Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Monday, 06 April, 23:40

Trelleborgs Allehanda - 15 okt 11 kl. 15:05

Många ville promenera för Parkinson? Det behövs sådant här för att sprida kunskap om sjukdomen, säger Bo Sandelius, ordförande i Trelleborgs Parkinsonförening. Många som är sjuka skäms, eftersom vi snubblar, vi darrar och många uppfattar oss som berusade..
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Parkinson, Nyberg Det, Dalabadet, , Bo Sandelius, Trelleborgs Parkinsonförening, Göran Bengtsson, Beck, Mikael Karlsson, Pia Beck

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många ville promeneraför , Parkinson
YLE - 14 nov 14 kl. 16:14

Parkinson är ingen dödsdom

Det kan komma som en chock då läkaren berättar att du har Parkinsons sjukdom. Det låter som en dödsdom att veta att du har en kronisk, obotlig sjukdom, som gör dig sämre och sämre. Men med de mediciner som finns i dag och med mycket motion, kan man leva lika länge som med vilken som helst annan sjukdom.

Kristianstadsbladet - 15 aug 14 kl. 08:19

Robin Williams led av parkinson


Robin Williams fick diagnosen Parkinsons sjukdom kort före sin död, berättade hans hustru Susan Schneider i ett uttalande på torsdagen. Experter tror nu att det kan ha funnits ett samband mellan sjukdomen och Williams självmord.Enligt amerikanska National Parkinson Foundation drabbas över hälften av alla parkinson-patienter även av depression"Vi hoppas nu att Robins tragiska bortgång ska leda till att fler vågar söka hjälp och stöd för de motgångar som drabbar dem", skriver Schneider i uttalandet.

Trelleborgs Allehanda - 15 aug 14 kl. 08:19

Robin Williams led av parkinson


Robin Williams fick diagnosen Parkinsons sjukdom kort före sin död, berättade hans hustru Susan Schneider i ett uttalande på torsdagen. Experter tror nu att det kan ha funnits ett samband mellan sjukdomen och Williams självmord.Enligt amerikanska National Parkinson Foundation drabbas över hälften av alla parkinson-patienter även av depression"Vi hoppas nu att Robins tragiska bortgång ska leda till att fler vågar söka hjälp och stöd för de motgångar som drabbar dem", skriver Schneider i uttalandet.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

9 fakta som kommer få dig att vilja gå ut och promenera direkt

1. 30 minuter räckerDet rekommenderas att promenera 30 minuter fem gånger i veckan. Men det behöver inte vara 30 minuter i sträck utan går bra med till exempel tre turer på 10 minuter.

SVT - 20 jan 12 kl. 16:05

Parkinson vanligt i Umeå

Av 100 000 umebor insjuknar 23 personer årligen i den svåra nervsjukdomen Parkinson, och det är fler än någon annanstans i världen, konstaterar forskare vid Umeå universitet. Det är umeforskarnas framgångar att ställa diagnos på parkinson-sjukdomen som ger de höga siffrorna..

Helsingborgs Dagblad - 23 nov 12 kl. 14:44

En dag med Parkinson i fokus

Rehabilitering i ett tidigt skede, i en lugn miljö under en längre sammanhållen tid är väl så viktigt och kan få patienter med Parkinson att både bibehålla och förbättra sin hälsa. Det anser läkaren Bo Ågren som arbetar på Sommarsol i Vejbystrand. Under fredagen hölls en Parkinson-dag med ett 40-tal deltagare, både de som har diagnosen, anhöriga och sjukvårdspersonal deltog i föreläsningarna..

Trelleborgs Allehanda - 07 jul 13 kl. 16:01

Michael Parkinson drabbad av cancer


Den brittiske tv-personligheten Sir Michael Parkinson har prostatacancer, skriver the Press Association. Den 78-årige programledaren och journalisten berättar för nyhetsbyrån att han fick beskedet i maj. Parkinson berömmer läkarteamet som tar hand om honom under behandlingen, och säger att han enligt läkarna förväntas återhämta sig helt till hösten.

