Alliansfritt Sverige > Opinion

Friday, 03 April, 01:13

Alliansfritt Sverige - 15 okt 11 kl. 18:30

FP i Stokholm sviker studenternaSNLT. P DN Stockholmsdebatt kan man lsa om hur folkpartisten Anna Starbrink i Stockholms lns landsting gjort allt hon kunnat fr att stta stopp fr att stockholmsstudenternas regionala samarbetsorganisation, SSCO, ska f ekonomiskt std.

Historien r ganska chockerande. SSCO har tidigare inkommit med en anskan om std fr sin verksamhet - std som de varit berttigade genom de regler som d gllde. Men efter att anskan inkommit har den ansvariga politikern - Anna Starbrink (FP) - gjort allt fr att stnga SSCO ute frn stdet. Det mrkliga med situationen r att FP inte var ppna fr ngra som helst kompromisser - trots att SSCO:s hela existens hotas och att de inte lngre kan lita p krobligatoriet (ett obligatorium hennes eget parti var med och avskaffade):

Vi tog i ett tidigt skede kontakt med de ansvariga politikerna i landstinget, frmst landstingsrdet Anna Starbrink (FP). Frn frsta dagen har SSCO, i sin dialog med landstinget, varit tydliga med att man inte vill g in som bidragstagare p andra organisationers bekostnad. Vi har i stllet freslagit alternativa lsningar p vr ekonomiska situation. Exempelvis har vi tittat p olika typer av trappstegsmodeller som gr att vi, med mnga medlemmar, inte fr ett orimligt stort std jmfrt med organisationer med frre medlemmar. Vi har ven freslagit en helt separat bidragspott mnad fr regionala studentorganisationer. Vidare har vi sagt att det vore rimligt att utka hela potten, s att ingen ungdomsorganisation fr mindre std n vad den fr i dag.

Till vr frvning har majoriteten i kulturnmnden inte varit ppen fr kompromisser. Starbrink har frn frsta brjan varit tydlig med att hon inte ville ge studentrrelsen ekonomiskt std, trots krobligatoriets avskaffande. De ansvariga politikerna har provat flera metoder fr att ndra p reglerna s att vi inte lngre kunde passa in under kriterierna fr att f ekonomiskt std. Genom en ndring av procentantalet fr medlemmarna i ldersspannet 6?25 r lyckades det till slut.

Det blir nnu mrkligare nr man lser Anna Starbrinks svar p sin blogg. Dr lyfter hon fram att stdet r riktat till organisationer med en majoritet barn och unga.

Att SSCO redan har en majoritet av unga som medlemmar har d inte med saken att gra, eller vad? FP och Anna Starbrinks ml tycks snarare vara att radera ut vissa organisationer helt enkelt.

Ls ven Melinen hr och hr.
Läs mer på Alliansfritt Sverige Bilden delad av Alliansfritt Sverige via deras RSS-flöde och visas på deras server.

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FP i Stokholm, sviker, studenterna
Newsmill - 28 jan 13 kl. 14:54

Alliansen sviker studenterna

http://www.newsmill.se/trackback/48900Idag släppte SSCO en bostadsrapport som återigen befäster bilden av att Alliansen inte klarar av att leverera bostäder till studenterna ?

Nyteknik - 22 aug 13 kl. 11:57

Företagen sviker ?Språnget?

Företag skriker efter ingenjörer. Men själva tar de inte sitt ansvar för studenterna. I höst erbjuds bara 300 av planerade 2 600 platser för ?

Skånskan - 20 aug 19 kl. 16:46

Första studenterna på plats

lund Höstterminen närmar sig och på tisdagen var det dags för Arrival Day.
200 studenter arbetade ideellt som faddrar för att hjälpa och välkomna de nya studenterna.Arrival Day är den dag då de internationella studenterna anländer och välkomnas till Lunds universitet och på tisdagen anlände omkring 2000 studenter från 96 olika länder.

SmålandsPosten - 03 maj 14 kl. 09:23

Gör Växjö grönt även för studenterna

Växjö sägs vara Europas grönaste stad, men för de tusentals nya studenter som kommer till Linnéuniversitetet i höst kommer verkligheten snarare vara röd. ?Studenterna blir inte färre och student­bostäderna blir inte fler.

SmålandsPosten - 05 jun 14 kl. 13:38

Sista studenterna firades av vid Alvesta gymnasium

Kanske var det lite blandade känslor, i alla fall bland lärare och skolpersonal, när de sista studenterna släpptes ut i torsdags. Men studenterna var precis lika glada och uppsluppna som studenter brukar vara. Årets 22 studenter var de sista studenterna som lämnade Alvesta gymnasium och Allbo lärcenter.

SmålandsPosten - 24 okt 14 kl. 10:01

?Budgeten ett svek mot studenterna?

Studentkåren vid Linnéuniversitetet tycker att regeringens budget är ett svek mot studenterna. Kritiken riktar sig emot att löftet om en miljard kronor i byggbonus för studentbostäder blev 20 miljoner. Linnéstudenterna är starkt kritiska till den statsbudget som Socialdemokraterna och Miljöpartiet presenterade på torsdagen.

YLE - 04 jun 16 kl. 12:57

Sol över de österbottniska studenterna

Jakobstads gymnasium får representera de österbottniska studenterna på examensdagen i år. I år fick 78 studerande från Jakobstads gymnasium sin vita mössa, ytterligare 10 studerande avlade kombiexamen. Läraren Peter Åhman vid Jakobstads gymnasium lyfte i sitt tal till studenterna fram Frank Sinatra och hans bravurnummer, " I did it my way".

BT - 13 feb 12 kl. 08:29

Ekonomisk dubbelnatur för studenterna

Det är lätt att bli förvirrad som högskolestudent i dag. Faktum: Bästa ekonomiska situationen sedan 90-talet. Faktum: Utbildningen blir dyrare och dyrare.

Sydsvenskan - 24 apr 13 kl. 06:30

När studenterna går ut ska jobbet redan vara fixat

Shin seikatsu ouen sale!?, fritt översatt ungefär ?Rea för att hjälpa dig med ditt nya liv!?

SmålandsPosten - 27 feb 14 kl. 20:44

Knappt hälften av studenterna är med i kåren

Linnéstudenterna har drygt 5200 medlemmar, en siffra som ordförande Jakob Allanson inte är nöjd med. Knappt fyra av tio studenter på Linnéuniversitetet är med i kåren. – Vi har budgeterat för 6800 medlemmar, vi har aviseringar ute nu och det brukar ge bra tillströmning.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.