Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Tuesday, 31 March, 15:12

Helsingborgs Dagblad - 15 okt 11 kl. 16:04

Gymnasierna öppnade för nya eleverIntresset var stort när Klippans två gymnasieskolor öppnade sina dörrar för allmänheten på lördagen. Estetprogrammets representanter var hoppfulla, trots nerläggningshotet..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Klippans

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gymnasierna, öppnadeför nya , elever
BT - 16 okt 13 kl. 09:19

Så försöker gymnasierna locka elever

Fyra av tio elever i Sjuhäradskommunerna väljer att flytta eller pendla från sin hemkommun till gymnasieskolor i Borås. I Sjuhärad får eleverna sedan 2011 söka fritt mellan kommunerna och komma in på sina betyg. På Tingsholmsgymnasiet i Ulricehamn tycker man att det är ett problem.

Sydöstran - 28 nov 15 kl. 12:55

Gymnasierna öppnade sina hus

Dags att välja framtid - åtminstone för de närmaste tre åren..

YLE - 04 sep 13 kl. 04:00

Gymnasierna i Raseborg klarar sparkuren bra

Trots sparprogrammet inom bildningen i Raseborg ser gymnasierna i staden ut klara nedskärningarna rätt väl. Pengarna per elev minskar inte trots att timresursen enligt planerna skärs ner med upp till 50 000 euro eftersom antalet elever krymper. En del utmaningar innebär färre elever och mindre pengar ändå, säger Marianne Pärnänen som är rektor för Ekenäs gymnasium Skolorna vill ha så bra och brett kursutbud som möjligt.

YLE - 05 apr 16 kl. 14:32

Studerande i gymnasierna i Raseborg skeptiska till sammanslagning

Studerande i såväl Ekenäs gymnasium som Karis-Billnäs gymnasium ser inte sammanslagningen av de två svenska gymnasierna i Raseborg som en särskilt bra idé. De studerande Yle Västnyland har pratat med är öppna för ett bredare samarbete. Elevkåren vid Ekenäs gymnasium reagerade snabbt på planerna och höll ett möte på måndagen.

Sydsvenskan - 01 dec 11 kl. 06:30

Elevströmmarna bygger om gymnasierna

?
LUNDNya friskolor har etablerat sig, och de kommunala skolorna har byggt till för att ta emot eleverna. På de vanligaste programmen har antalet klasser ökat.

YLE - 27 nov 13 kl. 04:51

Stora skillnader i timresurs i de österbottniska gymnasierna

Timresursen styr gymnasiernas möjligheter att ordna undervisningen. I det kommunala gymnasiet i Vasa satsas inga extra kommunala medel i gymnasierna, i små gymnasier i Österbotten måste kommunen sträcka till extra medel för att få det hela att gå runt. Timresursen kan uttryckas i en timresurskoefficient där allt som satsas i kommunens gymnasium tas med och siffran kan jämföras med andra kommuners satsningar i gymnasieutbildningen.

YLE - 04 dec 14 kl. 08:04

Gymnasierna tvingas till förändringar

Alla gymnasier blir inte kvar bara för att man går ihop i en gemensam förvaltning. Det anser skoldirektör Per-Olof Nyström i Karleby. Att tro att en större organisation räddar alla enheter jämför Nyström med att tro på tomten.

YLE - 28 sep 15 kl. 06:20

Yrkesskolornas elever fortfarande inbitna rökare

Helsingfors stad har inte lyckats minska på tobaksrökningen bland eleverna i yrkesskolorna, trots att rökning i staden överlag har minskat. Jag vet inte, det kanske är strängare regler i gymnasierna.― Evelina Sundelin, studerande på Prakticum Sedan 2007, då staden inledde projektet Ett rökfritt Helsingfors, har det dagliga rökandet bland stadens anställda minskat från 18 till 10 procent.

YLE - 03 dec 13 kl. 07:07

"Gymnasierna måste finnas kvar i Hangö"

obs: FOTO FINNS IMSAT OCH KAN HITTAS PÅ ''HANGÖ GYMNASIUM'' SOM SÖKORD. FR. V EIJA ROSVALL, ELEVEN THEO SJÖBLOM OCH JOHAN NILSSON.

YLE - 22 okt 14 kl. 07:52

Elever tackar nej till regiongymnasium

En gemensam rektor kan väl gå an, men i övrigt vill vi inte ha något att göra med de andra gymnasierna i Jakobstadsregionen. Ungefär så kan man sammanfatta vad några elever i Kronoby gymnasium säger om ett stort gymnasium i regionen. - Nä, det är så bra som det är.

HBL - 31 aug 14 kl. 10:24

Förnedringen fortsätter – men nu utanför gymnasierna

Efter att flera Helsingforsgymnasier förbjudit konventsintagning har den förödmjukande traditionen flyttat till kvällstid och bortom de vuxnas kontroll. Staden överväger nu att återigen låta skolorna ta över.Öl i vattenpistoler, råa ägg, ketchup och mjöl.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Almapristagaren hyllas av bokbranschen

Barnboksbranschen hyllar beslutet att ge årets Almapris till den sydkoreanska barnboksillustratören Baek Heena. – Det är en pristagare som gör helt egna, originella, fantasifulla bilderböcker, säger Erik Titusson, chef för Lilla Piratförlaget. Boel West.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

MFF bötfälls för inkastade föremål

Malmö FF:s Europa League-resa tog i år slut i 16-delsfinal. Nu straffas den svenska fotbollsklubben dessutom för fansens beteende under 0–3-förlusten hemma mot tyska Wolfsburg den 27 februari. Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) bötfäller MFF med totalt.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Läkare och sjuksköterskor får intensivvård

Tre läkare och två sjuksköterskor intensivvårdas på sjukhus i Stockholm efter att ha smittats med covid-19, uppger flera medier. Enligt läkarföreningens ordförande på Södersjukhuset, Clara Strömberg, vårdas de på Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Ikea ställer om produktion för att hjälpa vården

En miljon ansiktsmasker på väg mot Europa..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Fängelse i härvan kring 24Money

Fem personer döms för olika typer av ekonomisk brottslighet i målet kring sparbolaget 24Money där tusentals småsparare blev blåsta. Uppsala tingsrätt går bara delvis på åklagarens begäran. En av de fem företrädarna för bolaget får villkorlig dom och böt.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

BoIS permitterar personal: ”Hela klubben överens”

Tränaren Billy Magnusson om beslutet och hur A-laget påverkas..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Speedwaystjärnan: ”Polis cirkulerar på gatorna”

Han har varit professionell speedwayförare sedan gymnasiet. Nu sitter Fredrik Lindgren instängd i ett hårt coronadrabbat Spanien – och funderar på om han snart måste söka andra jobb. – Om säsongen ställs in påverkar det mig otroligt negativt, säger han..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Filminstitutet omfördelar 40 miljoner

Svenska Filminstitutet, SFI, avsätter 40 miljoner kronor som ska omfördelas för att ge särskilt stöd till aktörer i filmbranschen. Eftersom filminspelningar drabbas hårt av spridningen av coronaviruset med uppskjutna produktioner och inställda premiärer.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Så hög blir corona-notan för Sverige

Två ord återkom om och om igen: "Osäkert läge.".

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

470 000 tyska företag söker permitteringsstöd

Medan permitteringar enligt den nya lagen om korttidsarbete är nytt för Sverige så har Tyskland kört modellen sedan länge. Omkring 470 000 tyska företag har ansökt om permitteringsstöd i mars till följd av coronakrisen, enligt siffror från den federala.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.