Västerbottens Folkblad - 15 aug 14 kl. 08:20

Robin Williams led av parkinson

Robin Williams fick diagnosen Parkinsons sjukdom kort före sin död, berättade hans hustru Susan Schneider i ett uttalande på torsdagen. Experter tror nu att det kan ha funnits ett samband mellan sjukdomen och Williams självmord. Enligt amerikanska National Parkinson Foundation drabbas över hälften av alla parkinson-patienter även av depression ”Vi hoppas nu att Robins tragiska […].

Expressen - 27 okt 14 kl. 10:00

Parkinson: 10 viktiga saker du bör veta

Parkinson är inte dödlig. Men oerhört plågsam vid ett framskridet stadium. De vaga symptomen kan dock uppstå flera år innan de motoriska problemen kommer.

SR - 19 jan 11 kl. 04:01

Svensk upptäckt kan bromsa Parkinson

Forskare i Lund har upptäckt de mekanismer som gör att sjukdomen Parkinson sprider sig i hjärnan. Det banar väg för helt nya behandlingsformer..

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Brand: Sprejburk fattade eld

Räddningstjänsten ryckte ut till en park i centrala Trelleborg sedan en sprejburk fattat eld..

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Coronakrisen får företag att erbjuda gratisträning på nätet

Med anledning av coronakrisen erbjuder det nystartade företaget Mind your body en gratis provmånad på sina kurser. ”Vi vet att det är många som känner oro, och att man tappar sina rutiner när man isoleras i hemmen”, säger Alexandra Palmblad, en av företagets grundare..

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Pizzaleverans värmer vårdpersonal i svåra tider

Under veckan serverar Haval Mohamad från Anderslövs pizzeria lunch till personalen på Trelleborgs lasarett. ”I dessa tider måste man hjälpa till,” säger han..

Trelleborgs Allehanda - 6 timmar sedan

Trelleborgs kommun får 46 miljoner kronor i coronastöd

Av de 15 miljarder som regeringen pytsar ut till kommunerna i coronakrisens spår får Trelleborgs kommun 46,6 miljoner kronor. ”Jag antar att det kommer att gå till vård, skola och omsorg”, säger kommunalrådet Mikael Rubin (M)..

Trelleborgs Allehanda - 7 timmar sedan

Ovanligt metallfynd gjordes på strand

Två metallföremål hittades på stranden av Lise Jörgensen i helgen. Nu undersöker Trelleborgs kommun vad det kan vara..

Trelleborgs Allehanda - 8 timmar sedan

Inga kända fall av covid-19 på Trelleborgs äldreboenden

Hittills har man inte upptäckt några fall av covid-19 bland personer på Trelleborgs kommuns äldreboenden. ”De provsvar som nått mig är alla negativa”, säger Eva-Marie Larsson, medicinskt ansvarig sjuksköterska..

Trelleborgs Allehanda - 15 timmar sedan

Trafik: Fyra av tio förare använder inte blinkers

Nästan varannan bilförare använder inte blinkers. Det visar en undersökning som konsumentorganisationen M gjort..

Trelleborgs Allehanda - 10 timmar sedan

Corona: Skåne får fler ambulanser att flytta coronapatienter med

Försvarsmakten skickar tre av sina ambulanser till Skåne. Här ska de användas för att flytta covid-19-patienter mellan skånska sjukhus..

Trelleborgs Allehanda - 10 timmar sedan

Smittläget: Ytterligare en skåning har avlidit – sex nya smittade

Ytterligare en person bosatt i Skåne har avlidit till följd av covid-19. Det senaste dygnet har sex nya fall konstaterats..

Trelleborgs Allehanda - 10 timmar sedan

Hittade bur i damm i bostadsområde – polisanmäler tjuvfiske

Boende har polisanmält tjuvfiske i en av dammarna i Bruksparken i Hököpinge. ”Jag tycker det här är för jävligt”, säger en av de boende..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.