SVT > Videos

Wednesday, 08 April, 01:10

SVT - 15 okt 11 kl. 15:41

Fp-beslut om lägre ingångslönerFolkpartiet beslutade i dag om en arbetsmarknadspolitik efter dansk modell - partiet vill avskaffa turordningsreglerna vid uppsägning och dessutom sänka ingångslönerna för ungdomar..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fp-beslutom , lägre, ingångslöner
SvD - 27 feb 17 kl. 15:03

M: ”Höj ingångslöner för att locka personal till försvaret”

Moderaterna vill se höjda ingångslöner i Försvarsmakten och mönstring på fler platser för att underlätta och behålla en i huvudsak frivillig rekrytering – även när värnplikten återinförs. Det är några av partiets ståndpunkter inför kommande beslut om försvarets personalförsörjning..

YLE - 21 apr 16 kl. 13:00

Christer Lindholm: Marknadsfundamentalismen kan övervinnas

Nationalekonomen, ekonomiedoktor Christer Lindholm tar sig an marknadsliberalernas argument i den ekonomiska debatten. I boken Viis taloudesta! 5 myyttiä, jotka romuttavat hyvinvoinnin analyserar Lindholm varför statlig inblandning, den offentliga sektorn och reglering av kapitalflöden är viktiga för välfärden.

Kristianstadsbladet - 13 nov 13 kl. 09:13

FP på jakt efter ny profilfråga


Liberalare arbetsrätt, motstånd mot riskkapitalister eller jämställdhet. Folkpartiet är på jakt efter en ny profilfråga när landsmötet inleds på torsdag i Västerås.Folkpartiledaren Jan Björklund tror att förslaget om liberalare arbetsrätt och lägre ingångslöner blir ett viktigt beslut.

BT - 13 nov 13 kl. 09:17

FP på jakt efter ny profilfråga

Liberalare arbetsrätt, motstånd mot riskkapitalister eller jämställdhet. Folkpartiet är på jakt efter en ny profilfråga när landsmötet inleds på torsdag i Västerås. Folkpartiledaren Jan Björklund tror att förslaget om liberalare arbetsrätt och lägre ingångslöner blir ett viktigt beslut.

Helsingborgs Dagblad - 13 nov 13 kl. 09:15

FP på jakt efter ny profilfråga

Liberalare arbetsrätt, motstånd mot riskkapitalister eller jämställdhet. Folkpartiet är på jakt efter en ny profilfråga när landsmötet inleds på torsdag i Västerås. Folkpartiledaren Jan Björklund tror att förslaget om liberalare arbetsrätt och lägre ingångslöner blir ett viktigt beslut.

Skånskan - 09 sep 16 kl. 14:00

En absurd men möjlig förklaring

Opinion Socialdemokraterna för numera, likt Moderaterna, en sträng flyktingpolitik. Den är strängare än delar av Sverigedemokraternas valmanifest, som de kritiserades hårt för. Ändå hör man sällan Socialdemokrater som beklagar eller kommenterar att partiet gjort helt om.

BT - 17 okt 12 kl. 19:19

Höjda löner för försvarsanställda

Gruppbefäl, soldater och sjömän får minst 1 000 kronor mer i lön per månad, enligt ett beslut från överbefälhavaren. Dessutom höjs lägsta ingångslön från 16 150 kronor till 18 000 kronor i månaden, meddelar Försvarsmakten på sin hemsida.
Höjningen syftar till att "stärka den långsiktiga personalförsörjningen" och för att "bibehålla och utveckla" försvarets anställda, enligt ÖB Sverker Göranson.

Cornucopia - 02 mar 17 kl. 07:28

Regeringen beslutar om återinförd tvångsrekrytering till försvaret

Enligt mediauppgifter kommer regeringen idag fatta beslut om återinförande av tvångsrekrytering till det militära försvaret, sk värnplikt. 13% av en årskull ska genomföra mönstring och upp till 4% ska förlora ett år av sin livsinkomst och karriär medan övriga 96% slipper detta. Samtidigt är regeringen emot sänkta ingångslöner i andra sektorer, medan man alltså tvångsrekryterar till Sveriges lägst avlönade yrke - soldatyrket.

Cornucopia - 02 mar 17 kl. 10:53

Värnplikten: Regeringen riktar bort fokus från behovet av 6.5 miljarder

Genom att dagen efter Försvarsmakten och ÖB lämnat sitt budgetunderlag och konstaterat att det saknas 6.5 miljarder kronor i anslag, så väljer regeringen att återinföra värnpliktsutbildning. Detta sparar inga pengar, men beslutet kommer för att rikta bort uppmärksamheten från Socialdemokraternas och Miljöpartiets ovilja att anslå ytterligare 6.

Sydöstran - 16 mar 16 kl. 16:48

Gnissel i Alliansen

Det var en stridslysten statsminister som avvisade alla tankar om sänkta ingångslöner på onsdagen. Stefan Löfven fick faktiskt medhåll av moderatledaren Anna Kinberg Batra. Inte heller hon som eventuell statsminister tänker driva fram beslut om lägre löner..

Skånskan - 01 maj 16 kl. 17:03

”Inga maskindelar ska lämna Bjuv”

ESLÖV Lars Lindgren, förbundsordförande för Transport, var huvudtalare på första maj-firandet vid Trollsjön i Eslöv.
Han gick till hårt angrepp på riskkapitalbolagen, och lovade även se till att ”inga maskindelar lämnar Bjuv” om Findus läggs ner.Lars Lindgren är själv bosatt i Bjuv och har på nära håll kunnat se vilka chockvågor som nedläggningsbeskedet för Findus har sänt genom det lilla nordvästskånska samhället.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.