Opinionen.se > Opinion

Sunday, 29 March, 05:30

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Oro inför Tunisien-val
På fredagen attackerade radikala islamister en tv-station som hade visat en tecknad film, där en av figurerna föreställde gud, uppger Ekot.Nästa söndag hålls de första demokratiska valen i Tunisien och nu oroas många framför allt unga att islamistiska krafter ska vinna valet.Inför valet i Tunisien har debatten helt kommit att präglas av vilken roll religionen ska spela i samhället. På senare tid har konservativa islamistiska grupper växt sig allt starkare och klyftan till landets sekulariserade ungdomar är enorm..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Tunisien, Ekot

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oroinför , Tunisien-val
BT - 21 nov 11 kl. 22:01

Oro för val sedan regering vill avgå

Efter tre blodiga dagar har egyptiska regeringen lämnat in sin avskedsansökan till det styrande militärrådet. Fruktan finns för att militärrådet vill behålla makten och att nästa veckas val ska ställas in. På måndagen blev trycket på regeringen för stort: "Premiärminister Essam Sharafs regering har lämnat in sin avskedsansökan", sade regeringstalesmannen Mohammed Hegazy enligt statliga nyhetsbyrån Mena.

Sydsvenskan - 31 jan 11 kl. 06:30

Brödraskapet skapar oro

Vad skulle hända om protesterna lyckas tvinga fram fria val i Egypten? Kommer det förbjudna Muslimska bröd­raskapet till makten kanske fredsprocessen i Mellan­östern återupplivas, skriver Rickard Lagervall.
I fredags stod det klart att kejsaren var naken.

Kristianstadsbladet - 15 jan 11 kl. 15:17

Europeiska turister evakueras från Tunisien

De våldsamma oroligheterna i Tunisien fortsätter.
Franska Cetos Rene-Marc Chikli varnade för att det kan ta flera dagar att ta hem de omkring 8 000 franska resenärerna, på grund av det nattliga utegångsförbudet och behovet av att få tag på flygplan.

I London uppgav Thomas Cook, Europas största researrangör, att man hoppas få hem så gott som samtliga 1 500 resenärer de närmaste dagarna.

Nerikes Allehanda - 10 okt 15 kl. 05:15

Rätt att ge fredspris till Tunisien

Det blev en symbolik i SVT:s direktsändningar under fredagen. Exakt klockan elva fick vi veta att Nobels fredspris går till en medlingsgrupp i Tunisien, som hade en avgörande roll för att Tunisien blivit arabvärldens första demokrati. Direktsändningen gick sedan direkt över till regeringens presskonferens om att tältläger för flyktingar nu kan bli verklighet.

BT - 14 jan 11 kl. 21:25

Stor dramatik i Tunisien? presidenten har lämnat landet

Efter veckor av politisk oro kastade Tunisiens president Zine el Abidine Ben Ali in handduken på fredagskvällen och lämnade landet. Bakom sig lämnar han en stat i gungning och en oviss framtid för folket. Det blir Tunisiens premiärminister Mohammed Ghannouchi som temporärt tar över efter Ben Ali som sammanlagt suttit 23 år vid makten.

BT - 26 okt 14 kl. 07:52

Startar Tunisien en ny vår?

Den arabiska våren lever – men bara i Tunisien. Idag är det parlamentsval i det land där demokrativågen som sköljde fram över den arabiska regionen startade i december 2010, när den unge gatuförsäljaren Muhammad Bouazizi i förtvivlan tände eld på sig själv som en protest mot den fattigdom och diktatur som Tunisien led under. Det är ett viktigt val.

Sydsvenskan - 11 jan 11 kl. 06:30

Ilskan växer i Tunisien

Tunisiens regering lovar åtgärder efter de senaste veckornas protester. Men många tunisier hoppas att demonstrationerna ska leda till en revolution.
?

SR - 26 okt 14 kl. 15:36

Vallokalerna i Tunisien har öppnat

Både oro och hopp, känslorna är blandade i Tunisien idag när landet går till val. Det är det andra parlamentsvalet sedan revolutionen 2011..

Sydsvenskan - 15 jan 11 kl. 16:53

Tunisien - En statskupp inifrån?

Finns risk att den gamla regimen håller sig kvar.
Efter att den tunisiske presidenten Ben Ali tvingats lämna landet på fredagen hoppas nu många på en demokratisering och fria val. Men det finns en risk att den gamla regimen trots allt sitter kvar, säger Rickard Lagervall, islamolog vid Lunds universitet och Halmstads högskola.

Dagen - 17 feb 11 kl. 03:00

Fria val måste följas av ordning

I de nordafrikanska länderna där det nu utlysts val om sex månader är det viktigt att det snabbt blir ordning även på andra sätt. Även efter ett val är utmaningarna stora.

Först föll Tunisiens president efter att ha hållit sitt land i ett järngrepp under 23 år.

Helsingborgs Dagblad - 06 mar 19 kl. 17:19

Tunisien går till val i oktober

Valmyndigheten i Tunisien meddelar att landet kommer att hålla nationella val i höst. Datumen är satta till den sjätte oktober för parlamentsval och tionde oktober för presidentval. Två val har hållits i Tunisien och en ny författning har antagits sedan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.