen svarade på protester längs med gränsen mellan Gaza och Israel. Mellanösternkännaren och professorn Isabell Schierenbeck, vid institutionen för Globala studier vid Göteborgs universitet, svarar på frågor kring protesterna som ägde rum samma dag som USA flyttade sin ambassad till Jerusalem..

Dagen - 26 okt 11 kl. 03:00

Den globala o-ekonomin

På ett internationellt möte nyligen summerade min kollega Stewart Wallis från New Economics Institute på ett slagkraftigt sätt problemen med dagens globala ekonomi: Den är inte rättvis, inte hållbar, inte stabil och den gör människor olycklig. Man kan tala om en "o-ekonomi".Sedan rörelsen "Occupy Wall Street" tog fart har det talats mer om orättvisa än på mycket länge.

Helsingborgs Dagblad - 15 maj 18 kl. 14:49

Vad handlar protesterna i Gaza om?

På en enda dag dödades närmare 60 palestinier när israelisk militär under måndagen svarade på protester längs med gränsen mellan Gaza och Israel. Mellanösternkännaren och professorn Isabell Schierenbeck, vid institutionen för Globala studier vid Götebor.

Cornucopia - 16 jun 19 kl. 13:06

Globala CO2-utsläpp ökade med fjorton Sverige 2018 - Kina ökade med fyra Sverige

De globala CO2-utsläppen från fossila bränslen ökade med fjorton Sverige under 2018. Enbart Kinas ökning stod för fyra gånger Sveriges totala CO2-utsläpp.
Globala CO2-utsläpp (miljoner ton CO2).

Nyheter 24 - 14 feb 11 kl. 14:20

Protesterna i Iran sprider sig över landet


Regimen försöker nu slå ner de planerade protesterna i Iran. Oppositionsledaren Mir Hossein Mousavi sitter i husarrest. Säkerhetsstyrkor cirkulerar i huvudstaden.

Skånskan - 01 nov 19 kl. 12:46

De massiva protesterna fortsätter

Utrikes De folkliga upproren mot regimen i Chile fortsätter att sarga landet.
På torsdagen intogs huvudstaden Santiago av tusentals demonstranter iklädda Halloween-dräkter.
Protesterna förväntas fortsätta i november.

Cornucopia - 02 aug 14 kl. 15:09

Globala CO2-utsläpp ökade med tolv Sverige år 2013

Glädjande nyheter för alla svenskar som kämpar hårt och tar stora kostnader för att minska sina CO2-utsläpp. De globala CO2-utsläppen ökade med 2.1% under 2013, eller ganska exakt tolv Sverige.

Ekonomistas - 29 apr 16 kl. 05:40

Vad har egentligen hänt med globala inkomstskillnader?

Fokus i diskussioner om inkomstfördelning brukar vara på vad som hänt inom enskilda länder. I denna bemärkelse kan det knappast ha undgått någon att inkomstskillnaderna de senaste decennierna ökat i de flesta OECD länder. Många har dock poängterat att det parallellt med denna utveckling faktiskt är så att inkomstskillnaderna globalt sett har minskat, medan andra har menat att även globala skillnader har ökat (se tidigare kommentarer om detta här och här).

Cornucopia - 20 jul 18 kl. 12:06

Globala fossila CO2-utsläpp ökade med nio Sverige under 2017

De globala ökningarna av fossilbaserade CO2-utsläpp tog fart under 2017. Ökningen motsvarar nio Sverige och om Sverige så går tillbaka till stenåldern kommer den globala uppvärmningen bara skjutas upp en månad. Fast utsläppen ökar ju inte bara ett enda år, så effekten skulle bli ännu mindre om stenåldersdrömsamhället uppfylldes.

Dagen - 11 nov 11 kl. 03:00

Globala veckan - i en kyrka nära dig

Kyrkan är världens största aktör när det handlar om migrationsfrågor. Det budskapet förde Caritas-medarbetaren George Joseph fram på ett seminarium inför Kyrkornas globala vecka. I helgen drar det igång, med evenemang runtom i Sverige.

Supermiljöbloggen - 18 jun 16 kl. 10:21

”Samarbete är avgörande för att lyckas med de globala utmaningarna”

Nina Ekelund, programdirektör i Hagainitiativet, om FN:s globala mål för hållbar utveckling, och vad man själv kan göra för att bidra till att målen ska kunna nås.  Världens länder enades förra året under FN:s flagg om 17 globala mål för hållbar utveckling. Sammanlagt finns 169 olika delmål, och siktet är inställt på att nå dem senast år 2030.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.