BT > Inrikes

Sunday, 29 March, 11:18

BT - 15 okt 11 kl. 17:06

Fällda efter CustodiakraschHovrätten fäller de två bröderna bakom finansbolaget Custodia. De döms till sex månaders fängelse för grovt bokföringsbrott.
En av männen säger till TT att domen kommer att överklagas.
I åtalet hävdade åklagaren att de redovisat kreditfordringar med för högt belopp i årsboksluten för 2004 och 2005.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Custodiakrasch, Custodia, TT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fälldaefter , Custodiakrasch
YLE - 01 apr 17 kl. 05:33

Egenanställda är de nya laglösa - vi listar fyra saker som kan gå fel i byråkratidjungeln

Ungefär 75 000 finländare jobbar som egenanställda, eller så kallade lättföretagare. Deras status på arbetsmarknaden är ändå oklar och ibland behandlas de som företagare, ibland som anställda. Det här kan leda till att de blir utan arbetslöshetsersättning eller inte får startpeng för företagare.

Cornucopia - 10 aug 14 kl. 17:58

10% fler statligt anställda när alliansen "skurit ner"

Medan staten inte klarar av att ordna mat och vatten till skogsbrandspersonalen, kan man konstatera att under alliansregimen har antalet statligt anställda fortsatt svälla. Sedan Göran Perssons socialistregims sista hela år 2005 har antalet statligt anställda ökat med 24 300 personer, varav 19 400 fast anställda, eller ca 10%. Till detta kommer det allt populärare mörkertalet av bemanningsföretag och konsulter, som t ex hanterar katastrofen lärarlegitimationen.

Ekonomistas - 13 dec 17 kl. 09:05

Amorteringskraven ökar välfärden för välbeställda och minskar välfärden för likviditetsbegränsade bostadsköpare

Amorteringskrav är bindande för likviditetsbegränsade nya bolånetagare och minskar dessa bolånetagares efterfrågan på bostäder. Den minskade totala efterfrågan på bostäder leder till lägre bostadspriser än annars. En välfärdsanalys med hjälp av konsumentöverskott visar att välfärden minskar för likviditetsbegränsade bostadsköpare och ökar för de välbeställda.

Kristianstadsbladet - 20 jun 14 kl. 07:00

Begränsning av timanställda kan bli verkningslös

Foto: Tom Wall
Seko jublar över att det lokala avtalet med Veolia innebär en begränsning av antalet tim- och deltidsanställda, men begränsningen riskerar att bli verkningslös.
När det nya avtalet skrevs under av både Seko och arbetsgivarorganisationen Almega var det många som jublade. Inte minst Sekos avdelning i Skåne som i sitt lokala avtal lyckats få med en begränsning av tim- och deltidsanställda.

Cornucopia - 04 mar 15 kl. 09:19

Fakta: Aldrig förr har så många varit fast anställda i Sverige som nu

Det bedrivs ifrån socialistiskt och fackligt håll en desinformationskampanj om att fasta jobb är på väg bort. Verkligheten (definition av verkligheten: SCB:s statistik) är istället att aldrig förr har så många varit fast anställda i Sverige som nu.
Under Göran Perssons gamla socialistregim var fjärde kvartalet 2005 blott 3 270 700 fast anställda i Sverige.

Dagensanalys.se - 26 okt 16 kl. 15:30

Framgångsrikt att använda sig av sina anställda på sociala medier

Stora företag och varumärken börjar i allt större utsträckning använda sina egna anställda för att bättra på sin image och räckvidd på sociala medier, något som verkar vara en smart strategi. Marknadföringsavdelningarna på företagen ser till att de anställda skriver ”positiva, intresseväckande och hjälpsamma berättelser som handlar om varumärket”, rapporterar AdWeek. Som några exempel finns Mastercard, som under sommaren hade ett ”ambassadörsprogram”  där man fick sina anställda att dela innehåll relaterat till deras varumärke på sina personliga sociala kanaler från företagets intranät.

YLE - 09 mar 17 kl. 03:43

Många kommunanställda mår dåligt: Orken tryter och illamåendet ökar

Många kommunanställda är ängsliga och känner sig otillräckliga på jobbet inför de stora förändringar som landskapsreformen och vårdreformen innebär. Illamåendet har ökat, säger sjukskötare Alexandra Biaudet som arbetar inom mentalvården i Vasa inom bashälsovården. - Det enklaste att säga i dag är att de kommunanställdas ork tryter.

SmålandsPosten - 08 feb 14 kl. 09:07

Danfoss flyttar - 45 anställda varslas om uppsägning

Nu är det klart att Danfoss power solutions i Älmhult flyttar en stor del av verksamheten utomlands.
Runt 45 anställda kommer att varslas om uppsägning. Det var i början av november som de anställda i Älmhult fick chockbeskedet att företaget ville flytta en del av produktionen till koncernens anläggningar i Danmark och USA.

YLE - 25 jan 16 kl. 04:30

"Butiksanställda har inga säkra lediga dagar längre"

Sedan årsskiftet har affärer och frisörer fått fritt välja när de håller öppet. Öppettiderna regleras alltså inte längre och många butiker i Åbotrakten och Åboland har utvidgat öppettiderna, speciellt under helger. Vid servicefacket PAM är man oroade.

YLE - 06 aug 12 kl. 12:09

Nokia har börjat informera de anställda om uppsägningarna

Nokia har i dag börjat informera sina anställda i Esbo, Salo och Uleåborg om de kommande uppsägningarna. Kring hälften av de anställda som sägs upp i Esbo har redan fått förhandsinformation om de kommande uppsägningarna, uppger förtroendeman Mikko Lintunen. De anställda har fått veta att deras arbete inte kommer att fortsätta och de har också fått information om företagets stödprogram som ska hjälpa de anställda att få nya jobb och eller börja studera.

HBL - 31 okt 12 kl. 14:56

Kommunalt anställda vill jobba längre

De kommunalt anställdas intresse för att gå i pension har avtagit. För ett par år sedan ville många pensionera sig redan innan de hade uppnått den lägsta pensionsåldern, men nu vill allt fler jobba längre. I en enkät om de kommunalt anställdas välmående sade nästan 40 procent att de tänker jobba tills de fyller 65 år eller till och med längre.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.