Newsmill > Opinion

Friday, 03 April, 18:50

Newsmill - 11 okt 11 kl. 14:12

Etiken behöver inget religiöst förmyndarskaphttp://www.newsmill.se/trackback/40061Det finns en rad starka skäl för att etiken bör frikopplas från religionens grepp. En lång rad påbud i Bibeln och i sharialagar strider nämligen mot våra grundläggande moraluppfattningar, skriver Sven Georg Ericsson..
Läs mer på Newsmill
Läs mer om:
Bibeln, Sven Georg Ericsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Etikenbehöver , inget, religiöst, förmyndarskap
Dagens PS - 03 nov 16 kl. 11:02

Ericssonchefer har förmyndare

Dagens PS har tidigare skrivit om Ericssons massuppsägningar av anställda i Sverige och om Ericssons katastrofala kvartalsrapport efter en rad misslyckade företagsköp. Nu handlar det om strängt religiösa Saudiarabiens där det milt uttryckt är tufft för kvinnor att göra karriär, vilket TT uppmärksammar i ett reportage som bland annat publiceras av tidningen Metro. Nyhetsbyrån har träffat kvinnor som jobbar för den svenska telekomjätten Ericsson i Riyad.

Kristianstadsbladet - 21 sep 13 kl. 07:30

Adelsbo vill lagstifta om friköp för arrendebönder

Foto: Riksdagen
Christer Adelsbo (S), riksdagsman från Bromölla, vill lagstifta så att bönder ska kunna friköpa historiska arrenden. Han anser att det handlar om att avskaffa sista resterna av ett feodalt system.
?

Nerikes Allehanda - 13 feb 15 kl. 05:15

Ett klassiskt chicken race i EU

Ett klassiskt chicken race. På den ena sidan sitter den nya grekiska regeringen, under ledning av vänsterledaren Alexis Tsipras. Han har gått till val på att upphäva åtstramningarna i Grekland och göra slut på det förmyndarskap som EU-kommissionen, Europeiska centralbanken och Internationella valutafonden onekligen utövar i Grekland.

Skånskan - 01 feb 20 kl. 00:30

Lilla Britannien

När du läser det här har Storbritannien lämnat den Europeiska unionen. Eftersom EU:s regelverk och de olika fördragen skrevs utan tanke på att något medlemsland skulle vilja lämna EU är konsekvenserna svåranalyserade, vilket knappast skapar trygghet och välstånd för Europa. Våra respektive politiska system och ekonomier är så pass sammanflätade att även små förändringar kan få stora konsekvenser.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.