SvD > Utrikes

Monday, 30 March, 07:18

SvD - 15 okt 11 kl. 17:50

Protester över hela världenROM: De maskerade demonstranterna kastade sten och tomflaskor mot kravallpolisen..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
ROM

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Protesteröver hela världen
Dagen - 26 maj 11 kl. 03:00

Därför är det tuffare för andra vågens protester

Den korta arabiska våren följs av en lång het sommar. Efter snabba omvälvningar i Tunisien och Egypten pågår nu utdragna inbördeskrig i en rad länder. Hittills klarar sig monarkierna i arabvärlden bäst - kungarna har en mycket starkare religiös förankring hos folken än de "valda" härskarna.

Sydsvenskan - 27 jan 12 kl. 06:30

Protester möts med kravallpolis

Flera tibetaner har skjutits av kinesisk polis i de värsta oroligheterna sedan 2008. Internet- och telefonförbindelser till länet Ganzi i västra Sichuanprovinsen är brutna.
PEKING.

Dagen - 10 feb 11 kl. 03:00

Protester på Västbanken tystas av säkerhetspolis

Den palestinska myndigheten använder hot och våld - i likhet med de metoder som används i Kairo - för att slå ned demonstrationer på Västbanken till stöd för protesterna i Egypten och Tunisien.

Palestiniernas president Mahmoud Abbas och hans styrande parti Fatah är väl medvetna om deras svaga grepp om makten. Palestinierna tycks dock ännu inte redo för protester liknande de i Egypten och Tunisien.

BT - 14 sep 12 kl. 17:42

Våldsamma protester mot nidfilm

Attackerna mot amerikanska och västliga ambassader tilltar i styrka och omfattning.
Muslimska böneledare manade till lugna protester men på flera håll sattes ambassader i brand eller stormades.
Folkmassor med tusentals människor samlades till våldsamma protester i bland annat Egypten, Libanon, Malaysia, Pakistan och Tunisien.

Sydsvenskan - 21 jan 15 kl. 12:36

Många döda i protester i Kinshasa

Över 40 personer har dödats i protester i Kongo-Kinshasas huvudstad Kinshasa, enligt människorättsfederationen FIDH. Staden har i flera dagar skakats av protester över ett lagförslag som skulle göra det möjligt för president Joseph Kabila att stanna vid makten.De flesta dödades när de deltog i politiska protester, enligt FIDH:s generalsekreterare Paul Nsapu.

Supermiljöbloggen - 14 nov 18 kl. 12:04

Efter protester: Kina behåller förbudet mot noshörningshorn och tigerben

Kina meddelade för två veckor sedan att de snart kommer tillåta traditionell medicin med noshörningshorn och tigerben, något som varit förbjudet sedan 25 år. Efter skarpa protester runt om i världen har den stora nationen nu skjutit upp planerna tills vidare. Efter protester från miljöorganisationer världen över meddelade den kinesiska regeringen i måndags att man bordlagt den lagstiftning som skulle tillåta tigerben och noshörningshorn i så kallad traditionell medicin.

BT - 17 jan 15 kl. 10:57

Fler protester mot Muhammedkarikatyr

Polis i Niger använder i dag omigen tårgas mot demonstranter, då nya protester mot satirtidningen Charlie Hebdos senaste profetteckning brutit ut. Minst 1 000 demonstranter ska ha samlats vid den stora moskén i huvudstaden Niamey. Vissa av dem kastar sten mot polisen, enligt AFP:s reporter på plats.

Cornucopia - 26 maj 15 kl. 07:26

Var är vänsterns och kulturarbetarnas protester mot den ryska kärnvapenövningen?

Samtidigt som Arctic Challenge startat drog Ryssland igår igång en övning av bland annat sitt strategiska bombflyg, som man ska skjuta normalt kärnvapenbärande kryssningsrobotar. Övningen är mer än dubbelt så stor som Arctic Challenge, men inga protester hörs från vänstern och kulturarbetarna.

Om den återkommande EU/EES- och NATO-övningen Arctic Challenge skriver svenska Försvarsmakten:"I år deltar cirka 115 flygplan inklusive tankerflygplan och ledningsflygplan från nio olika länder.

Cornucopia - 30 dec 17 kl. 21:29

Protester mot regimen i Iran - tyst i svensk media

Eskalerande protester pågår mot regimen i Iran, en kvinnoförtryckande teokratisk regim som Sveriges "feministiska regering" krälat i stoftet för. Ursprungligen ska protesterna, som började i förrgår handlat om missnöje med den ekonomiska situationen i landet, men har nu eskalerat till protester mot regimen. Tre personer ska än så länge dödats av regimens trupper.

Nyheter 24 - 26 jan 11 kl. 11:15

Egyptiska protester förbjuds


Egypten i spänd väntan efter häftiga protester mot regimen under tisdagen och natten mot onsdagen. KAIRO. Natten mot onsdagen fortsatte protesterna mot den egyptiska regeringen runtom i Egypten efter den Vredens dag som utlysts under tisdagen.

Politikerbloggen - 11 feb 11 kl. 19:15

REINFELDT ? Folkets protester för frihet har gett resultat

REINFELDT OM EGYPTEN. Statsminister Fredrik Reinfeldt välkomnar att Mubarak avgått som president för Egypten. - Folkets protester för öppenhet, frihet och demokrati i Egypten har gett resultat, säger Reinfeldt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.