DN > Utrikes

Friday, 10 April, 02:28

DN - 15 okt 11 kl. 17:48

Röda korset: Öppnare i NordkoreaÖppenheten mot utländska hjälporganisationer har ökat i Nordkorea. Det är svenska Röda Korsets intryck efter ett besök i landet. ?Vi fick röra oss väldigt fritt?, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Nordkorea, Röda Korsets, Ulrika Årehed Kågström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Röda, korset, Öppnarei , Nordkorea
DN - 18 maj 18 kl. 08:32

Fastighetsspekulanter tror på öppnare Nordkorea

Huspriserna stiger nu längs gränserna till Nordkorea, såväl i Kina som i Sydkorea. Investerare tycks hysa ett visst hopp om att det snart ska gå att tjäna pengar på ökad handel med den slutna diktaturen..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Nordkorea på väg att öppnas

Under senare tid har det kommit signaler på att det slutna landet Nordkorea kan komma att bli öppnare, uppger Ekot. Rykten gör gällande att det finns en ekonomisk reform, som går under namnet 28-juni-reformen.Flera vittnar också om att huvudstaden Pyongyang har genomgått en förändring.

BT - 29 dec 14 kl. 09:21

Vittnesmål från Nordkorea: ?Mycket praktiska hinder"

Övervakning, censur och byråkrati hör till vardagen i Nordkorea. Kari Isomaa från Borås tillbringade ett år i landet som högt uppsatt Röda korset-chef. – Det är ett vackert land, men det är svårt att arbeta där, säger han.

VBL - 02 aug 12 kl. 08:32

Röda korset hjälper Nordkorea

Röda korset har ökat sin hjälp till översvämningsoffren i Nordkorea. Närmare 120 människor har dött och en stor del av årets skörd är förstörd på grund av översvämningar, rapporterar statliga medier i Nordkorea..

Helsingborgs Dagblad - 03 okt 16 kl. 14:26

Svåra översvämningar i Nordkorea

Minst 600 000 människor har drabbats av svåra översvämningar i Nordkorea. Enligt Röda korset har 30 000 hem förstörts och organisationen säger att nödhjälp måste snabbt fram inför vintern. Internationella Röda korset samarbetar med Nordkoreas Röda kors.

DN - 06 sep 18 kl. 17:03

Röda korset: 70-tal döda vid översvämningar i Nordkorea

76 människor har omkommit och ett 70-tal saknas efter stora översvämningar i Nordkorea, skriver Röda korset i ett pressmeddelande. Dessutom ska tusentals har blivit hemlösa när bostäder förstörts i översvämningarna och jordskred..

Kristianstadsbladet - 04 jul 14 kl. 11:04

Sherlock Holmes medlade i Nordkorea


Den brittiska regeringen har visat den hyllade tv-serien "Sherlock" i Nordkorea i hopp om att skapa förändring i landet, skriver BBC. Det var 2012 som det brittiska utrikesdepartementet skickade en säsong av "Sherlock" till filmfestivalen i Pyongyang, enligt ett UD-dokument som publicerades nyligen. Syftet med projektet var att "uppmuntra Nordkorea till att vara öppnare mot omvärlden".

Helsingborgs Dagblad - 04 jul 14 kl. 11:07

Sherlock Holmes medlade i Nordkorea

Den brittiska regeringen har visat den hyllade tv-serien "Sherlock" i Nordkorea i hopp om att skapa förändring i landet, skriver BBC. Det var 2012 som det brittiska utrikesdepartementet skickade en säsong av "Sherlock" till filmfestivalen i Pyongyang, enligt ett UD-dokument som publicerades nyligen. Syftet med projektet var att "uppmuntra Nordkorea till att vara öppnare mot omvärlden"..

Västerbottens Folkblad - 04 jul 14 kl. 11:10

Sherlock Holmes medlade i Nordkorea

Den brittiska regeringen har visat den hyllade tv-serien ”Sherlock” i Nordkorea i hopp om att skapa förändring i landet, skriver BBC. Det var 2012 som det brittiska utrikesdepartementet skickade en säsong av ”Sherlock” till filmfestivalen i Pyongyang, enligt ett UD-dokument som publicerades nyligen. Syftet med projektet var att ”uppmuntra Nordkorea till att vara öppnare mot […].

Trelleborgs Allehanda - 04 jul 14 kl. 11:04

Sherlock Holmes medlade i Nordkorea


Den brittiska regeringen har visat den hyllade tv-serien "Sherlock" i Nordkorea i hopp om att skapa förändring i landet, skriver BBC. Det var 2012 som det brittiska utrikesdepartementet skickade en säsong av "Sherlock" till filmfestivalen i Pyongyang, enligt ett UD-dokument som publicerades nyligen. Syftet med projektet var att "uppmuntra Nordkorea till att vara öppnare mot omvärlden".

SvD - 04 jul 14 kl. 11:04

Sherlock Holmes medlade i Nordkorea

Den brittiska regeringen har visat den hyllade tv-serien ”Sherlock” i Nordkorea i hopp om att skapa förändring i landet, skriver BBC. Det var 2012 som det brittiska utrikesdepartementet skickade en säsong av ”Sherlock” till filmfestivalen i Pyongyang, enligt ett UD-dokument som publicerades nyligen. Syftet med projektet var att ”uppmuntra Nordkorea till att vara öppnare mot omvärlden”..

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Svårt knivskuren man dök upp på Södertälje sjukhus

En man har kommit till Södertälje sjukhus med allvarliga knivskador, rapporterar LT..

DN - 4 timmar sedan

Ryssland och Saudiarabien överens om oljepris

Opecländerna med Saudiarabien i spetsen har kommit överens Ryssland och andra oljeproducerande länder om att kraftigt minska produktionen….

DN - 5 timmar sedan

Basket-EM och OS-kval flyttas fram

Sveriges basketherrar har inlett EM-kvalet med en seger och en förlust. Men något EM 2021 blir det inte för svensk del oavsett hur man….

DN - 5 timmar sedan

Bättre bild av immuniteten om två veckor

Under torsdagen presenterades resultat av den undersökning Folkhälsomyndigheten gjort av smittspridningen i Stockholm..

DN - 7 timmar sedan

Stockholmare om påskresandet: ”Jag har faktiskt dåligt samvete”

Folkhälsomyndigheten har avrått frånresor i påsk, för att minska smittspridningen av covid-19..

DN - 7 timmar sedan

Ursprungsbefolkningar riskerar att drabbas hårt

Ursprungsbefolkningar runt om i världen riskerar nu också att drabbas hårt av coronapandemin..

DN - 7 timmar sedan

Man hittad svårt skadad i Hallonbergen – en gripen

En svårt skadad man har hittats i stadsdelen Hallonbergen i Sundbyberg. Han fördes till sjukhus med ambulans..

DN - 8 timmar sedan

Här fattas de svåraste besluten – Karolinskas stabsmöte inifrån

Var tionde anställd är sjukskriven, och lagren av skydd och läkemedel sinar. DN var med på Karolinska universitetssjukhusets stabsmöte, där….

DN - 10 timmar sedan

Nina Wormbs: Hur ska man ta del av musikhistoriens mest kända gestaltning av Kristi lidande?

Hur ska man ta del av musikhistoriens mest kända gestaltning av Kristi lidande om man inte vill använda Spotify?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.